Operácia haluxov
mate niekto osobnu skusenost s operaciou haluxov (vybocenych palcov)?
@lailaveve urcite vykladat nohu co najviac - nad uroven srdca a chladit. Chodit iba co je nutne, po byte, s barlami a topankou. Mne povedali na kontrole po 2 tyzdnoch, ze az teraz odlozit barly a stale pokojny rezim. A cvicit niekolkokrat za den uz po operacii. Ja myslim, ze vdaka tomu som v podstate bola bez opuchu a bez bolesti. A po 2 tyzdnoch som zacala rebox a ten neskutocne pomohol hojeniu. Pracu dr povolila preto, ze som si mohla nohu vykladat, inak by ma nechala este tyzden doma. Cheilektomiu som mala na oboch nohach s odstupom niekolkych mesiacov.
@simsalabim dakujem velmimpekne za rady a info...teraz je to vcelku fajn co sa chodze vhyba sj ked teda sni zdaleks rak sko tvrdil lekar....ten klb mam opuchnuty, boli to...sice uz menej ale stale to hodne boli na moj vkus...a stale mam tfndenciu naslapovat vuac na vonjajsi okraj nohy aj ked sa snszim cez palce...v palci mi puka tenisky zatisl obujrm len 2 co nsm take siroke..v slapkach ma to boli pri chodzi..teraz neviem ze ci ma viac boli ta zoperovana slebo ta este nezoperovana😵💫🤣...a zvrchu a boku mam palec taky strpnuty,malo citlivy...tak neviem ci je to normalne alebo tym napichavanim sa tam nieco narusilo🥴..dufam ze do konca lera ta noha uz bude ok lebo teda este nechodim normalne svojim sviznym tempim,skor tak tarbavo ako maco😵💫🤣
@lailaveve ja som dva tyzdne po operacii oboch noh a teraz po vybrati stehov mi povedal doktor aby som to uz naplno zatazovala a vyhodila tie topanky pooperacne. Najprv som sa bala stupit len na nohy ale zistila som ze uplne v pohode viem uz chodit a dokonca aj celkom ohnut palce, co ma teda milo prekvapilo. Mam to rovnako podliate do cierna modrinove, hlavne patu a spodok, ale to je normalne. Ale teda aj podla toho co mi kamaratka fyzioterapeutka hovorila, tie prve dni/tyzdne je dobre tu nohu postupne rozpohybovat, ale len jemne, urcite nie cez bolest. Rukami by som to este nenatahovala, len noha a palec pokial sa da ohnut tak postupne skusat ohybat
@11magda11 dakujem velmi pekne za informacie....uvidim ako tato noha vyzdravie,ci sa pustim aj do tej druhej😵💫🤣
@simsalabim dakujem velmimpekne za rady a info...teraz je to vcelku fajn co sa chodze vhyba sj ked teda sni zdaleks rak sko tvrdil lekar....ten klb mam opuchnuty, boli to...sice uz menej ale stale to hodne boli na moj vkus...a stale mam tfndenciu naslapovat vuac na vonjajsi okraj nohy aj ked sa snszim cez palce...v palci mi puka tenisky zatisl obujrm len 2 co nsm take siroke..v slapkach ma to boli pri chodzi..teraz neviem ze ci ma viac boli ta zoperovana slebo ta este nezoperovana😵💫🤣...a zvrchu a boku mam palec taky strpnuty,malo citlivy...tak neviem ci je to normalne alebo tym napichavanim sa tam nieco narusilo🥴..dufam ze do konca lera ta noha uz bude ok lebo teda este nechodim normalne svojim sviznym tempim,skor tak tarbavo ako maco😵💫🤣
@lailaveve ja som hned od operacie rehabilitovala, po vybere stichov hned v dalsi den dom mala Rebox a ten bol uplne skvely. Trpnutie som mala iba na jednej nohe, aj to iba par dni. Riadne som zacala chodit asi po 3 mesiacoch. Slapky som tiez hned nemohla nosit na boso - iba sandale, co drzali na nohe a mali pod remienkom penu.
@katka19275 druhý deň po operácii je najhorší. Kritické sú prvé tri dni od operácie. Potom už bude len lepšie a lepšie. Ja som mala jednu kontrolu po dvoch týždňoch, kedy mi dr. vybral stehy a to bolo všetko.
@janka1677 no dnes je to uz o niečo lepšie, 29.6. Idem vyberať stehy a potom uz budem môcť chodiť bez papuče, ci stále snou a barmani?
@lailaveve bude dobré,u mňa bolestí prestali po roku 🙏 teraz môžem povedať že to neboli
@vieramikloskova 😵💫..tak to "potesi"🥴🫣rok bolesti...ja este mam aj druhu nohu taku tak uvifim ako sa tato prva umudri a ci pojdem aj s tou druhou😵💫🤣
@lailaveve ja som hned od operacie rehabilitovala, po vybere stichov hned v dalsi den dom mala Rebox a ten bol uplne skvely. Trpnutie som mala iba na jednej nohe, aj to iba par dni. Riadne som zacala chodit asi po 3 mesiacoch. Slapky som tiez hned nemohla nosit na boso - iba sandale, co drzali na nohe a mali pod remienkom penu.
@simsalabim no ja to mam tiez velmi citlive aj necitlive..takze to miesto si musim prelwovat leukoplastom jed sa ma tam dotyka slapka,lebo inak je to velmi neprijemne a bolave akoby som tam nemala kozu a dotykala sa mi priamo kodti a "mäsa"😵💫🥴 a zvysok prsta taky strpnuty a pritom na dotyk bolavy...no ved yvidim,vyzera ze to ch ce nepomerne dlhsi cas ako lekar povedal😵💫🤣
@vieramikloskova 😵💫..tak to "potesi"🥴🫣rok bolesti...ja este mam aj druhu nohu taku tak uvifim ako sa tato prva umudri a ci pojdem aj s tou druhou😵💫🤣
@lailaveve no ja tiež musim ísť s druhou ale zatiaľ neboli
@simsalabim no ja to mam tiez velmi citlive aj necitlive..takze to miesto si musim prelwovat leukoplastom jed sa ma tam dotyka slapka,lebo inak je to velmi neprijemne a bolave akoby som tam nemala kozu a dotykala sa mi priamo kodti a "mäsa"😵💫🥴 a zvysok prsta taky strpnuty a pritom na dotyk bolavy...no ved yvidim,vyzera ze to ch ce nepomerne dlhsi cas ako lekar povedal😵💫🤣
@lailaveve ja som naboso slapky nemohla iba v prve leto po operacii (jedna v oktobri, druha v januari). Dalsi rok uz ok.
Myslim, ze s trpnutim velmi pomohol rebox a cvicenie.
@lailaveve ja som 6 tyzdnov po operacii oboch noh a jedna je ok a druha je presne toto iste. Citlive, neprijemne, palec cerveny. Ale odkedy som dala dole tejpy a vela s tym cvicim tak je to omnoho lepsie. Chce to proste len cas a evidentne je nielen kazdy clovek iny ale aj kazda noha ina.
Tenisky neobujem ani nahodou lebo ten jeden nart mam brutalne citlivy, takze nosim len slapky
@lailaveve kedy vás operoval

dievčatá, koľkox ste boli na kontrole, ja som 2 deň po operácii u Dr. Totkoviča a dosť ma to bolí teda
@katka19275 druhý deň po operácii je najhorší. Kritické sú prvé tri dni od operácie. Potom už bude len lepšie a lepšie. Ja som mala jednu kontrolu po dvoch týždňoch, kedy mi dr. vybral stehy a to bolo všetko.