icon

Pomôže melatonín zaspať bez vedľajších účinkov?

13. júl 2026

Ahojte. Mate skusenost s melatoninom?
Obcas mam vecery, ked som unavena, ale aj tak neviem zaspat. Nechcem brat nic silne, skor hladam nieco na take obcasne rozhodenie spanku.
Len sa bojim, ci po melatonine nebude rano tazka hlava alebo pocit, ze som mimo.
Pomohol vam zaspat, alebo ste sa po nom citili horsie? Dakujem velmi pekne.

wolf_
13. júl 2026

Ráno sa cítim úplne v pohode. Spokojne vyspaná 🙂 Akurát teda si ho dávam minimálne 5 hodín pred očakávaným vstávaním kedže na mojom spreji sa písalo, že účinok môže pretrvávať 5 hodín 🤷‍♀️

anonym_601ad9
13. júl 2026

@anonym_autor strašne divne sny inak ok

elenka74
13. júl 2026

Ja ho beriem len občas a ráno som úplne v pohode.

d_ivana
13. júl 2026

@anonym_autor Brávala som ho počas VŠ, keď som od stresu nevedela zaspať. Nikdy som nemala problém vstať a bola som dobre vyspatá, na druhý deň som necítila únavu.

anonym_81ccc7
13. júl 2026

Tak ja dám negatívnu skúsenosť, ja som sa budila totálne rozbitá, nevyhovovalo mi to, ale veď skús a uvidíš 🙂

pluss
13. júl 2026

Za mňa super… polhodinu pred spaním si dám a nebudim sa toľko ako obvykle…kľudne aj 10x som bola hore a takto možno raz a ráno som v pohode

zuzakava
13. júl 2026

Mne to tiež nerobí dobre, mala som veľmi veľa snov - plytký spánok

anonym_afca22
13. júl 2026

Tak ja vám závidím že vám to pomohlo. Na mňa to nemá žiadny účinok. Aj som vyskúšala zdvojnásobiť dávku a nič. :D ale mala som len 1mg tbl. Tak možno je slabý.

katkazatka
13. júl 2026

Absolutne mi nepomohol.

patrike
13. júl 2026

To je plus minus placebo a nie hypnotikum s vedlajsimi ucinkami ako silne lieky.

haraburdova
13. júl 2026

ahoj, ja pouzivam vitabalans melatonin (odporucili mi v lekarni) a davam si ho 1 hod pred tym nez idem spat. spim jak zarezana, rano oddychnuta. predtym som mala melatoninove gumiky a davala som si ich zarovno so stuplami ked som sa chystala spat, nula bodov efekt, rozbita kazde rano. doktorka mi zdoraznovala ze velky vplyv ma, kedy si ho dam a ze idealne je tak hodku/polhodku pred spanim. a pomoze aj ked si po tom co si melatonin das, tak mas velmi lightovu aktivitu - bez telefonu/pocitaca (citanie, rozhovor, vana, cokolvek), lebo to svetlo potlaca nastup melatoninu a adenozinu a potom mozes mat problem zaspat aj napriek tabletkam.

tundra
13. júl 2026
@patrike

To je plus minus placebo a nie hypnotikum s vedlajsimi ucinkami ako silne lieky.

@patrike ake placebo?Vies, co je melatonin?
Vo Švajciarsku, je len na predpis.
@anonym_autor kazde telo reaguje inac,mam predpisany circadin 2mg,posledny rok uzivam,pol tabletky,cize 1mg po nocnych,pri prechode na normalny den.Pri 2mg,som mal jetlag a bolela ma hlava.Spanok super,ale na druhy den, som bol k.o.
Vyskusaj a uvidis.Prirodne pripravky,ktore predavaju,ako " Melatonin"u mna nefungovali.

silvike
13. júl 2026
@haraburdova

ahoj, ja pouzivam vitabalans melatonin (odporucili mi v lekarni) a davam si ho 1 hod pred tym nez idem spat. spim jak zarezana, rano oddychnuta. predtym som mala melatoninove gumiky a davala som si ich zarovno so stuplami ked som sa chystala spat, nula bodov efekt, rozbita kazde rano. doktorka mi zdoraznovala ze velky vplyv ma, kedy si ho dam a ze idealne je tak hodku/polhodku pred spanim. a pomoze aj ked si po tom co si melatonin das, tak mas velmi lightovu aktivitu - bez telefonu/pocitaca (citanie, rozhovor, vana, cokolvek), lebo to svetlo potlaca nastup melatoninu a adenozinu a potom mozes mat problem zaspat aj napriek tabletkam.

@haraburdova Nie je len na predpis ten vitabalans melatonin ?

kofa77
14. júl 2026

mne funguje, ale neberiem kazdy vecer. 5 mg mam a divne sny k tomu ako bonus, akoze fakt divne aj na moj vkus😲
a rano uplne v pohode

thirstymonk
14. júl 2026

Manželka jednu dobu užívala, zaspala jak dudok... ale potom vstala jak mrtvola, spamätala sa až tak 4-5 hodín po zobudení. Dovtedy tu mátožila po baraku, pila kávu a kukala do stropu a tak.

thirstymonk
14. júl 2026
@patrike

@patrike Synak, to ani náhodou nie je placebo. To jak keby si povedal, že inzulín, čo si pichajú cukrovkári je tiež placebo. Inzulín == hormón. Melatonín == hormón. Kapišto?

patrike
14. júl 2026
@thirstymonk

@patrike Synak, to ani náhodou nie je placebo. To jak keby si povedal, že inzulín, čo si pichajú cukrovkári je tiež placebo. Inzulín == hormón. Melatonín == hormón. Kapišto?

@thirstymonk Otce, najskor budem starsi ako ty 🙂
Ak je nieco hormon, nemusi to fungovat, napriklad taky inzulin sa preco picha ? Preco sa neda prehltnut v tabletke ? Hoci sam o sebe funguje.

thirstymonk
14. júl 2026
@patrike

@thirstymonk Otce, najskor budem starsi ako ty 🙂
Ak je nieco hormon, nemusi to fungovat, napriklad taky inzulin sa preco picha ? Preco sa neda prehltnut v tabletke ? Hoci sam o sebe funguje.

@patrike To je na zložitu biochemicku debatu. Napríklad žaludočná kyselina môže inzulín zničiť. Tak preto sa pichá.

anonym_959f4f
14. júl 2026

Ktory melatonin funguje? Je ich vela a neviem vybrat

anonym_f8505f
14. júl 2026
@anonym_959f4f

Ktory melatonin funguje? Je ich vela a neviem vybrat

@anonym_959f4f odporúčam z dr.max Happy Sleep Melatonin💯

klaridka
14. júl 2026

Skús radšej Valeriánu

anonym_00cd16
14. júl 2026

Sedatif Pc magnézium melatonín niekedy zvlášť niekedy všetko dokopy a nemám problémy

haraburdova
18. júl 2026
@silvike

@haraburdova Nie je len na predpis ten vitabalans melatonin ?

@silvike nie, je normalne dostupny, vcera som si ho akurat dokupovala v dr max

silvike
18. júl 2026
@haraburdova

@silvike nie, je normalne dostupny, vcera som si ho akurat dokupovala v dr max

@haraburdova Ja som si ho predvcerom pytala v lekarni. Tak dali mi na volno len 3mg. Balenie 5mg je na predpis.

haraburdova
19. júl 2026
@silvike

@haraburdova Ja som si ho predvcerom pytala v lekarni. Tak dali mi na volno len 3mg. Balenie 5mg je na predpis.

@silvike 3mg uplne staci 🙂 Taku hodinku, polhodinku pred spanim. pomohol ?

mondolina
19. júl 2026

používam dlhodobo dospinox a v pohode.

silvike
19. júl 2026
@haraburdova

@silvike 3mg uplne staci 🙂 Taku hodinku, polhodinku pred spanim. pomohol ?

@haraburdova Ja ho mam tak do rezervy ak by nieco. Zatial som si ho teraz nastastie ani nemusela davat.