Podkožnú zatvrdnutá vyrážka
Už hádam 2-3 roky mám zatvrdnutu podkoznu vyrazku, ktorú nedokázala vytlačiť ani kozmeticka pri hlbkovom čistení. Dosť to presvitá aj cez mejkap a na dotyk cítim akoby som tam mala kamienok. Máte skúsenosti s odstránením takých vyrážok? Vie to nejak vyrezať kožná lekárka? Alebo sú nejaké masti, ktoré by to vytiahli?
Ja mám niečo podobne na nohe pri členku. Nejde to ani stlačiť, ani vytlačiť a vyzerá to ako vyrážka a mám to už cez 3roky. Kozna mi povedala že je to reakcia na alergiu, že sa mi nahromadilo veľa histaminu a vzniklo toto. Nenavrhla mi riešenie a mňa to nejak extra netrápi keďže hento na nohe, ale keby som to mala na tvári, tak by som šla ku kožnej nech sa na to pozrie alebo na estetickú kliniku nech to odstráni nejaký šikovný chirurg
@anonym_autor mala som taku na chrbte, kožna sa mi smiala, ze som prisla s pupakom, ze mi ho vytlaci. Vraj som hystericka, ziadala som si to vybrat. Histologia nebola dobra, pod kozou sa to uz riadne rozrastalo, az na tretikrat sa to podarilo vybrat cele. Takze daj si to vybrat.

Kozna nie, ale chirurg, ked na tvari tak plasticky. Vobec to nemusi byt vyrazka ale moze to byt cysta, lipom alebo fibrom. Alebo nieco uplne ine.