icon

Pomôže melatonín zaspať bez vedľajších účinkov?

Včera o 17:55

Ahojte. Mate skusenost s melatoninom?
Obcas mam vecery, ked som unavena, ale aj tak neviem zaspat. Nechcem brat nic silne, skor hladam nieco na take obcasne rozhodenie spanku.
Len sa bojim, ci po melatonine nebude rano tazka hlava alebo pocit, ze som mimo.
Pomohol vam zaspat, alebo ste sa po nom citili horsie? Dakujem velmi pekne.

wolf_
Včera o 17:59

Ráno sa cítim úplne v pohode. Spokojne vyspaná 🙂 Akurát teda si ho dávam minimálne 5 hodín pred očakávaným vstávaním kedže na mojom spreji sa písalo, že účinok môže pretrvávať 5 hodín 🤷‍♀️

anonym_601ad9
Včera o 18:08

@anonym_autor strašne divne sny inak ok

elenka74
Včera o 18:14

Ja ho beriem len občas a ráno som úplne v pohode.

d_ivana
Včera o 18:16

@anonym_autor Brávala som ho počas VŠ, keď som od stresu nevedela zaspať. Nikdy som nemala problém vstať a bola som dobre vyspatá, na druhý deň som necítila únavu.

anonym_81ccc7
Včera o 18:21

Tak ja dám negatívnu skúsenosť, ja som sa budila totálne rozbitá, nevyhovovalo mi to, ale veď skús a uvidíš 🙂

pluss
Včera o 18:31

Za mňa super… polhodinu pred spaním si dám a nebudim sa toľko ako obvykle…kľudne aj 10x som bola hore a takto možno raz a ráno som v pohode

zuzakava
Včera o 18:37

Mne to tiež nerobí dobre, mala som veľmi veľa snov - plytký spánok

anonym_afca22
Včera o 18:50

Tak ja vám závidím že vám to pomohlo. Na mňa to nemá žiadny účinok. Aj som vyskúšala zdvojnásobiť dávku a nič. :D ale mala som len 1mg tbl. Tak možno je slabý.

katkazatka
Včera o 19:02

Absolutne mi nepomohol.

patrike
Včera o 19:04

To je plus minus placebo a nie hypnotikum s vedlajsimi ucinkami ako silne lieky.

haraburdova
Včera o 20:01

ahoj, ja pouzivam vitabalans melatonin (odporucili mi v lekarni) a davam si ho 1 hod pred tym nez idem spat. spim jak zarezana, rano oddychnuta. predtym som mala melatoninove gumiky a davala som si ich zarovno so stuplami ked som sa chystala spat, nula bodov efekt, rozbita kazde rano. doktorka mi zdoraznovala ze velky vplyv ma, kedy si ho dam a ze idealne je tak hodku/polhodku pred spanim. a pomoze aj ked si po tom co si melatonin das, tak mas velmi lightovu aktivitu - bez telefonu/pocitaca (citanie, rozhovor, vana, cokolvek), lebo to svetlo potlaca nastup melatoninu a adenozinu a potom mozes mat problem zaspat aj napriek tabletkam.

tundra
Včera o 20:16
@patrike

To je plus minus placebo a nie hypnotikum s vedlajsimi ucinkami ako silne lieky.

@patrike ake placebo?Vies, co je melatonin?
Vo Švajciarsku, je len na predpis.
@anonym_autor kazde telo reaguje inac,mam predpisany circadin 2mg,posledny rok uzivam,pol tabletky,cize 1mg po nocnych,pri prechode na normalny den.Pri 2mg,som mal jetlag a bolela ma hlava.Spanok super,ale na druhy den, som bol k.o.
Vyskusaj a uvidis.Prirodne pripravky,ktore predavaju,ako " Melatonin"u mna nefungovali.

silvike
Včera o 22:06
@haraburdova

ahoj, ja pouzivam vitabalans melatonin (odporucili mi v lekarni) a davam si ho 1 hod pred tym nez idem spat. spim jak zarezana, rano oddychnuta. predtym som mala melatoninove gumiky a davala som si ich zarovno so stuplami ked som sa chystala spat, nula bodov efekt, rozbita kazde rano. doktorka mi zdoraznovala ze velky vplyv ma, kedy si ho dam a ze idealne je tak hodku/polhodku pred spanim. a pomoze aj ked si po tom co si melatonin das, tak mas velmi lightovu aktivitu - bez telefonu/pocitaca (citanie, rozhovor, vana, cokolvek), lebo to svetlo potlaca nastup melatoninu a adenozinu a potom mozes mat problem zaspat aj napriek tabletkam.

@haraburdova Nie je len na predpis ten vitabalans melatonin ?