icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

janka1677
1. feb 2026
@vieramikloskova

@janka1677 a moja suseda ide o 2 týžne do Prešova a platí 100e že vraj za šrubu.

@vieramikloskova žeby ten šrób poisťovňa nepreplácala?... Samozrejme že áno. To je logické.

olise69
1. feb 2026
@janka1677

@bubu37 to sa treba pýtať pána doktora...

@janka1677 pre mňa je nepochopiteľná cena, rovnaká ako keď sa operuje v lokálnej, celkovej anestézie, rovnaká ako keď sa operuje len halux, ale aj klenba. Nepochopiteľných je tam príliš veľa veci. V Čechách lekár, ktorý operuje aj touto miniinvazivnu metódou, rozoberal metódy, a nie je to až taká vyhra pre každého pacienta. Ale reklama urobila svoje a vyrobila z tejto metody top zákrok, kde sa váhajúci chytia toho, že je to šetriaca metoda s vynikajúcimi výsledkami a rýchlou rekonvalescenciou. Keď to tak sledujem, už ani iné operácie haluxov nezatracujem.

janka1677
1. feb 2026
@olise69

@janka1677 pre mňa je nepochopiteľná cena, rovnaká ako keď sa operuje v lokálnej, celkovej anestézie, rovnaká ako keď sa operuje len halux, ale aj klenba. Nepochopiteľných je tam príliš veľa veci. V Čechách lekár, ktorý operuje aj touto miniinvazivnu metódou, rozoberal metódy, a nie je to až taká vyhra pre každého pacienta. Ale reklama urobila svoje a vyrobila z tejto metody top zákrok, kde sa váhajúci chytia toho, že je to šetriaca metoda s vynikajúcimi výsledkami a rýchlou rekonvalescenciou. Keď to tak sledujem, už ani iné operácie haluxov nezatracujem.

@olise69 máte úplnú pravdu. Ľudia veria bohužiaľ všetkému, čo lekári povedia.... Realita iná. Je to len biznis a úplatky lekárom. Je tu veľmi veľa nezrovnalostí.

janka1677
1. feb 2026
@olise69

@olise69 Veď už len to je pofidérne, že na cene sa dá dohodnúť....

janka1677
1. feb 2026

Skúšal niekto z Vás namiesto operácie cvičenie na odstránenie haluxov? Dornovu metódu a podobné cvičenia? Ďakujem.

olise69
1. feb 2026
@janka1677

Skúšal niekto z Vás namiesto operácie cvičenie na odstránenie haluxov? Dornovu metódu a podobné cvičenia? Ďakujem.

@janka1677 teraz som začala rehabilitácie a cvičenia..určite neodstráni to haluxy, ale aspoň postavenie palcov sa zlepší. Dufam

sifonka6
1. feb 2026
@bubu37

Mala som operáciu v sobotu a kontrolu v pondelok. Dr. Matúščak Ti nevolal? Mne volal 12 dni pred operáciou ,vtedy mi aj povedal kedy bude kontrola

@bubu37 opku mam 1.3 a do 22.2 som mimo SR tak sa mi 12 dni pred ani nedovola...naposem dr
Vdaka

sifonka6
1. feb 2026
@bubu37

@sifonka6 1800? Tak tomu nerozumiem....ja som platila 2400....podľa čoho dávajú tie ceny

@bubu37 nu u mna nie je klasika halux na 1 nohe znehybnenie klbu a druha je v podstate zachrana klbovej strbiny je to stuhnuty palec. Nie vyboceny palec...a teda uvidim kolko to bude realne

sifonka6
1. feb 2026
@janka1677

@olise69 Veď už len to je pofidérne, že na cene sa dá dohodnúť....

@janka1677 neviem
Ci sa da dohodnut. Mne bola povedana...dohodovat som sa nemala priestor.
Tak po tomto Dr. Je dopyt a reaguje nan...platbu mate oficialnu s dokladmi. V sukromnej sportovej klinike v Ba mi dali rovnaku cenu...tak ide podla mna o to.ze sportova klinika v Ke v Saci je tiez sukromna... samozrejme verim.ze rovnako kvalitne to vedia zoperovat v statnej nemocnici.avsak ja som sa k takemu operaterovi nedopatrala...

olise69
1. feb 2026
@sifonka6

@janka1677 neviem
Ci sa da dohodnut. Mne bola povedana...dohodovat som sa nemala priestor.
Tak po tomto Dr. Je dopyt a reaguje nan...platbu mate oficialnu s dokladmi. V sukromnej sportovej klinike v Ba mi dali rovnaku cenu...tak ide podla mna o to.ze sportova klinika v Ke v Saci je tiez sukromna... samozrejme verim.ze rovnako kvalitne to vedia zoperovat v statnej nemocnici.avsak ja som sa k takemu operaterovi nedopatrala...

@sifonka6 áno, je dopyt. Aj klinika môže byť súkromná, ale ceny , zakony platia aj pre nich. Či myslíte, že sa môžu hádzať, meniť len tak, lebo je záujem?

janka1677
1. feb 2026
@olise69

@sifonka6 áno, je dopyt. Aj klinika môže byť súkromná, ale ceny , zakony platia aj pre nich. Či myslíte, že sa môžu hádzať, meniť len tak, lebo je záujem?

@olise69 Áno, myslím si, že práve preto, že je záujem... V súkromnej klinike platíte komplet všetko, lebo poisťovňa nemá žiadnu spoluúčasť.

olise69
1. feb 2026
@janka1677

@olise69 Áno, myslím si, že práve preto, že je záujem... V súkromnej klinike platíte komplet všetko, lebo poisťovňa nemá žiadnu spoluúčasť.

@janka1677 Táto cena je len doplatok. Poisťovňa platí za vykony aj súkromným klinikam a ambulanciam. Aj keby neplatila, cenník musí byť schválený a dodržiavany.

janka1677
1. feb 2026
@olise69

@janka1677 Táto cena je len doplatok. Poisťovňa platí za vykony aj súkromným klinikam a ambulanciam. Aj keby neplatila, cenník musí byť schválený a dodržiavany.

@olise69 Táto cena nie je doplatok. Pýtala som sa. Komplet operáciu hradí poisťovňa. Toto je cena za výber operatéra.

vieramikloskova
1. feb 2026
@janka1677

@vieramikloskova rovnakou metódou ako operujú v Šaci?

@janka1677 nie,tu metódu používa doktor Totkovič a tam sa platí okolo 1200e za jednú nohu.

11magda11
1. feb 2026
@simsalabim

@janka1677 Snop v BA, Mudr Sajbidor.

@simsalabim a robi tou istou metodou ako dr. Totkovic?

simsalabim
2. feb 2026
@olise69

@11magda11 nie, pokial viem, tou metodou u nas robi iba on, len on ma na to pristroje.
A ako pisala @olise69 , ci je metoda naozaj vhodna pre vsetkych, je otazne, i ked to, ze by malo byt hojenie rychlejsie, je velky bonus. Mne osobne sa vsak nepozdava to (okrem ceny), ze dost absentuje pooperacna kontrola, kedze mnohe zeny su dost daleko od KE.

adulka07
2. feb 2026
@simsalabim

@11magda11 nie, pokial viem, tou metodou u nas robi iba on, len on ma na to pristroje.
A ako pisala @olise69 , ci je metoda naozaj vhodna pre vsetkych, je otazne, i ked to, ze by malo byt hojenie rychlejsie, je velky bonus. Mne osobne sa vsak nepozdava to (okrem ceny), ze dost absentuje pooperacna kontrola, kedze mnohe zeny su dost daleko od KE.

@simsalabim presne si to napísala...po operácii na kontrole som mala pocit,že sa má chce čo najskôr zbaviť... prvá bola 2 dni po operácii,rýchlo previazal nohu a išla som preč, ďalšia o týždeň - vybral stehy a ešte dobre ,že vonku v čakárni mi pani povedala ,že si mám ísť rýchlo kúpiť tejpy do sanity aby som nemusela odchádzať a zas sa vraciať do ambulancie,lebo nik mi nepovedal o ich zakúpení..ďalšia bola 3 týždne od operácie,.urobili RTG a že noha sa pekne hojí,už som ju mohla zaťažovať bez topánočky a mala som si pýtať potom cez e-mail ďalší termín na kontrolu ale tej som sa už nedočkala...iba že mám napísať ako sa mám a to stačí..preto som neriešila ani rehabilitácie..

janka1677
2. feb 2026
@simsalabim

@simsalabim operujú touto metódou aj v AGEL Skalica.

bubu37
2. feb 2026
@sifonka6

@alaina123 za 2 nohy, avsak ja mam halux rigitus- zanik klbovej strbiny, opotrebovane obe strany, cize 1 noha znehybnia palec, druha noha zbrusia /vycistia a verime,ze to ulavi od bolesti

@sifonka6 idete v lokálnej anestézii?

olise69
2. feb 2026
@janka1677

@simsalabim operujú touto metódou aj v AGEL Skalica.

@janka1677 aj Bory

olise69
2. feb 2026

Mne sa nepáči ani účtovanie - akoze výber lekára. Keďže žiadny výber nie je. Idem na vysetrenie s 2 nohami spolu a účtuje sa poplatok dvojnásobne. A veci, ktoré mi pamprimar nepísali do mailu, ma rozhodli kompletne. Iné je, povedať to, ale napísať je dosť veľké riziko

11magda11
2. feb 2026
@olise69

@janka1677 aj Bory

@olise69 aj v Boroch operuju tou metodou co Totkovic? A neviete aky doktor? A ake s tym ma skusenosti? Lebo Totkovic to robi uz velmi dlho tak si vravim ze najlepsie bude vediet veci okolo toho, ale je pravda ze ked aom tam bola na konzultacii tak som mala pocit ze to tam ide ako na beziacom pase a nevenuje sa poriadne kazdemu lebo je tam proste tolko ludi stale ze nema cas

olise69
2. feb 2026
@11magda11

@olise69 aj v Boroch operuju tou metodou co Totkovic? A neviete aky doktor? A ake s tym ma skusenosti? Lebo Totkovic to robi uz velmi dlho tak si vravim ze najlepsie bude vediet veci okolo toho, ale je pravda ze ked aom tam bola na konzultacii tak som mala pocit ze to tam ide ako na beziacom pase a nevenuje sa poriadne kazdemu lebo je tam proste tolko ludi stale ze nema cas

@11magda11 skúste pozrieť, neviem kto. Vraj sa doplácalo 700 €, ale to fakt mám len z pocutia

janka1677
3. feb 2026
@11magda11

@11magda11 ako dlho cca dr. Totkovič operuje touto novou metódou? Ďakujem.

11magda11
3. feb 2026
@janka1677

@janka1677 Urcite sa to da vygooglit ak vas to zaujima. Ja len viem ze to robil ako jediny na slovensku. Preto ma zaujimaju tie Bory, lebo som z Ba, takze by mi vyrazne ulahcilo zivot keby som nemusela chodit do kosic.

vieramikloskova
3. feb 2026
@janka1677

@11magda11
@janka1677 asi 3 rok začína

janka1677
3. feb 2026
@vieramikloskova

@11magda11
@janka1677 asi 3 rok začína

@vieramikloskova áno, takúto mám informáciu. Čiže veľmi krátko.

yanayka
3. feb 2026
@11magda11

@janka1677 Urcite sa to da vygooglit ak vas to zaujima. Ja len viem ze to robil ako jediny na slovensku. Preto ma zaujimaju tie Bory, lebo som z Ba, takze by mi vyrazne ulahcilo zivot keby som nemusela chodit do kosic.

@11magda11 napíšem Vám súkromnú správu

sifonka6
4. feb 2026
@bubu37

@sifonka6 idete v lokálnej anestézii?

@bubu37 ano a ja som si preto vybrala tuto moznost nakolko ma v maji caka ina opka v celkovej

sifonka6
4. feb 2026
@bubu37

@janka1677 a ak je pravda v tom ze sme si vybrali operatera....prečo pani 1800 a ja 2400?

@bubu37 narocnost opky je ina. Tam kde mi nohu iba znehybnia nie je taky rozsah. A neviem. Ci vy ste mali vyboceny palec. Lebo ja nemam ani na 1 nohe...myslim si.ze mam inu diagnozu/ iny zakrok. A teda uvidim v konci aka bude suma....pravda je.ze min rok na jar ked sme sa dohadovali bola cena uplne ina...