Opuch a bolesť po artroskopii kolena
Dobrý deň. Som mesiacov po artroskopii kolena. Kde mi odobrali časť menisku a odstránili pliku. Pred dvomi týždňami mi ťahali vodu z kolena,stále pretrváva bolesť a opuch kolena. Koleno ľadujem a natieram si voltarenom.
Dokedy môže trvať opuch a bolesť ?
Ďakujem za rady🙏 už som zúfalá
@markusrasford doma cvičím ,už cviky poznám keďže je toto už moja 4 -tá operácia kolena. Na rehabilitáciu idem až v utorok
@zuzana2208 Pohotovosť,!! je tam voda...!! Musia ju vybrať
Keď som mala bolesti potierala som Elmetacinom, užívala Aflamil. Ale opuch- vybral mi vodu.. Guna injekcie pomohli 4x po týždni.. Lenže ja operáciu nemám. Treba sa na to spýtať lekára..
Keď sa ti stale tvorí voda to nie je dobre bola si sukromne či normalne v nemocnici?
@zuzana2208 Príčiny vody v kolene
Existuje niekoľko faktorov, ktoré môžu spôsobiť vodu v kolene [2].
a) Zranenia kolena
Ak dôjde k zraneniu kolena, môže to spôsobiť vodu v kolene. Zranenia, ktoré môžu mať za následok vodu v kolene, zahŕňajú zlomeniny, vykĺbenie kolena, alebo poranenie menisku.
b) Artritída
Artritída je ochorenie kĺbov, ktoré môže spôsobiť vodu v kolene. Reumatoidná artritída, osteoartritída a lupus sú niektoré z druhov artritídy, ktoré môžu mať za následok vodu v kolene.
c) Infekcia
Infekcia kolena môže spôsobiť vodu v kolene. Tento stav sa nazýva bakteriálna artritída a je zvyčajne spôsobená infekciou v kĺbe.
d) Nadmerné cvičenie
Nadmerné cvičenie, najmä opakované nárazy a skoky, môže spôsobiť vodu v kolene. Tento stav sa môže vyskytnúť u športovcov a tanečníkov.
e) Obezita
Obezita môže mať za následok vodu v kolene, pretože zvyšuje zaťaženie kĺbov a môže spôsobiť zápal kĺbov.

@zuzana2208 navštív opäť lekára. Rehabilitáciu nemáš predpísanú?