icon

Pichanie inzulínu pri cukrovke: Ako to zvládate?

13. apr 2026

Ahojte. Bola som sa preventivke a mala som zle vysledky. Mam vraj nabeh na cukrovku. Neviem si predstavit pichat si kazdy den inzulin alebo niekolko krat denne. Boli to ? Mate to niekto ? Dakujem

anonym_5ce896
13. apr 2026

Zvladaju to malé deti, takze sa to dá prežiť. Ale najskôr sa dávajú lieky vo forme tabletiek, nie?

jogy1984
13. apr 2026

@anonym_autor neboli to vôbec . A inzulín sa pýcha až keď cukrovku máte horšom stáva. Na začiatku sú lieky. A ak máte "len" nábeh dá sa to zvrátiť. Odporúča sa zmená životné ho štýlu. Viac pohybu. Občas post. Veľa spánku . Žiadne spracované potraviny . Zaradiť silový tréning . Jedla nízkym glykemickým indexom.

anonym_13ba45
13. apr 2026

@anonym_autor Nie, nebolí to a je to veľmi jednoduché.Po čase sa z toho stane rutina.

margaretka_
13. apr 2026

Nie je cukrovka ako cukrovka. Ak mas nabeh na diabetes druheho typu, ten sa neriesi hned inzulinom. Dolezita je zmena zivotneho stylu

anonym_f6e41a
13. apr 2026

mas len nabeh to znamena dieta a pohyb, takto mozes fungovat roky a ak by sa zhorsilo tak su tabletky, pri DM2 je inzulin krajnou moznostou, nemas vobec dovod sa tym zatazovat, ale teda ja si picham inzulin roky a vobec to nie je taky problem dnes su uz pera a ihly su uplne tenke

anonym_b59e16
Autor odpoveď zmazal