icon

PEP test na reflux: Postup a odporúčania

9. jan 2024

Bol niekomu robený? Mám ísť v piatok, som ešte aj tehotná, a nedostala som žiadne pokyny k tomu, že čo môžem a čo nie, len si čítam na nete. Ak ste boli, ako to prebehlo? Nemôžem fakt 48h pred tým žiadne antacidá (rennie, gaviscon,..?) Ďakujem.

danjeliiik
9. jan 2024

Boli sme, je to jednoduchý test aj syn 6 ročný to zvládol. Okrem vysadenia liekov sa netreba pripravovať nijako zvlášť

lukbe
9. jan 2024

Nemôžeš tie tbl, skreslilo by to výsledky testu, ja neviem, ci dokonca tá doba nemá byť dlhšia, už si to presne nepamätám, ale viem, že som na to zabudla, brala lieky a išla na test až o týždeň🙈.

autor
9. jan 2024

@lukbe
@danjeliiik Ďakujem baby, na nete sa všade uvádza v pokynoch 48hodín bez antacíd...v piatok idem, ale dnes som ešte brala, od zajtra rána si už nedám...tým, že som tehu, tak je to troška ešte ťažšie bez antacíd teraz 🙄 snáď to teda bude stačiť..

lukbe
9. jan 2024

Skus dať pozor na stravu, kým nebudeš brat lieky.

autor
9. jan 2024

@lukbe snažím sa, len posledné dni skoro nič nejem, fungujem na polievkach a to nie je moc dobré v tehotenstve odstrihnúť sa od všetkých živín..teraz mám zasa obdobie, že vkuse ma páli zaha, ale tak žiaľ to tehotenstvo tomu neprispelo..treba mi len vydržať..

autor
11. jan 2024

@danjeliiik
@lukbe
Baby tak ja som v noci zlyhala, nevydržala som lebo to bolo strašné akú som mala zahu, horelo mi všetko, napínalo ma; tak som si dala rennie. Dnes som volala lekárovi, že som si dala Rennie a vraj sa to teda 48h nemá a on povedal, že v pohode nech dojdem aj tak, že to je skôr myslené na lieky ako Nolpaza, Helicid,… ale keď si to googlim, tak sa uvádzajú aj antacidá ako Rennie, Gaviscon🤷‍♀️ neviem čo si mám o tom myslieť🙄

13riska13
11. jan 2024

Tak by som sa riadila tym co vam povedal lekar

lukbe
11. jan 2024

Ach, tak on hádam vie🤔. Je mi ľúto, že máš teraz také problémy. Ja si peciem posledný rok kváskovy chlieb a je to lepsie plus pri emanere beriem gastrotuss, neviem, či to môzes, ale je to výrazne lepšie.

benu1234
11. feb 2025

Viem, ze to uz je starsia diskusia, ale kde vam robili ten PEP test na reflux ?

zuza02
11. feb 2025

@benu1234.... dcere ho robila usno-krcna ambulancia

nikolette75
3. sep 2025
@zuza02

@benu1234.... dcere ho robila usno-krcna ambulancia

@zuza02 dobry den mozem sa opytat na dovod ake ste mali vysledky atd . mojmu synovi bol odporuceny po operacii nosnej mandli ( kvoli sluchu nie kvoli chorobam ) citala som pre koho je ten test urceny tak nic z toho on nema tak neviem - aj ked spravia bude vysledok co nasleduje dalej ?