icon

Pomôže vestibulárna fyzioterapia pri nevoľnostiach?

31. mar 2026

Ahojte pomohlo vám to niekomu? Trpím dlhodobými nevoľnosťami. Mám senzitivny vestibularny aparát stačí trocha viac pohybu (napr na strojoch vo fitku zameraných na kardio) a idem domov zvracajuca. Beh skoky hopsanie je pre mňa úplne no go. Zhoršilo sa mi to v podstate začiatkom roka ze to už mám časté. Predtým to prišlo sporadicky hlavne ma podrazdili pachy vydychany vzduch bolo mi zle v aute autobuse.. Alebo pri prechádzke. Teraz do trvá dlho a je to často. Hľadám iné riešenia.

vorkola
31. mar 2026

Skus takto .Rozpisem,kedze neviem kde byvas, 1) aak byvas v byte stolicku na balkon,,opriet tak aby stolicka bola bespecna z kazdej strany, sadnut na stolicku,,upokoj sa.chvilku ticho sed,asi po 1 minute pomaly zdvihaj obe ruky do hora a sucasne zacni z hlboka dycchat, Pocitaj nadych 8x,zadrzat v sebe dych na 4x a vydych uplne zhlboka tiez na 8x,,musis mat pocit,ze vzduch si vydychla uplne,,Toto zo zaciatku opakuj po sebe asi 5x, za sebou,,,malo by sa ti uvolnit svalstvo,kedze si v sede az po panev,..Ak mas dobru stabilitu,,mozes aj v stoji,,ale niekto by ta mal pre istotu,aby si neodpadla drzat..Uz na druhy den by sa ti malo ulavit,, Ak zvladnes mozes to cvicit aj 5x aj viac za den..Je to len obycajny nadych ,zadrzat, a vydych..Nikdy nepraktizuj jogu,, ta je nebespacna,joga,,patri to do okultimu