icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

yveet62
24. máj 2025
@vieramikloskova

@yveet62 ano, ja tiež snažím aj vonku sa poprechádzať každý deň ale keď si poviem že je to už 2 mesiace a bolestí stále keď chodím 🙉 tak ja už ani neviem či bude lepšie.

@vieramikloskova možno by bola dobrá aj neaká elektroliečba na lepšiu regeneráciu a doliečenie mäkkých častí na nohe..treba trpezlivosť,žiaľ tá rekonvalescencia je u každého iná...

vieramikloskova
24. máj 2025
@yveet62

@vieramikloskova možno by bola dobrá aj neaká elektroliečba na lepšiu regeneráciu a doliečenie mäkkých častí na nohe..treba trpezlivosť,žiaľ tá rekonvalescencia je u každého iná...

@yveet62 áno,magnet nemôžem ale elektro môžem aj ultrazvuk tak dúfam že ešte niečo dostanem. Myslela som že to bude iné a pôjdem do práce 🤷skôr ale asi nie.

jarkatt
25. máj 2025
@yveet62

@jarkatt ja som bola v Ba mesiac po OP,v nemocnici Agel,najlepšia rehabka v BA.Doktorka ma vyšetrila a ukazala neaké cvičenia a termíny na rehabky mám asi od 7 týždňa od OP.Je tam elektroliečba,cvičenie,mäkke techniky...Je dosť doléžité aby sme sa naučili správne chodiť, bez zaťažovania kolien a bedrových klbov.Nohy mi tiež trošičku opúchajú,no zaťažujem ich od 2 týždňa po OP.

@yveet62 tiez som sa tiez nakoniec objednala do Agelu, mam tam termin o 3 tyzdne, vsade inde mi davali terminy az o 3 mesiace

vieramikloskova
25. máj 2025
@jarkatt

@yveet62 tiez som sa tiez nakoniec objednala do Agelu, mam tam termin o 3 tyzdne, vsade inde mi davali terminy az o 3 mesiace

@jarkatt treba 👍ja pondelok končím ale verim že ešte pôjdem lebo noha ešte je na dlho.

yveet62
25. máj 2025

@jarkatt no super👍,doktorka mi hovorila,že som bola jej prvá pacientka od Totkoviča a bola nadšená ako to vyzerá...

jarkatt
26. máj 2025
@vieramikloskova

@jarkatt treba 👍ja pondelok končím ale verim že ešte pôjdem lebo noha ešte je na dlho.

@vieramikloskova drzim palce nech sa to co najskor zlepsi

vieramikloskova
26. máj 2025
@jarkatt

@vieramikloskova drzim palce nech sa to co najskor zlepsi

@jarkatt ďakujem ☺️

vieramikloskova
29. máj 2025
@adaurbanova

Tiež ma čaká konzultácia u pána doktora Totkoviča 28.4. Na termín som čakala takmer rok. Datum op nemám. Som zvedavá ako to dopadne,keďže mi po zaslaní foto napísal,že veľmi ťažká a komplikovaná deformita nohy😏

@adaurbanova ahoj,už ste po operácii prosím

vieramikloskova
29. máj 2025
@guizui

@adaurbanova ahoj, aj ja som mala zevraj tazku a komplikovanu deformitu a u pana primara to dopadlo dobre. je naozaj odbornik, opati sa pockat na termin.

@guizui a ste už poriadku prosím

jarkatt
29. máj 2025
@vieramikloskova

@11magda11 rehabka predpíše lekár, kto chce ide🤷 kto nechce nepôjde. Niekto to nepotrebuje ma prácu sedavu alebo z domu alebo operáciu len halux. Ja mám operáciu halux,klenbu ,kladivkove prsty a som 9h.na nohách. Áno aj ja mám videá od primára ale chodím aj cvičiť .

@vieramikloskova mozte prosim dat link na cvicenia?

vieramikloskova
29. máj 2025
@jarkatt

vieramikloskova
29. máj 2025
@jarkatt

@jarkatt tento poslal primár Totkovič.

vieramikloskova
29. máj 2025
@jarkatt

@jarkatt

https://www.youtube.com/watch?v=bmAsbzo_h4s

aj to som sa naučila cvičiť 👍

guizui
30. máj 2025
@vieramikloskova

@guizui a ste už poriadku prosím

@vieramikloskova ano uplne

jarkatt
31. máj 2025
@vieramikloskova

@jarkatt

aj to som sa naučila cvičiť 👍

@vieramikloskova moc dakujem

vieramikloskova
31. máj 2025
@jarkatt

@vieramikloskova moc dakujem

@jarkatt prosím koľko ste po operácii ,ja som už 10 týždňov . Rehabka síce len cvičenia mám už za sebou. Štvrtok som bola na kontrolu Totkovič dal ďalšie rehabka ,tak budem pokračovať ďalej. Mám operovanu aj klenbu a to ma ešte boli halux pohoda nebolí.

jarkatt
1. jún 2025
@vieramikloskova

@jarkatt prosím koľko ste po operácii ,ja som už 10 týždňov . Rehabka síce len cvičenia mám už za sebou. Štvrtok som bola na kontrolu Totkovič dal ďalšie rehabka ,tak budem pokračovať ďalej. Mám operovanu aj klenbu a to ma ešte boli halux pohoda nebolí.

@vieramikloskova ja som 5 tyzdnov po operacii, nohu tejpujem, ale uz som zacala chod bez barle, stale to boli, ale da sa. K rehabilitacnej doktorke plsom dostala termin az o 2 tyzdne, takze neviem ake procedury dostanem. No a noha je stale dost napuchnuta.

vieramikloskova
1. jún 2025
@jarkatt

@vieramikloskova ja som 5 tyzdnov po operacii, nohu tejpujem, ale uz som zacala chod bez barle, stale to boli, ale da sa. K rehabilitacnej doktorke plsom dostala termin az o 2 tyzdne, takze neviem ake procedury dostanem. No a noha je stale dost napuchnuta.

@jarkatt
@jarkatt no áno 5 týžne barla preč aj topánku som dala preč a mohla som zaťažovať nohu ale tejpovala som ešte ďalšie 2 týžne. Ale neviem či aj klenbu Vám robíl.

adaurbanova
1. jún 2025
@vieramikloskova

@adaurbanova ahoj,už ste po operácii prosím

@vieramikloskova ahoj😊ešte nie. Až február. Ale uvažujem že by som možno šla skôr za ten poplatok.

vieramikloskova
1. jún 2025
@adaurbanova

@vieramikloskova ahoj😊ešte nie. Až február. Ale uvažujem že by som možno šla skôr za ten poplatok.

@adaurbanova no ja som čakala rok za zaplatila 600e

jarkatt
2. jún 2025
@vieramikloskova

@jarkatt
@jarkatt no áno 5 týžne barla preč aj topánku som dala preč a mohla som zaťažovať nohu ale tejpovala som ešte ďalšie 2 týžne. Ale neviem či aj klenbu Vám robíl.

@vieramikloskova ano halux aj klenbu

beliam
2. jún 2025
@vieramikloskova

@adaurbanova no ja som čakala rok za zaplatila 600e

@vieramikloskova dobrý vecer, poslala by ste mi prosím foto pred a po? Ďakujem 🤗

vieramikloskova
2. jún 2025
@beliam

@vieramikloskova dobrý vecer, poslala by ste mi prosím foto pred a po? Ďakujem 🤗

@beliam
@beliam dobrý, ja ešte stále mám opuch. Ale posielam.

budova108
6. jún 2025
@vieramikloskova

@beliam
@beliam dobrý, ja ešte stále mám opuch. Ale posielam.

@vieramikloskova Vierka a vás aj bolel ten halux? Mne sa na ňom robil zápal aj 2 krát do mesiaca mi opuchol a nedalo sa mi chodiť.

vieramikloskova
6. jún 2025
@budova108

@vieramikloskova Vierka a vás aj bolel ten halux? Mne sa na ňom robil zápal aj 2 krát do mesiaca mi opuchol a nedalo sa mi chodiť.

@budova108
@budova108 ahoj,nemôžem povedať že ma to bolelo často. Mne skôr klenba,tak že už som nevedela chodiť od bolestí.

yveet62
9. jún 2025

Ahojte,som 7 týždeň po operácii haluxov,už týždeň pracujem,nohy vôbec nebolia,opúchajú čím ďalej nenej,tejpovať nám ešte do skončenia 8 týždňa.
Prejdem do 8000 krokov .Čaká na ešte mesiac plánovaná rehabka...

vieramikloskova
9. jún 2025
@yveet62

Ahojte,som 7 týždeň po operácii haluxov,už týždeň pracujem,nohy vôbec nebolia,opúchajú čím ďalej nenej,tejpovať nám ešte do skončenia 8 týždňa.
Prejdem do 8000 krokov .Čaká na ešte mesiac plánovaná rehabka...

@yveet62 super 👍 ale určite máte dobrú prácu. Ja som 11 týžne po operácii halux nevadí je OK mňa stále boli klenba ktorú tiež operoval ,opuch ešte veľký a to chodím každý deň na prechádzky a doma každý deň cviky pol h. Začínam už druhé rehabka o týždeň.

olise69
9. jún 2025

Pooperačnu topánku ste kupovali v nemocnici alebo vo vlastnej réžii? Koľko stála?

vieramikloskova
9. jún 2025
@olise69

Pooperačnu topánku ste kupovali v nemocnici alebo vo vlastnej réžii? Koľko stála?

@olise69 ja som si objednala okolo 56e ale dá sa kúpiť aj v nemocnici

vieramikloskova
11. jún 2025
@polokakauko

Ahojte nedávno som tu písala že som po operácii haluxov operáciu som mala cca júli. Tri týždne dozadu mi vyberali šróby z nohy, pretože som to mala tak že mi išli von. Dnes má od prvého 11 obvodný doktor vypísal do práce. Noha má stále boli neviem si nič obuť , mám prácu kde mám obuv s oceľovou špičkou robím dvanástky a nachodím kilometre. Je podľa vás normálne že mám ísť s takouto nohou do práce??? Prst pri palci neviem zohnúť z neho mi strihali. Keď dlhšie chodím noha mi opuchne. Keď som povedala že ja môžem byť na maródke aj rok lebo mám na to nárok keď ma to bolí pokiaľ sa mi to nezrehabilituje. Samozrejme rehabilitáciu mi nedali. Tak mi na to povedal že môžem byť doma keby mám rakovinu.. som zúfalá lebo ma to vážne bolí.

@polokakauko čítam váš príbeh, ja som tiež po a mám bolesti už tri mesiace to bude. Ja chodím na cvičenie nič viac ako dlho vás to bolelo a ako dlho ste malý opuch, ďakujem.