Pocit plnosti a nafúknutého brucha po antibiotikách
Ahojte, píšem ohľadom priateľa. Týždeň dozadu ho skriabalo hrdlo, dostal nádchu, kašeľ, mal zvýšenú teplotu do 37,5.
V piatok mu dala dr ATB (po telefóne, to radšej nekomentujem), dala mu azythromycin na 3 dni. V piatok zobral prvý tbl, v sobotu druhú. Celé poobedie mal pocit plnosti a nafúknutého brucha. V noci sa pozvracal, hneď sa mu uľavilo. Prehnalo ho 5x a ráno už bolo dobre. Iba nemal chuť do jedla ako predtým. Odvtedy je oveľa menej, hneď sa cíti plný, nafúknutý. Dnes ho tiež 2x už prehnalo. Stretli ste sa s tým? Dnes to je 4.den od kedy zvracal neviem či to mohlo byť z ATB alebo nie. Určite pôjdem kúpiť poobede probiotiká, čaj. Len ma zaujíma či ste to mali aj vy tak. Ďakujem
@bubi1121 Azytromicin su moje obľubene antibiotika. Síce mám pocit, že z nich zomriem, ale aspoň ma netrápi sračka. Čo u tvojho pána je aj sračka.
No čo ti poviem. Tieto lieky sa berú tri dni a ešte ďalšie tri dni ostávajú v organizme. Takže 4 dni môže byť, že je to z toho.
A áno, nechutí ani jesť, ani piť, ani žiť.
@bubi1121 akoze nechapem, najrpv sa ma verim merat crp, ci nejde o virozu, na co zbytocne davat atb, toboz ked ani nie su vysoke teploty nic. potom sa cudujme, ze nam nicia crevnu mikrofloru, jasne aby sme potom zas brali par tyzdno hylak a probiotika. a potom sa cudujme, ze sa rozsiruje atb rezistencia. smutne ze takyto typ lekarov este ordinuje.,
@bubi1121 akoze nechapem, najrpv sa ma verim merat crp, ci nejde o virozu, na co zbytocne davat atb, toboz ked ani nie su vysoke teploty nic. potom sa cudujme, ze nam nicia crevnu mikrofloru, jasne aby sme potom zas brali par tyzdno hylak a probiotika. a potom sa cudujme, ze sa rozsiruje atb rezistencia. smutne ze takyto typ lekarov este ordinuje.,
@anonym_11ff9f nechápem to ani ja. U nej to funguje tak že sa treba objednať vopred aj keď ide o klasickú virózu napr. No v telefóne sa ho pýtala aký má problém, tak mu automaticky predpísala ATB. Ja na to slov nemám...
@anonym_11ff9f nechápem to ani ja. U nej to funguje tak že sa treba objednať vopred aj keď ide o klasickú virózu napr. No v telefóne sa ho pýtala aký má problém, tak mu automaticky predpísala ATB. Ja na to slov nemám...
@bubi1121 Môj švagor lekár hovoril, ,že každý na ATB reaguje inak, čo sa týka trávenia. Ze niekedy keď to sadne, tak probiotika ani netreba.
Podľa popisu ma tvoj priateľ tzv."chlapsku chrípku", smrteľnú chorobu. ATB by som si pri takých príznakoch nenasadila ani omylom.
@bubi1121 ach, niektorí lekári predpisujú ATB ako lentilky pritom vedia, že to naruší celý metabolizmus a oslabí imunitu aj keď žiadne príznaky necítiš. Pritom to mohla byť len viróza, ktorú by za pár dní vyležal.
@anonym_11ff9f stymto uplne suhlasim

Tie probiotika mal uzivat hned ako zacal uzivat aj antibiotika. A ano, moze to byt z toho, citala si vedlajsie ucinky?