icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

11magda11
28. jan 2026
@vieramikloskova

@11magda11 ahoj,ja stále mám bolestí a to som 10 mesiace po operácii halux a klenba. Nemôžme povedať že každý je bez bolestí

@vieramikloskova este stale su bolesti?? Aj po takej dobe?? 😳 preboha to mi je luto..
Je to kvoli tomu ze aj tu klenbu robili alebo preco?

bubu37
29. jan 2026

Som po operácii obidvoch noh,19 januára. Odporúčam ak ste zďaleka,prespať v Košiciach

sifonka6
30. jan 2026
@bubu37

Som po operácii obidvoch noh,19 januára. Odporúčam ak ste zďaleka,prespať v Košiciach

@bubu37 ahoj ja mam.otazku po opke si sla po kolkych hodinach prec? A prevez bol na druhy den .ci az po 48 hod- akurat riesim.ci booknut 1 abo 2 dni po opke a kedze mam v nedelu rano ja aj pred opkou...

bubu37
30. jan 2026

Mala som operáciu v sobotu a kontrolu v pondelok. Dr. Matúščak Ti nevolal? Mne volal 12 dni pred operáciou ,vtedy mi aj povedal kedy bude kontrola

bubu37
30. jan 2026
@sifonka6

@alaina123 za 2 nohy, avsak ja mam halux rigitus- zanik klbovej strbiny, opotrebovane obe strany, cize 1 noha znehybnia palec, druha noha zbrusia /vycistia a verime,ze to ulavi od bolesti

@sifonka6 1800? Tak tomu nerozumiem....ja som platila 2400....podľa čoho dávajú tie ceny

janka1677
30. jan 2026
@jankajanulkaa

@bubu37 prosim Vas a kto Vam to operoval? Doktor Totkovic? Mne tiez povedal cenu 1.200€ za jednu nohu co mi prislo naozaj dost. Neviete mi povedat ci aspon cast operacie preplaca poistovna? Dakujem

@olise69
@jankajanulkaa Operáciu plne hradí každá poisťovňa. Platíte za to, že ste si vybrali dr. Totkoviča. Ak by Vás operoval iný operatér, menej skúsený, bola by operácia zadarmo pre Vás. Platila by len poisťovňa. Všetko sa treba pýtať. Aj mailom.

janka1677
Autor odpoveď zmazal
janka1677
30. jan 2026
@yanayka

@olise69 ahoj ja som bola operovana pred 5tt na Boroch, operácia bola zadarmo.

@yanayka akou metódou Vás na Boroch operovali? Ďakujem.

bubu37
30. jan 2026
@janka1677

@olise69
@jankajanulkaa Operáciu plne hradí každá poisťovňa. Platíte za to, že ste si vybrali dr. Totkoviča. Ak by Vás operoval iný operatér, menej skúsený, bola by operácia zadarmo pre Vás. Platila by len poisťovňa. Všetko sa treba pýtať. Aj mailom.

@janka1677 a ak je pravda v tom ze sme si vybrali operatera....prečo pani 1800 a ja 2400?

bubu37
30. jan 2026
@bubu37

@janka1677 a ak je pravda v tom ze sme si vybrali operatera....prečo pani 1800 a ja 2400?

@bubu37 však tam sa za všetko platí aj RTG

11magda11
30. jan 2026
@bubu37

@bubu37 tiez pojdem na obe nohy. Ako sa vam islo z nemocnice s dvomi topankami a barlami? Da sa to zvladnut?

bubu37
31. jan 2026
@11magda11

@bubu37 tiez pojdem na obe nohy. Ako sa vam islo z nemocnice s dvomi topankami a barlami? Da sa to zvladnut?

@11magda11 tak ja som mala dosť bolesti,nechapala som ako som videla staršiu pani ako si cupitala v pohode ,mala operovane obidve nohy.

11magda11
31. jan 2026
@bubu37

@11magda11 tak ja som mala dosť bolesti,nechapala som ako som videla staršiu pani ako si cupitala v pohode ,mala operovane obidve nohy.

@bubu37 naozaj? A ukludnilo sa to potom alebo ako dlho ta bolest trvala?

bubu37
31. jan 2026

Som 13 deň po operácii ,bolesti mám....lenže mne operoval jednu nohu až hodinu.....mala som to komplikované....koli mne museli zrušiť jednu pani na operáciu....nestíhali

vieramikloskova
31. jan 2026
@bubu37

Som 13 deň po operácii ,bolesti mám....lenže mne operoval jednu nohu až hodinu.....mala som to komplikované....koli mne museli zrušiť jednu pani na operáciu....nestíhali

@bubu37 ja som to tiež tak malá 55 minút operácia a stále keď chodím mám bolestí, ale verím že po roku pôjdu preč.

bubu37
31. jan 2026
@vieramikloskova

@bubu37 ja som to tiež tak malá 55 minút operácia a stále keď chodím mám bolestí, ale verím že po roku pôjdu preč.

@vieramikloskova a kedy ste boli na operácii?

vieramikloskova
31. jan 2026
@bubu37

@vieramikloskova a kedy ste boli na operácii?

@bubu37 marci bude rok

bubu37
31. jan 2026
@vieramikloskova

@bubu37 marci bude rok

@vieramikloskova fuuuu,myslela som ze tie bolesti už nebudú

vieramikloskova
31. jan 2026
@bubu37

@vieramikloskova fuuuu,myslela som ze tie bolesti už nebudú

@bubu37 no ja tiež, niekdy viac a niekdy menej ale zase ja som 9h.na nohách

11magda11
1. feb 2026
@vieramikloskova

@bubu37 no ja tiež, niekdy viac a niekdy menej ale zase ja som 9h.na nohách

@vieramikloskova dr. Totkovic vam povedal nieco na toto? Ze tak dlho mate bolesti?
Ja som mala z tejto operacie pocit ze to je viacmenej bezbolestna zalezitost, ked tak par dni si clovek da lieky a vybavene, takze ma to celkom prekvapuje

vieramikloskova
1. feb 2026
@11magda11

@vieramikloskova dr. Totkovic vam povedal nieco na toto? Ze tak dlho mate bolesti?
Ja som mala z tejto operacie pocit ze to je viacmenej bezbolestna zalezitost, ked tak par dni si clovek da lieky a vybavene, takze ma to celkom prekvapuje

@11magda11
@11magda11 operácia bola bolestivá, ja som to cítila ,povedala som mu že už len uspať sa dám. Operácia sa podarila z jeho strany všetko OK. Bude to zdĺhavé pokiaľ sa to zahojí 🤷 tak ešte počkám

janka1677
1. feb 2026
@bubu37

@bubu37 lebo si pán doktor hádže ceny ako sa mu zachce .... Taký pocit mám z toho ja. Veď nech niekto, kto už podstúpil operáciu napíše, koľko hradila poisťovňa. Taktiež má pacient nárok na pooperačnú obuv a barle na predpis od ortopéda u ktorého ste v evidencii. Nerozumiem, prečo si ich hradiť.

vieramikloskova
1. feb 2026
@janka1677

@bubu37 lebo si pán doktor hádže ceny ako sa mu zachce .... Taký pocit mám z toho ja. Veď nech niekto, kto už podstúpil operáciu napíše, koľko hradila poisťovňa. Taktiež má pacient nárok na pooperačnú obuv a barle na predpis od ortopéda u ktorého ste v evidencii. Nerozumiem, prečo si ich hradiť.

@janka1677 no moj kolega si dal operovať u nás v Košiciach nová nemocnica a zdarma už druhú nohu.

simsalabim
1. feb 2026
@janka1677

@janka1677 ja som absolvovala operaciu halluxu (nie halux valgus, ale halux rigidus) v lokalke, jednodnovka, opka cca 400€ na poustovnu, ja nic, (presne si nepamatam a appka poistovne ukazuje iba rok dozadu). Rez asi 4cm. Topanka, barle, atb, injekcie na riedenie krvi a lieky proti opuchu na poistovnu. Rehabilitacie zahajene po vybere stichov, teda asi 2t po - rebox (ten bol uzasny! Po jednej aplikacii opuch uplne zmizol), fyzioterapia a taping na poistovnu. Niekolko pooperacnych kontrol. Inak, kolegyna mi hovorila o znamej, co po operacii u p doktora skoncila na pohotovosti - mala pooperacne komplikacie a kedze ju nemal nikto pod dohladom, vsetko cez mail, v podstate sa jej tak zhorsil stav, ze skoncila v nemocnici a uz pol roka po opke nie je uplne ok a je stale pn. Ale toto viem iba z pocutia.

vieramikloskova
1. feb 2026
@janka1677

@janka1677 a moja suseda ide o 2 týžne do Prešova a platí 100e že vraj za šrubu.

janka1677
1. feb 2026
@bubu37

@bubu37 to sa treba pýtať pána doktora...

janka1677
1. feb 2026
@vieramikloskova

@janka1677 no moj kolega si dal operovať u nás v Košiciach nová nemocnica a zdarma už druhú nohu.

@vieramikloskova rovnakou metódou ako operujú v Šaci?

janka1677
1. feb 2026
@vieramikloskova

@vieramikloskova ktorá je nová nemocnica v KE? Ďakujem.

janka1677
1. feb 2026
@simsalabim

@janka1677 ja som absolvovala operaciu halluxu (nie halux valgus, ale halux rigidus) v lokalke, jednodnovka, opka cca 400€ na poustovnu, ja nic, (presne si nepamatam a appka poistovne ukazuje iba rok dozadu). Rez asi 4cm. Topanka, barle, atb, injekcie na riedenie krvi a lieky proti opuchu na poistovnu. Rehabilitacie zahajene po vybere stichov, teda asi 2t po - rebox (ten bol uzasny! Po jednej aplikacii opuch uplne zmizol), fyzioterapia a taping na poistovnu. Niekolko pooperacnych kontrol. Inak, kolegyna mi hovorila o znamej, co po operacii u p doktora skoncila na pohotovosti - mala pooperacne komplikacie a kedze ju nemal nikto pod dohladom, vsetko cez mail, v podstate sa jej tak zhorsil stav, ze skoncila v nemocnici a uz pol roka po opke nie je uplne ok a je stale pn. Ale toto viem iba z pocutia.

@simsalabim prosím Vás, kedy ste boli operovaná, kde a kým? Ďakujem.

simsalabim
1. feb 2026
@janka1677

@simsalabim prosím Vás, kedy ste boli operovaná, kde a kým? Ďakujem.

@janka1677 Snop v BA, Mudr Sajbidor.