icon

Podráždenie očí dieťaťa gélom na pranie: Čo robiť?

irina48
9. jan 2024

Píšem sem lebo som vyľakaná na smrť.
Ide o to že som dávala akurát prať keď mi malý (3r.) zobral z práčky kapsulu na pranie.
Bežala som za ním nech mi to vráti ale praskla mu v rukach a potrel si s tým oči (má teraz zvyk si ruky od hocičoho utierať do vlasov). Strašne plakal ihneď som mu ich išla umyť samozrejme a potom zaspal.
Prosím Vás mám zájsť za doktorkou? Bývame v Nemecku a doktorku mám 30 km od nás a robí len od 15:00-17:30 inak by som ho vzala a zašla hneď, no nemám ako lebo je priateľ v práci.
Mám strašné výčitky svedomia že som mala dávať väčší pozor. Poraďte prosím ako mám ďalej postupovať?

taktotedanie
9. jan 2024

@irina48 ano mal by to skontrolovat ocny lekar, moze sa poskodit rohovka
Ale ked zaspal asi ho to neboli

irina48
autor
9. jan 2024

@taktotedanie ďakujem za odpoveď. boli sme pri detskej lekárke predpísala mu kortikoidnú mastičku, kvapky do očí a sprej do nosa.

taktotedanie
9. jan 2024

@irina48 kortikoidnu mast? Dietatu?
Ocny lekar nie pediater mal toto vidiet

irina48
autor
10. jan 2024

taktotedanie dlho som nevedela prísť na to, z čoho má akoby ekzém na ruke, natierala som mu to s La roche proti atopickemu ekzému na chvíľu pomohlo. Teraz pri priamom kontakte s tým gélom mu to celé sčervenalo, opuchlo a mal to neskutočne citlivé akoby spálené, tak myslím že táto mastička nieje najšťastnejšie riešenie ale aspoň akútne pomôže. Ariel už nikdy viac. Ďalej ho k očnému nevypísala že také situácie sa stávajú.