icon

Pásový opar: Kedy navštíviť lekára?

26. máj 2024

Dobry den, chcela by som sa opytat ci staci s podozrenim na pasovy opar ist k obvodnej vseobecnej lekarke,poradi si s tym aj ona ?
Alebo je nutne ist ku kožnej ?
Lebo co zatial zistujem tak kozne tu v okoli maju volne terminy tak o mesiac.
Dakujem

markaterka
•
26. máj 2024

Ja som bola u obvodného. Dal mi on lieky.

domka222
•
26. máj 2024

Ak prídeš na začiatku, tak aj obvodný ti vie predpísať antivirotiká. Ak to už máš dlhšie, tak lieky nepomôžu

mogaa
•
26. máj 2024

podozrenie nestačí....všeobecný lekár nemusí rozoznať pásový opar, hlavne ak je na neobvyklom mieste, dá sa ľahko zameniť s iným kožným ochorením, zrejme preto ťa poslal ku kožnej....ono je to parketa kožného lekára, nie všeobecného....

autor
•
26. máj 2024

@mogaa nikto ma este nikam neposlal, pytam sa ci mam ist najprv k obvodnej alebo rovno ku koznej. Objavilo sa mi to v piatok poobede,takze k lekarovi idem az zajtra. Len dovolat sa mojej obvodnej je nemozne,preto sa pytam ci ma zmysel k nej vobec chodit,ci mi s tym pomoze, alebo mam rovno hladat kozneho lekara

barbora854
•
26. máj 2024

Šla by som na pohotovosť veď pásový hrozne boli stipe cele telo je nevládne a taktiež môže sa ti spraviť aj na vnútorných orgánoch herpes a pruser je na svete

aimee77
•
26. máj 2024

Ako infektolog radim ist dnes na pohotovost.Zovudex je uvolneny aj na predpis vseobecnoho lekara a liecba by sa mala zacat do 72h od zaciatku vysevu.