icon

Pocit vyhorenia v 21. rokoch

25. jan 2023

Ahojte,
možno sa trošku rozpisem no niekedy je dobré počuť aj nestranny názor od niekoho cudzieho.
Mám 21 rokov...Vyskusala som si uz rozne prace prevažne callcentra. V prvej práci som dokonca bola tak zbehla že som tahala kanceláriu a počty hovorov a supervizorka ma vždy volala k sebe ze ako jediná dodržiavam všetko co mám a mam peknú komunikáciu.
Osobne si myslím ze sa rýchlo učím.
Nakoniec ta praca bola skončená z dovodu rušenia pozície.
Strašne ma bavila keďže som rezervovala termíny na vyšetrenia a žila som pre tú prácu. Práca pre zdravotníctvo ma vždy fascinovala a lákala.
A tak plynul čas že som si nedokázala nájsť rok stabilnú prácu.
Vlastne doteraz...
momentálne som v práci ktorá má maximálne prekvapila..Na pohovore mi bolo povedané niečo iné.
Prides do kancelárie a začína sa hrôza..Mozem to prirovnat k výrobe ale v administratíve.
Sadnes za počítač a 8 hodin pises a pises a pises..Pocitas pises...bez prestávky..Dokonca aj mobily mame zakázané.. Čiže nejake dohodnutie nakupu alebo niečo dôležité si vybaviť nepripada do úvahy..
Som v takomto rozpolozeni ze vinim samu seba..chodievam k psychiatricke a som na seba dosť prísna..
Takto z roboty psychicky som nebola dokaslana nikdy...Ani nie tak bolesti hlavy..Ale bolesti ruk..Necitim si doslova ruky..V hlave mi zneju kódy, som podrazdena a maximálne vycerpana..Vsetko sa mi v práci zlieva dokopy..tie cisla písmená..No jednoducho nezvladam to.. Pracovná doba začína dosť skoro
..takze vstavam o 5... A tak moja otázka znie ..Aj vy ste nali niekedy pocit vyhorenia? Neviem co dalej..Neviem co mám robiť..Naco sa zamerať..pridem si úplne zbytočná v tomto svete..Mam diagnostikovanu poruchu osobnosti a veľké kolektívy mi robia problém ..:( Je vôbec nejaká práca pre introvertov Kde by ma nesudili kvoli veku? Poprípade idealne práca z domu? Ide o to ze robím maximum pre prácu a som v nej naozaj zodpovedná ale toto sa neda vydržať.. Každé rano sa prekonavam s plačom a záchvatmi kedy mam neskutočne arytmie..
ďakujem za prípadné odpovede názory.

Pekný deň

hankab
26. jan 2023

Naco sa do toho nutis, ked tu pracu tak neznasas?
Za mlada som byvala rovnako blba, vsade kde som sa dostala som nasilu chcela vydrzat, lebo inak som si pripadala ako padavka, ze ini to daju a ja nie. Ked sa teraz pozriem spat, nebola by som tam ani nahodou tak dlho.
Neorientuj sa nasilu na pracu v kancelarii, ked ti to nevyhovuje. Mozno najdes nieco uplne ine, co ti sadne viac. Pripadne neskor najdes kanc.pracu s lepsimi podmienkami. Zda sa, ze mas “hlavu”, skus si rozne prace a uvidis, ktora ti bude vyhovovat viac. Bez rozmyslania po par dnoch odid z tych, co ta tak frustruju a hladaj dalej. Zivot je prilis kratky na to, aby sme roky doslova denno-denne trpeli kvoli zlej praci 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
strasko
26. jan 2023

Hm, neviem, ako by som to pomenovala, čo sa ti deje, no napadlo mi, že s týmto zápalom pre prácu a zodpovedným prístupom, by si mohla skúsiť prácu recepčnej/asistentky menežera/ front alebo back office manager a pod. Spája sa tam aj organizovanie, administratíva, občas nejaká kreatíva, sem tam ideš niečo nakúpiť, vybaviť, na poštu, nie je to monotonne ale zaroveň je tam ista rutina, ktora je pre teba istotou. Máš prácu ale zase nie toľko, aby si si nevedela vybaviť aj svoje veci popri tom. Keď sa zamestnaš v menšej kancelarii bude to pre teba ideálne aj ako pre introvertku. Popozeraj si ponuky, skús pohovor a uvidíš 🙂 určite sa ale nestrhaj pre prácu, žiadna za to nikdy nestojí!! Držím ti palce

autor
26. jan 2023

Wau ..Baby ani si neviete predstaviť ako ste ma potešili. Ďakujem za tento portál. Určite si to vezmem k srdcu 🙂

bluka2
26. jan 2023

Hneď daj výpoveď, toto je otrasná práca, nájdeš určite lepšiu, máš svoje kvality. Držím ti palce

alzbeta1301
26. jan 2023

Ahoj, ako pisu ostatne baby si mlada. Času na prácu kariéru a podobne máš ešte kopu, nezahrab sa prosim v praci kde si nestastna. Určite byt tebou vymenim. Nieje to o tom že by si ju nezvladla ale prečo by si tam bola keď máš naviac? Ja mám 23r. A vymenila som niekoľko zamestnaní vrátane dvoch call centier aktualne pracujem na krásnej pozícii v bankovníctve ale tiež som sa narobila ako koza lebo vsak prečo nie vsetko sa rýchlo naucim zvládam. Ale robit 16 hodinovky na nohach v hoteli za pár korún alebo sediet 8 hodín v krásnom kancli kde si pól dna oddychujes a pijes kafe to ti poviem😀 som stastna že som menila a doporucujem!✋🏻

autor
26. jan 2023

Túto prácu som hladala len kvoli tomu ze ponúkali home office ale nestojí mi to za to...nechcem sa dokaslat liekmi a uzkostami.. Zdravie je len 1.. Radšej niečo inemenej stresove.. rozmýšľala som ze skocim do kliniky pre zvieratá keďže mám vyštudovanú školu veterinárnu