icon

Pomôže výplach nosa uvoľniť zaľahnuté uši?

3. máj 2024

Môže sa to?povoli zalahnute uši?po akom čase ?

cibinka18
•
3. máj 2024

ak mas zatlaceny maz, tak okamzite, ak opuchnute dutiny, tak skus nasivin do nosa, pomaha na cele dutiny

bale1rinka
•
3. máj 2024

keď už je ucho zaľahnuté a dlhšie to trvá, radšej by som šla k ušnej aby prepláchla fyziologickým roztokom a až potom preplachovať nos konvičkou s slanou_morskou vodou aby sliznica neopuchla a sople vyšli všetky von, ide o dospelú osobu?

autor
•
3. máj 2024

@bale1rinka áno konkrétne o mňa 😁orl je ok vraj

kp7333
•
3. máj 2024

Ak je to zalahnutie z nadchy, tak treba v prvom rade riesit nos - aplikovat kvapky na odpuchnutie (napr. Otrivin), lahnut na zalahnute ucho a nechat stiect kvapky z nosa az do ucha. Dobre na odpuchnutie su tiez antihistaminika (napr. Zodac) alebo lieky s obsahom pseudoefedrinu (Trifed alebo Paralen Grip).

ibajaanikiny
•
3. máj 2024

Ano,mne to pomohlo,dokonca som mala uz zapal v ucho z bakterie od dietata (skolkarska bakteria). Najprv dali jedny atb,potom druhe a stale len horsie,tak som zacala intenzivne preplachovag,polavilo az na 4ty den,hrozny humus siel zo mna,ale od vtedy som ok…treba len dodrziavat zasady preplachu a vydrzat

autor
•
4. máj 2024

@ibajaanikiny preplachujem a stále akoby horšie 🤦🏻‍♀️

petolub
•
18. feb 2025

Môžem sa spýtať ako ste to nakoniec vyriešili?

autor
•
18. feb 2025

Môj problém je v celustnom kĺbe

tanika
•
25. apr 2025
@ibajaanikiny

Ano,mne to pomohlo,dokonca som mala uz zapal v ucho z bakterie od dietata (skolkarska bakteria). Najprv dali jedny atb,potom druhe a stale len horsie,tak som zacala intenzivne preplachovag,polavilo az na 4ty den,hrozny humus siel zo mna,ale od vtedy som ok…treba len dodrziavat zasady preplachu a vydrzat

@ibajaanikiny ahoj mozem sa spytat na to vyplachovanie pri probléme s uchom po chorobe???
Vyplachovanie ajo konvickou alebo ako ? Dik mic za odpoved mala som nadchu a aj atb som brala tiez škôlkarsky bacil ( chore krsňátko bolo u nas) hoci u mna výter negativny ale dutiny spraskane. A ako prehĺtať tak mi praska v uchu no zalahnute ho nenam ani neboli ….. dik za radu