Operácia očí - nemocnica Bojnice
Ahojte poraďte,resp. aké máte skúsenosti,laserová operácia očí,nosím okuliare + aj - ,navyše astigmatizmus a už asi aj šedý zákal.Asi bude treba novú šošovku. Kde sú ozaj dobrí?trochu sa bojím.
Podla popisu je hlavny problem sedy zakal, zrejme kvoli veku. Vymeni sa sosovka, dnes rutinny zakrok, robia to aj statne nemocnice. Jednych okuliarov sa zbavis, na citanie budes pouzivat. Umela sosovka je rovnako ako vekom opotrebovana sosovka menej pruzna a nevie zaostrovat.
Nemylte si to s laserom na odstranenie kratkozrakosti v nizsom veku.
Ahaaa asi som dala dve veci dokopy,nejaké vyšetrenia už mám nosím okuliare a teda mám tie očné chyby,ale áno vekom šedý zákal,čiže výmena šošovky. Len teda keď som kde kade čítala,že sa super znížia dioptrie,resp.zmiznu? Nosím multifokaly,celý život okuliare a je to mor.lŽe keď si človek pri operácii zaplatí,priplatí, môže dostať aj multifokaly šošovky do očí. Tak zisťujem,kde ma dajú dokopy s takouto šošovkou,či v okreske,štátna, súkromná,BA,BB,??
Ahaaa asi som dala dve veci dokopy,nejaké vyšetrenia už mám nosím okuliare a teda mám tie očné chyby,ale áno vekom šedý zákal,čiže výmena šošovky. Len teda keď som kde kade čítala,že sa super znížia dioptrie,resp.zmiznu? Nosím multifokaly,celý život okuliare a je to mor.lŽe keď si človek pri operácii zaplatí,priplatí, môže dostať aj multifokaly šošovky do očí. Tak zisťujem,kde ma dajú dokopy s takouto šošovkou,či v okreske,štátna, súkromná,BA,BB,??
@1babajaga1 S hladiska operacie je lekarovi jedno, co ti tam vlozi, rovnaka robota. Za lepsiu sosovku si doplatis aj v statnej, aj v sukromnej a tam skasiruju este aj za doplnkove "nadstandard" sluzby.
Len sa zamysli, ci ti bude multifokal vyhovovat, na rozdiel od okuliarov uz mas sosovku priamo v tele.
@1babajaga1 S hladiska operacie je lekarovi jedno, co ti tam vlozi, rovnaka robota. Za lepsiu sosovku si doplatis aj v statnej, aj v sukromnej a tam skasiruju este aj za doplnkove "nadstandard" sluzby.
Len sa zamysli, ci ti bude multifokal vyhovovat, na rozdiel od okuliarov uz mas sosovku priamo v tele.
@patrike asi áno ,lebo okuliare nosím celý život a multifokaly odkedy bol dostupný, čiže na multifokal a jeho "vrtochy"som už zvyknutá 😂
@patrike asi áno ,lebo okuliare nosím celý život a multifokaly odkedy bol dostupný, čiže na multifokal a jeho "vrtochy"som už zvyknutá 😂
Ráno založil okuliare a večer pred spaním odložím.
A ľudkovia nemáte skúsenosti nemocnica Bojnice očné operácie???

Ja som plánoval ísť na laserovú operáciu očí, dostavil som sa na kliniku kde som prešiel najprv vstupným vyšetrením ktoré trvalo asi 2 hodiny... Zaplatil som za to 100 euro aby som sa dozvedel že mám príliš úzku rohovku a ak by som trval na operácii tak 1x a koniec lebo už potom by tá rohovka bola taká úzka po operácii že na ďalšiu by som už ísť nemohol. Takže čakám kým budem po 40tke a potom pôjdem. Išlo o kliniku v Bratislave Vesely - Ocna klinika - Recenzie majú tiež dobré. No ale koniec príbehu je že domov som išiel z rozkvapkanými očami že som videl rozmazane a ľudia na mňa čumeli lebo som mal zreničky roztiahnuté ako po amfetamíne. 😵😂😂 Ak si nebola ešte nebola na vstupnom tak choď aby si vôbec zistila či môžeš takú operáciu podstúpiť.