Pomoc s akné
Pekný večer prajem milé mamičky. Vedeli by ste mi pomôcť ? Už asi dva roky sa trápim s akné vyskúšala som už asi všetko: Zineryt, Skinoren, Eryfluid a značky čo sa týka Garnier, Bioderma.. Skúšala som to riešiť aj napr. repíkom či žihľavou ale stále to je také zlé. Keď ráno vstanem je to v pohode vidno mi to iba trocha no ako náhle idem z bytu von mám to celé také červené. Poradíte nejaké tipy a triky na akné lieky skôr nie 🙂 Ďakujem za každý tip 🙂 Akné sa vyskytuje medzi obočím, na čele či nose na lícach absolútne nie 🙂
Neviem či ste skúšali ale napríklad mne pomáha na akné tea tree olej len trošku namočiť paličku na čistenie uší týmto olejčekom a potrieť pretože tento olej má vyššiu koncentráciu neodporúča sa aplikovať priamo alebo vo väčších množstvách. Ak by ste mali záujem vedela by som vám odporučiť aj konkrétny za dobrú cenu 🙂
@klara_proch nemám to odskúšané, ale minule jedna pani rozprávala v telke, že na akné je veľmi dobrá obyčajná sedmokraska...čerstvo odtrhnutá sa má pomrvit medzi prstami a ma sa ňou potrieť akné...
urcite akne liecit aj zvnutra nielen zvonku/ vacsinou je pricinou hormonalna nerovnovaha alebo zle stravovacie navyky. na svojom blogu mam aj video kde je blizsie popisane, ze vyrazky v ktorej casti tvare su spojene s ktorym organom. vacsinou sa nam akekolvek zmeny na pokozke snazia naznacit, ze nieco v tele nie je OK. mozno vyskusat aj precistenie (nejaky lahky detox na par dni) a na tvar zacat pouzivat len kvalitne veci a hlavne bez chemie a silnej parfumacie. ak by ste mali zaujem o nejaky konkretny produkt mozem napisat do spravy.
@klara_proch ahoj, ja som dlho tiež podobné problémy a akné, pričom som skúsila takmer vsetko- rôznu kozmetiku z lekárne, v podstate všetky možné značky, v krízových chvíľach som ani nepozerala na cenu, čiže aj drahšie produkty..samozrejmosťou bolo dôkladne odlicovanie (aj s clarisonicom)-ale nič nepomáhalo,stale rovnaký stav, už som sa zmierila pomaly a tým že proste musím investovať do kvalitného make-upu,ine riešenie nebude:D (ten používam pre istotu tiež z lekárne) - no ale nedávno som dostala ako darček ružovú vodu,ktoru si vždy po vyčistení pleti nastriekam na tvár,pockam kým vyschne a potom používam krém. Teraz v lete aj hocikedy počas dňa je to fajn na osvieženie. No a na prekvapenie sa mi pleť veľmi zlepsila-stale sa občas objavia vyrážky, ale je to omnoho menej a aj priebeh je omnoho ľahší a rýchlejší..no fakt som prekvapená, po tomto všetkom čo som vyskúšala som neverila že takáto "blbosť" by mohla pomôcť.
niekedy pomaha aj obyčajna zinkova masť, a z liekov neviem či si mala ale skús ešte belakne a hlavne duac gel.
mne na akné pomohla antikoncepcia, aj keď mnohé ju odsudzujú - mne v tomto smere pomohla veľmi 🙂

@klara_proch akné je len prejavom niečoho, čo sa deje v tele... môže to byť zlé stravovanie, potravinové alergie, hormonálna nerovnováha...treba nájsť príčinu a vyriešiť, potom zmizne aj akné 🙂