icon

Pomáha Laktozan pri intolerancii mlieka?

volajmajanko
Dnes o 14:35

Ahojte, je tu niekto kto ma intoleranciu a reálne pouiva laktazan? Zabera ? Su tam aj nejaká čísla ako 9000 atď. Mne stačí trocha mlieka a mam problem. Ste s tym spokojný? Oplatí sa nejake vacsie balenie, alebo nejaká akcia? Vdaka
Ďakujem

anonym_e0f681
Dnes o 14:43

Ak má človek reálne problém - Laktazan 28.000, toto mne aj reálne zaberá, netvorí sa mi enzým. Inak odporúčam bezlaktózové výrobky.

volajmajanko
autor
Dnes o 15:22
@anonym_e0f681

Ak má človek reálne problém - Laktazan 28.000, toto mne aj reálne zaberá, netvorí sa mi enzým. Inak odporúčam bezlaktózové výrobky.

@anonym_e0f681 dalujem. Ako používam ich ale tym ze cvičiť tak to ide extrémne do peňazí.

simsalabim
Dnes o 16:21
@volajmajanko

@anonym_e0f681 dalujem. Ako používam ich ale tym ze cvičiť tak to ide extrémne do peňazí.

@volajmajanko pouzivam Lactosolv, 17000fce. Menej mi je malo. Ak teda hovorime o laktozovej intolerancii.

volajmajanko
autor
Dnes o 16:22
@simsalabim

@volajmajanko pouzivam Lactosolv, 17000fce. Menej mi je malo. Ak teda hovorime o laktozovej intolerancii.

@simsalabim qno laktozovej samozrejme. Kupujete nejake vyhodne balenie?

lucik194
Dnes o 16:43

no a preco pijes mlieko?

ako clovek majuci intoleranciu na laktozu, ty vobec nesmies jest mliecne vyrobky. ty mas jest len bezlaktozove vyrobky.
a laktazan a ine tabletky si davas len vtedy, ked napr. ides do restauracie a maju nejaku omacku, rybu, co napr. robili na masle, tak aby si to stravila.
ale nie ze ty sa napijes mlieka a potom ides riesit tabletky.

a tiez cisla, su rozne. označujú silu enzýmu laktáza, vyssie cislo, viac dokaze strebat......
plus pozor na tabletky, ktore sa uvolnuju postupne (napr. v DM drogerii je jeden typ taky), druhy je normalny.

a tie tabletky nie su, ze kazdy den ich budes uzivat. ty hlavne musis riesit stravu, oni nie su zazracne.....

naposledy sme kupovali asi 5 baleni v nemecku v Dm drogerii, kde stoja ovela menej ako na SK (kedze DM je nemecka znacka)

volajmajanko
autor
Dnes o 16:46

Ja jem vkuse bezlaktozovr veci a o laktazane som nevedel.
Preto som rozmýšľal ci nie je cesta piť aj lacnejšie mliekoa jest lacnejšie tvarohy atď a riesit to laktazanom.
Doal som do toho uz nemalo penazi kedze proteíny a ine výživové doplnky na cvičenie stoja nenormálne peniaze. Preto som špekuloval ze to vyriešim ak sa da inac. To je cele.
Samozrejme v reštaurácii je často aj skrytá laktiza pretože veriť sa číslam neda a o tom som sa presvedčil uz neraz. Cize v provom rade to chcem využiť na skrytú lsktozi v práci a v reštauráciách a možno občas aj na nejaky tvaroj, protein

simsalabim
Dnes o 16:57
@volajmajanko

Ja jem vkuse bezlaktozovr veci a o laktazane som nevedel.
Preto som rozmýšľal ci nie je cesta piť aj lacnejšie mliekoa jest lacnejšie tvarohy atď a riesit to laktazanom.
Doal som do toho uz nemalo penazi kedze proteíny a ine výživové doplnky na cvičenie stoja nenormálne peniaze. Preto som špekuloval ze to vyriešim ak sa da inac. To je cele.
Samozrejme v reštaurácii je často aj skrytá laktiza pretože veriť sa číslam neda a o tom som sa presvedčil uz neraz. Cize v provom rade to chcem využiť na skrytú lsktozi v práci a v reštauráciách a možno občas aj na nejaky tvaroj, protein

@lucik194 ak si pozries “bezlaktozove veci”, tak zistis, ze oni nie su bez laktozy. Je v nich iba pridana lataza, cize presne to, co je v tych tabletkach. Ja mam obdobia, ked mi pridana laktaza v nich nestaci, musim k tomu este dalsiu tabletku. V konecnom dosledku je jedno, ci je potraviny “bezlaktozove” alebo si da tabletku.
@volajmajanko kupujem Lactosolv balenie 60tbl. Ty sa si zisti, ake mnozstvo laktazy je pre teba potrebne - kazdy to ma inak

stankadu

No ak nemôžes mlieko, tabletky ti nepomôžu. Su len taká pomoc a nie stale ich užívať a na toto sú slabé. Viem že bezlaktozove mlieko je drahé ale žial, treba sa s tým zmierit. Ja kupujem ked je akcia aj 2 kartony, my doma vsetci pijeme bezlaktozove mlieko. A vadia ti všetky mliečne výrobky? Lebo ja mam iba mlieko, ostatne môžem. Muž zase nemôže mlieko a syr. Takto to vieme vykompenzovat aj cenovo.

lucik194

no tak to stacilo napisat, ze kvoli proteinom pri cviceni.....

urcite nie, nepi laktozove mlieko a ani vyrobky, naozaj si nerobis dobre......

pri cviceni to vies poriesit veganskym proteinom, to mas istotu, ze Ti nic nebude. kolega tak kupuje.proste v kazdom normalnom proteine je susene mlieko, srvatka..... tak sa nato vykaslal a kupuje len rastlinne (veganske) a je spokojny.
urcite kupuje velke 1kg balenia (do 20-25€) minule mu nieco prislo z gymbeam a potom este

simsalabim
Dnes o 17:00
@stankadu

No ak nemôžes mlieko, tabletky ti nepomôžu. Su len taká pomoc a nie stale ich užívať a na toto sú slabé. Viem že bezlaktozove mlieko je drahé ale žial, treba sa s tým zmierit. Ja kupujem ked je akcia aj 2 kartony, my doma vsetci pijeme bezlaktozove mlieko. A vadia ti všetky mliečne výrobky? Lebo ja mam iba mlieko, ostatne môžem. Muž zase nemôže mlieko a syr. Takto to vieme vykompenzovat aj cenovo.

@stankadu tabletky pomozu, obsahuju enzym laktaza. Tak, ako vacsina bezlaktozovych veci. Mnozstvo pridanej laktazy v takomto vyrobku vsak nie kazdemu staci. Aj mne v case zmeny rocnych obdobi - asi v zavislosti od potravy, co jedia kravy? - je tej laktozy v mliecnych vyrobkoch viac a pridana laktaza mi nestaci. Vtedy si musim aj k bezlaktozovym vyrobkom dat tabletku laktazy.

lucik194
Dnes o 17:03
@simsalabim

@lucik194 ak si pozries “bezlaktozove veci”, tak zistis, ze oni nie su bez laktozy. Je v nich iba pridana lataza, cize presne to, co je v tych tabletkach. Ja mam obdobia, ked mi pridana laktaza v nich nestaci, musim k tomu este dalsiu tabletku. V konecnom dosledku je jedno, ci je potraviny “bezlaktozove” alebo si da tabletku.
@volajmajanko kupujem Lactosolv balenie 60tbl. Ty sa si zisti, ake mnozstvo laktazy je pre teba potrebne - kazdy to ma inak

@simsalabim ja viem, ze je tam stale zbytkova laktoza, ale je pod 0,01 a ta je u mojej mladej v pohode tolerovana......

u nas napr. je rozdiel vyrobca, nie rocne obdobie....... ale len u jogurtoch je rozdiel...... tami bezlaktozovy biely robi vzdy problem, ine nikdy

simsalabim
Dnes o 17:05
@lucik194

@simsalabim ja viem, ze je tam stale zbytkova laktoza, ale je pod 0,01 a ta je u mojej mladej v pohode tolerovana......

u nas napr. je rozdiel vyrobca, nie rocne obdobie....... ale len u jogurtoch je rozdiel...... tami bezlaktozovy biely robi vzdy problem, ine nikdy

@lucik194 ano, kazdy to ma inak. Tie tabletky nie su nijako skodlive, len dodavaju chybajuci enzym. Urcite je lepsie sa laktoze vyhnut, ale s laktazou nic nepokazi. Ona sa totiz do tych bezlaktozovych vyrobkov pridava a rozstiepi laktozu. Rovnaka laktaza, ako je v tabletke.

lucik194
Dnes o 17:06

kazdy si musi odsledovat, co moze / nemoze, co mu v pohode neuskodi.

mam na okoli znamu, co napr. nemoze cheddar, ale s ostatnymi grana padano, parmezan problem nema, pritom je obsah laktozy velmi podobny (blizky nule), kedze prejde zretim.....