Pokrok v liečbe rakoviny pankreasu
na blbosti peniaze su, ale na nieco co moze zachranit ludske zivoty, nie
Velmi im drzim palce !!!!
pokial sa nezacne proti Rakovine pankreasu konecne viac testovat. nemame sancu
Klinicke studia na ludoch su viac nez potrebne
https://www.msn.com/de-at/nachrichten/other/sol...
clanok je v nemcine, da sa prelozit.
Je jej stale pramalo aby sa to oplatilo financovat
@martinmmartin pramalo rakoviny pankreasu? prosim? asi nechapem? tato rakovina je s melanomom najvacsi strasiak , melanom sa ti aspon objavi na kozi ale pankreas ma zlu diagnostiku a ludia chodia az ked je uz neliecitelne stadium
@martinmmartin pramalo rakoviny pankreasu? prosim? asi nechapem? tato rakovina je s melanomom najvacsi strasiak , melanom sa ti aspon objavi na kozi ale pankreas ma zlu diagnostiku a ludia chodia az ked je uz neliecitelne stadium
@anonym_autor Umiera sa az po 70ke a predstavuje 2,5% novych onko duagnoz - takze zle karty na to aby s tym aktivna a bohata populacia chcela nieco robit
@anonym_autor Umiera sa az po 70ke a predstavuje 2,5% novych onko duagnoz - takze zle karty na to aby s tym aktivna a bohata populacia chcela nieco robit
@martinmmartin no to sa teda rozhodne neumiera po 70...ja poznam 4 ludi, ktori 70 teda urcite nemali..a mali tuto svinu
@martinmmartin poznala so dvoch, ktori umreli a to nemali ani 50 nie to 70
@martinmmartin tak ja teda v okoli poznam 6 pripadov osobne a vsetci boli oko 40. je toho praveze velmi vela prave u mladych ludi. v lete umrela kolegyninej kamosky dcera na rakovinu pamkreasa mala len 21 rokov. kamos mal 49 napriklad, dalsi 36 a mohla by som pokracovat a tov setko v poslednych rokoch. svokor umrel na akutnu pankreatitidu ale to je zas nieco uplne ine. praveze rakovina pankreasu je stale vacsi strasiak prave u mladych ludi
@martinmmartin tak ja teda v okoli poznam 6 pripadov osobne a vsetci boli oko 40. je toho praveze velmi vela prave u mladych ludi. v lete umrela kolegyninej kamosky dcera na rakovinu pamkreasa mala len 21 rokov. kamos mal 49 napriklad, dalsi 36 a mohla by som pokracovat a tov setko v poslednych rokoch. svokor umrel na akutnu pankreatitidu ale to je zas nieco uplne ine. praveze rakovina pankreasu je stale vacsi strasiak prave u mladych ludi
@pralinka25 pozri si realne statistiky. Okrem teba su tu miliony ci nikoho takeho nepoznaju. A ani ty tomu nevenujes extra financie.....plus je tam efekt spravodliveho trestu ked postuhuje prevazne obeznych fajciarov
@pralinka25 pozri si realne statistiky. Okrem teba su tu miliony ci nikoho takeho nepoznaju. A ani ty tomu nevenujes extra financie.....plus je tam efekt spravodliveho trestu ked postuhuje prevazne obeznych fajciarov
@martinmmartin
Tuto diagnózu si v Česku vyslechne každý rok víc než dva a půl tisíce lidí. A skoro 2 300 pacientů na ni zemře.
https://www.novinky.cz/clanek/zdravi-prulom-ve-...
@martinmmartin
Tuto diagnózu si v Česku vyslechne každý rok víc než dva a půl tisíce lidí. A skoro 2 300 pacientů na ni zemře.
https://www.novinky.cz/clanek/zdravi-prulom-ve-...
@viestta oproti akym cislam inych onko diagnoz? Cca 50% umrti su onkologie 50% kardio ostatne su drobne tam 2,5K pankreasov ani nezistis
Miliony minute na vyskum inych castejsich diagnoz zachrania ovela viac ludi a ked budem kruty aj ovela kvalitnejsich lebo zachraneny 70rocny pankreatik moc spolocnosti uz neprinesie
Pririda je kruta a kazde city a spravodlivost atd su nemiestne
@martinmmartin ani jeden z tych ludi nebol obezny a ani fajciar.
ja som este nepocula o ziadnom 70 tnikovi co by umieral na rakovinu pankreasu.
v tom veku su ine ochorenia pankreasu bezne ale nie priamo rakovina.
inak si uz videl uierat cloveka na rakovinu pankreasu? je to najbolestivejsia najhorsia forma rakoviny. extremne boli a umries od hladu. myslim ze si to pleties.
@viestta oproti akym cislam inych onko diagnoz? Cca 50% umrti su onkologie 50% kardio ostatne su drobne tam 2,5K pankreasov ani nezistis
Miliony minute na vyskum inych castejsich diagnoz zachrania ovela viac ludi a ked budem kruty aj ovela kvalitnejsich lebo zachraneny 70rocny pankreatik moc spolocnosti uz neprinesie
@martinmmartin vidim, ze mas pristup k statistikam z hlaseniek onkologikyh diagnoz, tak nam ich daj, my si ich preluskame a spravime zaver
@martinmmartin vies o tom ze stupa rakovina pankreasu medzi 40-50r ludmi? videla som umierat cloveka na rakovinu Pankreasu a ver, ze byt traveny svojimi vlastnymi enzymami, je to najhorsie, co moze byt ! skus zajst za hociktorym onkologom a chirurgom a oni ti povedia svoje.
inak si uz videl uierat cloveka na rakovinu pankreasu? je to najbolestivejsia najhorsia forma rakoviny. extremne boli a umries od hladu. myslim ze si to pleties.
@pralinka25 Lenze svet sa netoci podla teba a existuju miliony ludi co nikdy s tym do styku nepridu. Su priste dolezitejsie veci pre spolocnost ako to co sa tebe osobne momentalne deje
@pralinka25 vyslovene umries od hladu, :( zaludok a ostatne organy prerastene metastazami ti ani neodovolia aby si v zaludku daco udrzal, a vsetko grcias spat cez nos. taki ludia v poslednm stadiu uz prijimaji len morfium ale pan Martin to este nezazil a ani nevidel a riadi sa statistikami.
@pralinka25 Lenze svet sa netoci podla teba a existuju miliony ludi co nikdy s tym do styku nepridu. Su priste dolezitejsie veci pre spolocnost ako to co sa tebe osobne momentalne deje
@martinmmartin vazne? tak sa modli, aby si sa s touto chorobu nikdy nestretol ! existuju denne 100000 ludi co maju diagnostikovane RP a miera prezitia je zo všetkých rakovin najmensia ! to si asi necital ze? aha. trpi clovek a dozivotne trpi pozostala rodina :(
@pralinka25 vyslovene umries od hladu, :( zaludok a ostatne organy prerastene metastazami ti ani neodovolia aby si v zaludku daco udrzal, a vsetko grcias spat cez nos. taki ludia v poslednm stadiu uz prijimaji len morfium ale pan Martin to este nezazil a ani nevidel a riadi sa statistikami.
@anonym_autor Statistikami sa neriadim ja ale toky financii v zdravotnictve. A vdakabohu za to
@anonym_autor Statistikami sa neriadim ja ale toky financii v zdravotnictve. A vdakabohu za to
@martinmmartin tu nejde len o zdravotvnictvo, v boji proti Rakovine sa musia spojit svetove organizacie a miliardari, my nehovorime o nejakom malinkom vyskume na Savke ci o nejakom niekolko 1000E grante z EU !!!!
klinicke studia na ludoch su vzdy najvacsim kamenom urazu ! tu sa musi spoji cela vedecka obec a organizacie.
v zdravotvnictve uz davno chybaju financie, zial.
@martinmmartin joj, lebo v tom zdravotnicstve sa peniaze vynakladaju rozumne a zodpoedne Hlavne v tom nasom. Ale aspon vieme, kto za to (tiez) moze
môj brat 38 roční čakal na transplantaciu pečene a s toho dostal tu hnusnu pliagu na pankreas. Teta zomrela ta to iste 30 rokov ked mala takže 70 asi ťažko ked prognoza je tak pol roka rok.
@martinmmartin mne osobne sa nic teraz nedeje. ale vidim a vnimam svet. koniec koncov tento trend je celosvetovy. ved aj mnoho celebrit umrelo prave na toto.
@anonym_autor presne. priznam sa toto by som nepriala ani najvacsiemu nepriatelovi.
@martinmmartin mne osobne sa nic teraz nedeje. ale vidim a vnimam svet. koniec koncov tento trend je celosvetovy. ved aj mnoho celebrit umrelo prave na toto.
@pralinka25 hej co poznam aspon sa dozili co to ale poznam 40rocnych ludi a to mi nepride normalne :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
schwayze patrik
Pavarotti
Osto nedavno
Vaso Patejdl
a to ja este zdaleka neviem o kom vsetkom.
môj brat 38 roční čakal na transplantaciu pečene a s toho dostal tu hnusnu pliagu na pankreas. Teta zomrela ta to iste 30 rokov ked mala takže 70 asi ťažko ked prognoza je tak pol roka rok.
@alickapusinka vy ste ''aspon sledovani''? nebolo to geneticke?
@pralinka25 hej co poznam aspon sa dozili co to ale poznam 40rocnych ludi a to mi nepride normalne :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
schwayze patrik
Pavarotti
Osto nedavno
Vaso Patejdl
a to ja este zdaleka neviem o kom vsetkom.
@anonym_autor steve jobs, dudo z hexu...
@anonym_autor steve jobs, dudo z hexu...
@pralinka25 jasne, aj o tychto som vedela....
@martinmmartin no jo kamo. uz sa len modlit aby si ty alebo niekto blizky nebol raz tiez bezvyznamnym cisielkom v statistike. veda a vyskum je dolezita aj preto, lebo niekedy pridu uplne nahodne objavy niecoho uplne ineho. skuma sa jedno a objavi sa nieco ine prospesne. takze kazdy vyskum stoji za to.
ked moze zdravotnictvo plytvat zdrojmi na zavislakov, vaznov, morbidne obeznych tak preco neskumat toto?
@martinmmartin ty si ale ze uplne mimo ty efekt spravodliveho trestu🤦♀️ Ani jeden z tych co poznam ze to mali nebol obezny fajciar a nemali viac ako 50…ma to cim dalej tym viac mladsich aj zdravo zijucich ludi, tak netrep taketo sprostosti a trochu sa krot
@martinmmartin ty si ale ze uplne mimo ty efekt spravodliveho trestu🤦♀️ Ani jeden z tych co poznam ze to mali nebol obezny fajciar a nemali viac ako 50…ma to cim dalej tym viac mladsich aj zdravo zijucich ludi, tak netrep taketo sprostosti a trochu sa krot
@anonym_ce4584
Este raz. Svet sa chvalabohu netoci okolo toho co ty zrovna vidis
Vek, pohlavie, a etnikum. Riziko vzniku rakoviny pankreasu stúpa s vekom, zvyčajne sa vyskytuje po 65 roku života, prípady pred štyridsiatkou nie sú obvyklé. Ochorenie sa o niečo častejšie vyskytuje u mužov, než žien. Štatistiky z USA ukazujú, že výskyt je 1,5 násobne častejší u Afroameričanov, napriek tomu, že v Afrike nie je obvyklé.
Fajčenie je rizikovým faktorom, ktorý možno eliminovať najjednoduchšie. U bývalých fajčiarov klesne riziko rakoviny pankreasu na úroveň zvyšku populácie po 20 rokoch.[23]
Obezita. BMI vyšší než 35 zvyšuje relatívne riziko na polovicu.
@anonym_ce4584
Este raz. Svet sa chvalabohu netoci okolo toho co ty zrovna vidis
Vek, pohlavie, a etnikum. Riziko vzniku rakoviny pankreasu stúpa s vekom, zvyčajne sa vyskytuje po 65 roku života, prípady pred štyridsiatkou nie sú obvyklé. Ochorenie sa o niečo častejšie vyskytuje u mužov, než žien. Štatistiky z USA ukazujú, že výskyt je 1,5 násobne častejší u Afroameričanov, napriek tomu, že v Afrike nie je obvyklé.
Fajčenie je rizikovým faktorom, ktorý možno eliminovať najjednoduchšie. U bývalých fajčiarov klesne riziko rakoviny pankreasu na úroveň zvyšku populácie po 20 rokoch.[23]
Obezita. BMI vyšší než 35 zvyšuje relatívne riziko na polovicu.
@martinmmartin som rada ze vies ako funguje copy paste. 👏
je to krasne, co si napisala, ano vacsinou vacsia rakovin ide vekom, pretoze telo uz nema tak dobru imunitu a reparacny system. Avsak pankreas je velmi specificky v tom, ze je velmi dlho bez priznakovy. Pripadu pred 40 tkou mozno zu neobvykle, ale za posledne roky narastol pocet ludi medzi 40-50 rokom , ktori zial uz neziju.
Ty vazne riesis daku statistiku z USA , ty musis byt velmi zaujimavy zahladeny clovek s klapkami a priamociarym videnim !
Obezita zvysuje riziko vsetkeho.
Nie len fajcenie, ale alkohol, cukor, eenrgeticke napoje, nealkoholicke sladke napoje, chronicke ochorenie, neliecena cukrovka, nelieceny zlcnik ci zapal zaludka ( moze zapal prerast do Rakoviny a metastazovat do okolitych organov) , jasne obezita, stres a v neposlednom rade, nespravny zivostny styl a GENETIKA.
urcite by som sa ''viac tesila'' kebyze nevidim a nevnimam ako tento strasiak mi zobral mladeho brata, kebyze necitam o Ostovi, ktory tu mohol este zit.
vies, velmi lahko sa ti mudruje, ked nezazijes, je super ze vies pouzivat klavesnicu...
to ma tesi, ale ked uz hladas a kopirujes, citaj vsetko a neselektuj nejaku prihoreu americku studiu.
mna cisla nezaujimaju, mna zaujima realita, bavila som sa s viacerymi onkologmi chirrugami ci na paliative, zanudla som este na POHYB, ako ten velmi dolezite pre cely nas traviacu system.
co je zle je prvotny nastup, vacsinou sa dojde na to nahodne.
potom doiagnostika, klasicke sono nemusi zachytit
potom treba robit krv, CT ci MRI ci priamo endoskopiu
pankreas je schovany za zaludkom, duodenom, je velmi tazko specifikovat potom kde ta to boli. na ochorenie sa pride az ked zacne clovek chudnut, ma nehutestsvo, ma horsie enzymy v krvi, kolko ludi ani nemalo bolest a mali to. ked je clovek zlty je zu neskoro, nador, vacsinou sa nachadzajuci v hlave blokuje zlcove cesty, tak preto su ludia zlty,
nadory mozu byt v hlave telo a chvost telo a chvost viem ze sa este da zoperovat, hlava zial, nie. najhorsi typ je adenokarcinom.
to co ludia prezivaju, uz nejdem pisat.
statistika je jedna vec, druha vec je realita.
a teda vyskum na tuto temu je viac nez potrebny, zatial sa pozuivaju metody ktore maju zial vysoku stupen neuspesnosti, zivot predlzia, ale vacsina do 5 rokov...:(
a tento pan, moze pomoct, vyrazne pomoct zachranit ludske zivoty, !!!!!! preco by sa nemalo mu pomoct, ak je sanca na uspech? vzdy musia existovat klinicke studia na ludoch, aj ked pre mrna vakciny korona sa to trocha nestihlo.,