icon

Operácia haluxov

januliatko111
4. mar 2013

mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?

vieramikloskova
16. mar 2026
@bubu37

@vieramikloskova a kebyže chodíte pravidelne na masáž nôh? Možno by pomohlo

@bubu37 áno, idem na cvičenie

vieramikloskova
Autor odpoveď zmazal
anonym_4d522c
16. mar 2026
@vieramikloskova

@anonym_4d522c viete,keď vám povie že všetko je poriadku 🤷tak už si hovorím že aj moja práca môže do toho zachádzať keďže stojím 9h.na nohách 🤷

@vieramikloskova tiež ma to napadlo, že ste asi príliš skoro išla do práce, keďže máte prácu v stoji a nie v sede, čo je veľký rozdiel. Ale na druhej strane, ste tak dlho po operácii, že už by to mohlo byť v poriadku. Človek predsa ide na operáciu preto, aby sa mu polepšilo a nie naopak. Keď porovnáte svoj stav pred operáciou a po operácii, ako to vnímate?

anonym_4d522c
16. mar 2026
@bubu37

@anonym_4d522c škoda ze som to nevedela,mohla som ušetriť 130 eur

@bubu37 mne to pripadá, ako keby si naháňajú kšeft ešte aj na zdravotných pomôckach kúpených priamo v nemocnici ...

vieramikloskova
16. mar 2026
@anonym_4d522c

@vieramikloskova tiež ma to napadlo, že ste asi príliš skoro išla do práce, keďže máte prácu v stoji a nie v sede, čo je veľký rozdiel. Ale na druhej strane, ste tak dlho po operácii, že už by to mohlo byť v poriadku. Človek predsa ide na operáciu preto, aby sa mu polepšilo a nie naopak. Keď porovnáte svoj stav pred operáciou a po operácii, ako to vnímate?

@anonym_4d522c doma som bola dlho 4 mesiace malá som ešte bolestí to áno,ale som si povedala že to rozchodím.
Ale ta bolesť je teraz viac a viac preto som chcela vedieť či rok po operácii je všetko OK.
A všetko je poriadku 🤷
Tak skúsime ešte rehabka.

yanayka
17. mar 2026
@sifonka6

@milan815 ja som z PN. A teda naozaj odbornika mi sam ortoped z PN poradil az v Ke. Bola som na konzultacii v BA aj sportova klinika aj Bory. Aj v TN....nu a ide o to co chcete. Tieto miesta mi ponukli operaciu v plnej narkoze a iba 1 nohu a o pol roka druhu. V sportovej klinike poplatok 1200 eur. Za 1 nohu avsak termin mali do 10 dni. Bory tusim 400 a termin cca 6-8mesiacov.

@sifonka6 Bory absolútne neodporúčam.

bubu37
18. mar 2026
@yanayka

@sifonka6 Bory absolútne neodporúčam.

@yanayka prečo?

bubu37
27. mar 2026
@olise69

@janka1677 pre mňa je nepochopiteľná cena, rovnaká ako keď sa operuje v lokálnej, celkovej anestézie, rovnaká ako keď sa operuje len halux, ale aj klenba. Nepochopiteľných je tam príliš veľa veci. V Čechách lekár, ktorý operuje aj touto miniinvazivnu metódou, rozoberal metódy, a nie je to až taká vyhra pre každého pacienta. Ale reklama urobila svoje a vyrobila z tejto metody top zákrok, kde sa váhajúci chytia toho, že je to šetriaca metoda s vynikajúcimi výsledkami a rýchlou rekonvalescenciou. Keď to tak sledujem, už ani iné operácie haluxov nezatracujem.

@olise69 poprosím ako sa volá ten lekar a kde si to pozriem? Ďakujem

bubu37
27. mar 2026
@ninka123

@janka1677 to nie je zlomenina, ale cielene prerezana kost.. ja mam tiez tak klenbu urobenu, na 3 článkoch mam kost prerezanu..

@ninka123 prosím Vás ako sa Vam to dlho hojilo?

olise69
27. mar 2026
@bubu37

@olise69 poprosím ako sa volá ten lekar a kde si to pozriem? Ďakujem

bubu37
28. mar 2026

@olise69 ďakujem😊

11magda11
28. mar 2026

Ahojte, dve otazky. Ako dlho pred operaciou ste dostali info kedy/kam presne mate nastupit? A druha vec, Totkovic mi spominal ze sa uz bude operovat niekde v centre Kosic a nie v Saci, je to tak?

adulka07
28. mar 2026
@11magda11

Ahojte, dve otazky. Ako dlho pred operaciou ste dostali info kedy/kam presne mate nastupit? A druha vec, Totkovic mi spominal ze sa uz bude operovat niekde v centre Kosic a nie v Saci, je to tak?

@11magda11 v novembri na konzultácii mi povedal že operácia bude 13.jsnuara a že pár dní pred tím mi budú volať...v sobotu má operavali a volali utorok dr.jarolinek..bol milý všetko vysvetlil,kľudne som sa mohla pýtať na všetko...a že už bude operovať v železničnej nemocnici...ak som dobre počula

bubu37
28. mar 2026
@11magda11

@11magda11 stále su v Šaci

bubu37
30. mar 2026
@vieramikloskova

@bubu37 ahoj,no ako 🤣bola som na snímok, samozrejmé že všetko OK a mu hovorím že prečo ma boli veľký prst keď chodím.
Povedal že u mna to bola komplikovaná operácia.
Pozrel zatlačil a povedal že je to chrupavka. A to všetko. Dal vložky ktoré sa nevyrábajú a rehabka. Nič viac sa nebaví.

@vieramikloskova ja som si dala predpísať ortopedické topanky,doplatok 25 eur

vieramikloskova
30. mar 2026
@bubu37

@vieramikloskova ja som si dala predpísať ortopedické topanky,doplatok 25 eur

@bubu37 a kto Vám ich predpísal

simsalabim
30. mar 2026
@vieramikloskova

@bubu37 a kto Vám ich predpísal

@vieramikloskova ortoped, hocijaky.

vieramikloskova
30. mar 2026
@simsalabim

@vieramikloskova ortoped, hocijaky.

@simsalabim a prečo to neponúkne ortopéd 🤷 to som nevedela, stále len vložky ponúkajú

simsalabim
30. mar 2026
@vieramikloskova

@simsalabim a prečo to neponúkne ortopéd 🤷 to som nevedela, stále len vložky ponúkajú

@vieramikloskova neviem 🤷‍♀️ Mne ponukli, raz som vyskusala, ale mne nesadli - mam velmi specificke poziadavky, hoci boli na mieru. Potom som uz odmietla.

bubu37
30. mar 2026

Mne este len majú prísť,tak uvidím....budem mat prvý krát

herlany1
31. mar 2026
@11magda11

@11magda11 Dobrý deň, operujú ešte v Šaci,ešte sa neprestahovali

bubu37
31. mar 2026

Bola som tam na kontrole 23.3.,ambulanciia fungovala,však napíšte im email

bubu37
Autor odpoveď zmazal
budova108
8. apr 2026

Dobrý deň, mám operovať pravú nohu starou metódou a budú mi vyberať 2 drôty, chcem sa opýtať bolí to?...ako to prebieha? Ďakujem

janka1677
9. apr 2026
@budova108

Dobrý deň, mám operovať pravú nohu starou metódou a budú mi vyberať 2 drôty, chcem sa opýtať bolí to?...ako to prebieha? Ďakujem

@budova108 niekto tu v predošlých komentároch spomínal, že to neboli. Ak by to bolo bolestivé, stačilo by dať lokálnu anestézu a určite by ste vôbec nič necítili.

riadok
10. apr 2026

Ahojte...prečítala som si skoro všetky vaše príspevky a nedá mi nezareagovať. 30.3.2026 som bola operovaná. S haluškami som žila od 14r. a dnes mam 52🙂. Odkladala som op. z dôvodu dlhej rekonvalescencie a tiež som veľmi neverila tomu,že to bude navždy OK. Až som sa dopatrala k dr.Totkovičovi. Všetko som si o nich naštudovala (všetko je na webe)a zavolala som. Pani s ktorou som volala mi povedala,že oni ako jediný operujú touto metódou preto majú pacientov z celého SR aj ČR. Upozornila ma však,že ak chcem výhradne pre.primára...budem čakať možno aj rok. Keďže som netrvala výlučne na ňom...dala mi email na jedného druhu. z tímu primára Totkoviča. P.dr.Martin Vicen...úžasný prístup,veľmi ľudský. Po napísaní emailu sa mi do 14dni ozval a do mesiaca ma aj zopakoval...a čo vám chcem hlavne napísať...300€ noha...dala som si obe naraz,aby som už mala pokoj🙂.. A bola som v železničnej nemocnici v KE,pretože tam majú nové op.priestory...

janka1677
10. apr 2026
@riadok

Ahojte...prečítala som si skoro všetky vaše príspevky a nedá mi nezareagovať. 30.3.2026 som bola operovaná. S haluškami som žila od 14r. a dnes mam 52🙂. Odkladala som op. z dôvodu dlhej rekonvalescencie a tiež som veľmi neverila tomu,že to bude navždy OK. Až som sa dopatrala k dr.Totkovičovi. Všetko som si o nich naštudovala (všetko je na webe)a zavolala som. Pani s ktorou som volala mi povedala,že oni ako jediný operujú touto metódou preto majú pacientov z celého SR aj ČR. Upozornila ma však,že ak chcem výhradne pre.primára...budem čakať možno aj rok. Keďže som netrvala výlučne na ňom...dala mi email na jedného druhu. z tímu primára Totkoviča. P.dr.Martin Vicen...úžasný prístup,veľmi ľudský. Po napísaní emailu sa mi do 14dni ozval a do mesiaca ma aj zopakoval...a čo vám chcem hlavne napísať...300€ noha...dala som si obe naraz,aby som už mala pokoj🙂.. A bola som v železničnej nemocnici v KE,pretože tam majú nové op.priestory...

@riadok ja som od dr. Totkoviča dostala info, že ak chcem operáciu úplne zdarma, tak je to možné, keď ma bude operovať niektorí z jeho profesijne mladších kolegov v KE, ktorí sa učia operovať touto metódou. Nechcela som riskovať, tak som si zaplatila dr. Totkoviča. Nie je pravdou, že operujú len v KE touto metódou. Tiež v Skalici, ale cena bola rovnaká, keďže tam je tiež Agel. Neviem ešte koľkokrát mám napísať, že celú operáciu hradí každá poisťovňa. Zisťovala som si to.... Platiť by teda nemal nikto.

anonym_4d522c
10. apr 2026
@riadok

@riadok ide tu jednoducho o obrovský biznis.... A poisťovne platia a platia tiež obrovské peniaze, 2000 € jedna noha. Čiže jedna noha momentálne zatiaľ 3 200€ + vyšetrenia, rtg, za ktoré si ešte aj pacient platí opäť. V Apke poisťovne všetko vyčíslené.... A pacienti tolerujú a platia... Ide to tam ako na bežiacom páse. Pritom pre ortopéda podľa mňa jednoduchá operácia 😊. Môj názor.

anonym_4d522c
10. apr 2026
@riadok

@riadok možno 90% pacientov podstupuje túto operáciu len z estetických dôvodov a presne preto je cena vysoko nadhodnotená, lebo vedia, že túžba mať pekné chodidlá je vysoká. Len mám obavy, či aj funkčnosť a bezproblémovosť bude do budúcna taká ako s haluxami, alebo naopak, že človek zostane navždy s následkami....

vieramikloskova
11. apr 2026
@riadok

@riadok no super 👍 máte aj rez alebo bola operácia po novom.