Pichanie inzulínu pri cukrovke: Ako to zvládate?
Ahojte. Bola som sa preventivke a mala som zle vysledky. Mam vraj nabeh na cukrovku. Neviem si predstavit pichat si kazdy den inzulin alebo niekolko krat denne. Boli to ? Mate to niekto ? Dakujem
@anonym_autor neboli to vôbec . A inzulín sa pýcha až keď cukrovku máte horšom stáva. Na začiatku sú lieky. A ak máte "len" nábeh dá sa to zvrátiť. Odporúča sa zmená životné ho štýlu. Viac pohybu. Občas post. Veľa spánku . Žiadne spracované potraviny . Zaradiť silový tréning . Jedla nízkym glykemickým indexom.
@anonym_autor Nie, nebolí to a je to veľmi jednoduché.Po čase sa z toho stane rutina.
Nie je cukrovka ako cukrovka. Ak mas nabeh na diabetes druheho typu, ten sa neriesi hned inzulinom. Dolezita je zmena zivotneho stylu
mas len nabeh to znamena dieta a pohyb, takto mozes fungovat roky a ak by sa zhorsilo tak su tabletky, pri DM2 je inzulin krajnou moznostou, nemas vobec dovod sa tym zatazovat, ale teda ja si picham inzulin roky a vobec to nie je taky problem dnes su uz pera a ihly su uplne tenke

Zvladaju to malé deti, takze sa to dá prežiť. Ale najskôr sa dávajú lieky vo forme tabletiek, nie?