icon

Pichanie medzi rebrami: Kedy vyhľadať lekársku pomoc?

fruitys
Včera o 16:07

Ahojte, chcem sa spýtať, neviete niekto, čo by mohlo spôsobovať pichanie na ľavej strane, niekde medzi rebrami, trochu bližšie k srdcu, možno až pri srdci? Neviem to dobre určiť, akoby to je aj tam, aj tam niekedy. Keď to začne, tak sa nemôžem poriadne hýbať, niekedy ani dobre nadýchnuť, musím si napr. ľahnúť na ľavý bok, aj to skôr len podopreto. Mám s tým problém už asi 3 týždne, kedy ma to cca raz za 2 dni začalo pichať a trvalo niekoľko minút, kým to prešlo. Teraz to trvá už asi 2 hodiny a nepáči sa mi to. Ak ležím na ľavej strane, trochu podopretý, je to v podstate ok, ak sa otočím na pravú stranu a idem si ľahnúť, tak to začne bodavo tlačiť, pichne to. Taktiež sa to vtedy ozýva pri zakašľaní, tlačení ramien dozadu. Občas to prechádza do ľavého ramena či ľavej lopatky. Mám s tým ísť k obvoďákovi či na pohotovosť? Alebo to nejako vyležať?

milan2711
Včera o 16:13

@fruitys no ak si ockovany proti koronavirusu tak to moze byt podla mna aj z toho lebo predpokladam ze si ockovany a vies tie vedlajsie ucinky sa objavia az po niekolkych rokoch od ockovania takze ano mal by si ist k lekarke a nenechat sa uz ockovat dalsou davkou

fruitys
autor
Včera o 16:16

očkovaný som, 2x Pfizer... neviem, nemám to naštudované, či to môže byť z toho

anonym_a818d4
Včera o 16:17
@fruitys

očkovaný som, 2x Pfizer... neviem, nemám to naštudované, či to môže byť z toho

@fruitys je to z chrbtice, potrebuješ cvičiť na chrbát a kvalitného fyzioterapeuta.

fruitys
autor
Včera o 16:21
@anonym_a818d4

@fruitys je to z chrbtice, potrebuješ cvičiť na chrbát a kvalitného fyzioterapeuta.

@anonym_a818d4 včera som cvičil na hrazde :D

anonym_a818d4
Včera o 16:25
@fruitys

@fruitys no tak sa čuduješ, že ťa pichá? Natiahol si si sval. Kľud, daj si nejaký flector a na večer guajacuran. Tak snáď si nejaký chlap.

fruitys
autor
Včera o 16:27
@anonym_a818d4

@fruitys no tak sa čuduješ, že ťa pichá? Natiahol si si sval. Kľud, daj si nejaký flector a na večer guajacuran. Tak snáď si nejaký chlap.

@anonym_a818d4 cvičím na nej už dlhšiu dobu, tamto trvá cca posledné 3-4 týždne... ide mi o to, či to nie je niečo so srdcom

anonym_9eca54
Včera o 16:34
@fruitys

@fruitys užívaj magnézium, uvoľní spazmy v oblasti hrudného koša a medzi rebrové svaly.. skús kúpeľ s magnéziovou soľou.

anonym_111cf7
Včera o 16:40

Podobné bolesti robí aj kŕč bránice, je to prudká bodavá bolesť smerom k srdcu a ľavému ramenu, človek sa sotva nadýchne. Prejde to väčšinou za pár minút. Pomáha relax a brať horčík.

fruitys
autor
Včera o 16:44
@anonym_111cf7

Podobné bolesti robí aj kŕč bránice, je to prudká bodavá bolesť smerom k srdcu a ľavému ramenu, človek sa sotva nadýchne. Prejde to väčšinou za pár minút. Pomáha relax a brať horčík.

@anonym_111cf7 mne to trvá už asi vyše 2 hodín, to ma znepokojuje najviac, doteraz to prechádzalo do tej hodiny, ak nie za pár minút... takto som nepoužiteľný, sa bojím aj niekam ísť už pomaly

anonym_111cf7
Včera o 16:45
@fruitys

@anonym_111cf7 mne to trvá už asi vyše 2 hodín, to ma znepokojuje najviac, doteraz to prechádzalo do tej hodiny, ak nie za pár minút... takto som nepoužiteľný, sa bojím aj niekam ísť už pomaly

@fruitys a ten horčík si skúšal? Na úvod treba vyššie dávky.

fruitys
autor
Včera o 16:49
@anonym_111cf7

@fruitys a ten horčík si skúšal? Na úvod treba vyššie dávky.

@anonym_111cf7 dal som si teraz, pil som predtým aj magnéziu

anonym_a818d4
Včera o 17:03

Keď máš problém so srdcom, vyzerá to inak. Bolesť je v strede hrudníka, za hrudnou kosťou, je zvieravá, pálivá, kontinuálna. Nepichá ťa, a nemení sa pri zmene polohy. Ak je problém srdce tak sa zadýchavaš, nevládzeš, si veľmi unavený, opúchajú ti nohy. Máš závraty, malátnosť, celková slabosť a nevoľnosť, zvýšený tep = tachykardia, potenie, točenie hlavy.

anonym_9eca54
Včera o 17:20
@fruitys

@anonym_111cf7 dal som si teraz, pil som predtým aj magnéziu

@fruitys stres tieto stavy len zhoršuje, musíš sa ukľudniť nič to nie je, len následok cvičenia a nedostatok magnézia. Pravidelne dopĺňaj elektrolyty po cvičení, športe, fyzickej námahe... ich nedostatok spôsobuje svalové spazmy, kŕče aj ostrú bolesť.

anonym_73f224
Včera o 17:30
@milan2711

@fruitys no ak si ockovany proti koronavirusu tak to moze byt podla mna aj z toho lebo predpokladam ze si ockovany a vies tie vedlajsie ucinky sa objavia az po niekolkych rokoch od ockovania takze ano mal by si ist k lekarke a nenechat sa uz ockovat dalsou davkou

@milan2711 Vazne, uz zas? Este raz, ty si medik ci sa len nudis?

anonym_73f224
Včera o 17:31
@fruitys

@fruitys kludne pricviknuty nerv, ked chodis cvicit ....ale ak by to bolo dake extremne a ty mas mat taky strach, urcite za lekarom....

fruitys
autor
Včera o 17:33

Ďakujem za odpovede, skúsim teda zrelaxovať, dať si magnézium atď.