icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

bubu37
17. feb 2026
@vieramikloskova

@bubu37 každý má bolesť inú 🤷 ja zase bolestí po operácii žiadne ale keď som začala chodiť tak áno a stále mám a to už bude na druhý mesiac rok . Ja si hovorím že ťa šruba asi tam nesedí 🙈

@vieramikloskova to áno,ja veľa vydržím ale toto je už moc....myslím ze je to týmto ze je tam zlomený ten prst

janka1677
17. feb 2026
@adaurbanova

@janka1677 sestrička ma hneď zrušila keď som začala pobehovať po izbe bez barlí. Vraj to nech mi ani nenapadá a bude sa tváriť že nič nevidela 😊,tak preto ma to zmiatlo.

@adaurbanova barle slúžia len ako opora. Na chodenie slúži pooperačná obuv, v ktorej sa odstupuje výlučne na patu.

janka1677
17. feb 2026
@bubu37

@vieramikloskova to áno,ja veľa vydržím ale toto je už moc....myslím ze je to týmto ze je tam zlomený ten prst

@bubu37 panebože, prečo ho máte zlomený?

janka1677
17. feb 2026
@adulka07

@vieramikloskova taký pocit mávam aj ja ...v lete na dovolenke som nosila k vode také mäkšie šľapky,po pár dňoch má noha začala bolieť pri každom kroku a cítila som kde tie skutky v nohe mám ..zlepšilo sa to návrhárom domov ...inak som si všimla,že aj v saune mi táto noha dosť opuchla

@adulka07 ach bože, je tu vôbec niekto, kto neľutuje operáciu? Podľa toho čo tu čítam, operácia nemá význam. A ja som už týždeň po.

bubu37
17. feb 2026
@janka1677

@bubu37 panebože, prečo ho máte zlomený?

@janka1677 kladivkovy prst a takto to riešia...

janka1677
17. feb 2026
@bubu37

@janka1677 kladivkovy prst a takto to riešia...

@bubu37 ja že ste mali po operácii ešte nejaký úraz... To ste mali kladivkový prst a dr. cielene vytvoril zlomeninu a nechal tak????

bubu37
17. feb 2026
@janka1677

@bubu37 ja že ste mali po operácii ešte nejaký úraz... To ste mali kladivkový prst a dr. cielene vytvoril zlomeninu a nechal tak????

@janka1677 ja som snímok videla až cestou z nemocnice. ..ked som sa ho na kontrole pytala co mam s tým prstom....tak ze mam ich tejpovať do pozície ako chcem mať prsty

bubu37
17. feb 2026
ninka123
17. feb 2026
@janka1677

@janka1677 to nie je zlomenina, ale cielene prerezana kost.. ja mam tiez tak klenbu urobenu, na 3 článkoch mam kost prerezanu..

ninka123
17. feb 2026
@janka1677

@adulka07 ach bože, je tu vôbec niekto, kto neľutuje operáciu? Podľa toho čo tu čítam, operácia nemá význam. A ja som už týždeň po.

@janka1677 neviem koľko z prítomných dám ľutuje 😉. Ja môžem hovorit len za seba.. ak pisem, ze mi noha puchne,niekedy ma pobolieva a pod.. nie je to absolutne nič oproti bolestiam, kt.som mala takmer 20rokov, ked som viac chodila, bez ohladu na to, že poslednych 5rokov som nosila len bežecke tenisky 😄. Ja teda neľutujem a je na každom, pre akú metodu sa rozhodne a koľko do toho investuje…

vieramikloskova
17. feb 2026
@adulka07

@vieramikloskova taký pocit mávam aj ja ...v lete na dovolenke som nosila k vode také mäkšie šľapky,po pár dňoch má noha začala bolieť pri každom kroku a cítila som kde tie skutky v nohe mám ..zlepšilo sa to návrhárom domov ...inak som si všimla,že aj v saune mi táto noha dosť opuchla

@adulka07
@adulka07 ja ked nosím mäkké neboli ale keď mám tvrdú podrážka boli 🙈

vieramikloskova
17. feb 2026
@bubu37

@bubu37 no asi áno 😬

bubu37
17. feb 2026
@ninka123

@janka1677 to nie je zlomenina, ale cielene prerezana kost.. ja mam tiez tak klenbu urobenu, na 3 článkoch mam kost prerezanu..

@ninka123 a bolesti ste mala ako dlho?

ninka123
17. feb 2026
@bubu37

@ninka123 a bolesti ste mala ako dlho?

@bubu37 myslite po operacii? Nebolelo to vôbec priamo po operácii, skor ma to pobolieva pri zmenach počasia, niekedy ak chodim vela a pod..

janka1677
17. feb 2026
@bubu37

@janka1677 ja som snímok videla až cestou z nemocnice. ..ked som sa ho na kontrole pytala co mam s tým prstom....tak ze mam ich tejpovať do pozície ako chcem mať prsty

@bubu37 mne žiadny snímok nedal. V podstate Vám dr. neodpovedal na otázku. Tejpuje sa vždy. Palec vždy a ak má pacient aj kladivkový prst, tak aj ten. Nepýtali ste sa na rovinu, prečo ho nechal zlomený a nepoistil skrutkou? Alebo ho prerezal s tým, že sa sám zrastie?

adulka07
17. feb 2026

Ja som strašné dlho tejpovala ..operovana som bola v januári a tejpovala som do leta pokiaľ som nenosila slapky a na jeseň som začala zas...ale žiaden zázrak sa nekonal...ako halux - to vypukle z boku tam nemám ,ani veľký palec nestojí až tak na krivo ale čakala som že to bude rovnejšie

bubu37
17. feb 2026
@janka1677

@bubu37 mne žiadny snímok nedal. V podstate Vám dr. neodpovedal na otázku. Tejpuje sa vždy. Palec vždy a ak má pacient aj kladivkový prst, tak aj ten. Nepýtali ste sa na rovinu, prečo ho nechal zlomený a nepoistil skrutkou? Alebo ho prerezal s tým, že sa sám zrastie?

@janka1677 on mi to odfotil na mobil a pozrela som to až cestou domov,budem mu písať email

bubu37
17. feb 2026
@janka1677

@janka1677 a nosíte aj lodičky? Lebo ja nebudem ani topánky o 2 čísla väčšie...neviem ako budem chodiť na rehabilitácie

bubu37
17. feb 2026
@adulka07

Ja som strašné dlho tejpovala ..operovana som bola v januári a tejpovala som do leta pokiaľ som nenosila slapky a na jeseň som začala zas...ale žiaden zázrak sa nekonal...ako halux - to vypukle z boku tam nemám ,ani veľký palec nestojí až tak na krivo ale čakala som že to bude rovnejšie

@adulka07 dáte foto?

11magda11
17. feb 2026
@bubu37

@bubu37 vy ste dopredu vedeli ze aj ten kladivkovy prst bude robit alebo to bola pre vas novinka lebo sa tak rozhodol pocas operacie?

bubu37
17. feb 2026
@11magda11

@bubu37 vy ste dopredu vedeli ze aj ten kladivkovy prst bude robit alebo to bola pre vas novinka lebo sa tak rozhodol pocas operacie?

@11magda11 vedela som aj klenbu

adaurbanova
17. feb 2026

Aj mne robil Kladivkový prst,vraj mi ho skrátil. Najskôr chcel aj klenbu,ale dohodli sme sa že nie keďže ma nebolieva. Mne bolel vždy len ten Kladivkový prst v každej jednej topánke. Som zvedavá ako to bude vyzerať a ako sa mi bude chodiť.

adulka07
17. feb 2026
@bubu37

@adulka07 dáte foto?

@bubu37 páči sa

bubu37
17. feb 2026
@adulka07

@bubu37 páči sa

@adulka07 ďakujem,je palec mierne doprava. Čím to je ? Keďže ste dlho tejpovala. Mate tiež sroby?

janka1677
17. feb 2026
@bubu37

@janka1677 a nosíte aj lodičky? Lebo ja nebudem ani topánky o 2 čísla väčšie...neviem ako budem chodiť na rehabilitácie

@bubu37 ja som ešte len krátko po operácii a dúfam, že budem môcť nosiť, lebo ak nie, tak u mňa potom operácia nemala zmysel.

bubu37
17. feb 2026
@janka1677

@bubu37 ja som ešte len krátko po operácii a dúfam, že budem môcť nosiť, lebo ak nie, tak u mňa potom operácia nemala zmysel.

@janka1677 operacia bola zo zdravotných alebo estetických dôvodov?

janka1677
17. feb 2026
@bubu37

@janka1677 operacia bola zo zdravotných alebo estetických dôvodov?

@bubu37 estetických

bubu37
17. feb 2026
@adaurbanova

Aj mne robil Kladivkový prst,vraj mi ho skrátil. Najskôr chcel aj klenbu,ale dohodli sme sa že nie keďže ma nebolieva. Mne bolel vždy len ten Kladivkový prst v každej jednej topánke. Som zvedavá ako to bude vyzerať a ako sa mi bude chodiť.

@adaurbanova a dal Vám tam šrobu?

bubu37
17. feb 2026
@janka1677

@bubu37 estetických

@janka1677 mne sa začali "kaziť" nohy tesne pred covidom...bola som na vyšetreni u podologicky,vtedy mi odporúčala operovať bud Ba alebo KE.
Neriesila som to,haluxy rástli od 18 tky.
Ale časom sa haluxami pokazil celý pohybový aparát..roztrhnuty sval pod achilovkou,sval na zadku pri behu...a v poslednom období neskutočne bolesti. Tak som do toho išla

janka1677
17. feb 2026
@bubu37

@janka1677 mne sa začali "kaziť" nohy tesne pred covidom...bola som na vyšetreni u podologicky,vtedy mi odporúčala operovať bud Ba alebo KE.
Neriesila som to,haluxy rástli od 18 tky.
Ale časom sa haluxami pokazil celý pohybový aparát..roztrhnuty sval pod achilovkou,sval na zadku pri behu...a v poslednom období neskutočne bolesti. Tak som do toho išla

@bubu37 áno, časom by to bolo len horšie a horšie. Až teraz som nabrala odvahu, tak som šla.