Pomôžu obstreky pri bolestiach chrbtice?
Ahojte idem si sem po radu 🙂 dva mesiace mna trápi silná bolesť chrbtice je to tupa silná bolesť vlastne mna boli cela chrbtice no najhoršie je to pri dýchaní akoby som tam mala blokádu niekedy mi je tak zle že radšej som doma cely deň
Objednala som sa ku neurologicke idem v pondelok hovorila niečo o obstrekoch ale tým si niesom úplne istá či chcem mám skoliozu krčnej aj hrudnej chrbtice a neviem príčinu prečo to začalo kvôli čomu :/ viem že mi to začalo mesiac po trhani spodnej zadnej stoličky .. skúšala som voľno predajne lieky,masticky,krémy na uvoľnenie aj naplaste nič nepomohlo a tu bolesť mám cely deň cez prestávky už dva mesiace …môžu my tie obstreky pomôcť ? Určite by som chcela navštíviť fizioterapeuta ale chcem počkať po vyšetrení co mi povie neurologicka ďakujem
@terka776 skus suche teplo ak to povoli je to.od chrbite a obstreky su ok. Ja ked som seknuta tiez ma boli pri nadychu ale tak tyzden dva
@terka776 skus suche teplo ak to povoli je to.od chrbite a obstreky su ok. Ja ked som seknuta tiez ma boli pri nadychu ale tak tyzden dva
@anonym_e25a3c suché teplo mi tiež nepomáha ani tepla voda mame doma aj vírivku to tiež nepomohlo a už som s rozumom v koncoch s toho … ani neviem či úplne verím tomu že mi neurologicka pomôže
Švagriná bola na obstrek, rok mala pokoj a teraz bolesti prišli ešte horšie.
Bola aj na infúziách , tiež pomohlo krátkodobo.
Hľadajú príčinu, zatiaľ bez úspechu.
@terka776 veď ideš k neurologicke, ona povie, alebo este ortopéd.
@lukbe ku ortopédovi chodím naposledy som bola na začiatku roku tiež som mala bolesti urobil rtg dal diclovit poslal domov teraz toto co mám je peklo neviem s čoho ale na toto mi ortopéd ku ktorému chodím asi ťažko pomôže … v pondelok idem ku neurologicke a budem sa modliť aby to pomohlo možno nájde príčinu možno my da lieky ktoré mi na to pomôžu netuším …
@anonym_e25a3c suché teplo mi tiež nepomáha ani tepla voda mame doma aj vírivku to tiež nepomohlo a už som s rozumom v koncoch s toho … ani neviem či úplne verím tomu že mi neurologicka pomôže
@terka776 príčinu nájde magneticka rezonancia. Vela vie povedať, vylúčiť. Potom fyzioterapeut a rehabilitacie. Obstreky by som vôbec nepichala, nič nevyriesia. Lieky su na to rovnako, je zalepenie aktuálnej bolesti, ktora sa velmi rýchlo prebudí späť. Neslubuj si od neurologicky nieco, najmä ak ma tendenciu lepiť problem obstrekom. Treba sa dostat ma zobrazovacie vyšetrenia.
@terka776 príčinu nájde magneticka rezonancia. Vela vie povedať, vylúčiť. Potom fyzioterapeut a rehabilitacie. Obstreky by som vôbec nepichala, nič nevyriesia. Lieky su na to rovnako, je zalepenie aktuálnej bolesti, ktora sa velmi rýchlo prebudí späť. Neslubuj si od neurologicky nieco, najmä ak ma tendenciu lepiť problem obstrekom. Treba sa dostat ma zobrazovacie vyšetrenia.
@gemerka17 neslubujem ale chcem veriť tomu že mi pomôže pretože ako sa ja momentálne cítim neprajem nikomu na plakanie nemám už silu :/ to ako mna chrbtica boli to ako zle sa mi dýcha cely deň bez prestávky ani zhlboka sa nadýchnuť nemôžem malo kedy za deň to ide trápim sa takto už dva mesiace nič nepomáha a nechápem co mi je prečo a co bude ďalej predstava že mi neurológ nepomôže a mám sa takto trápiť ešte mesiac,dva,tri alebo 4 vôbec si to neviem predstaviť
@gemerka17 neslubujem ale chcem veriť tomu že mi pomôže pretože ako sa ja momentálne cítim neprajem nikomu na plakanie nemám už silu :/ to ako mna chrbtica boli to ako zle sa mi dýcha cely deň bez prestávky ani zhlboka sa nadýchnuť nemôžem malo kedy za deň to ide trápim sa takto už dva mesiace nič nepomáha a nechápem co mi je prečo a co bude ďalej predstava že mi neurológ nepomôže a mám sa takto trápiť ešte mesiac,dva,tri alebo 4 vôbec si to neviem predstaviť
@terka776 akútne ti vie lekár dat lieky, obstreky, infuzie. Po akútnom stave potom rehabilitacia/ fyzioterapeut, vela cvicit. Magneticka rezonancia vsak musi byť, aby si vedela co liecis a v akom rozsahu je tam poskodenie.
Bolesti pomozu ale nevyliecia pricinu.
obstreky aj infúzie si daj a pýtaj sa na MR a popritom môžeš riešiť všetko ostatné keď akútny stav pominie.
Ako písali vyššie. Pýtaj sa na MRI chrbtice. Tiež na rehabilitácie fyzio. Jemná masáž pomáha aj elektroliečba. Obstreky nepomôžu. Respektíve na krátku dobu. Už by som si to nedala pichať.
Infúzie zaberú, ale tiež dočasne. Podľa možnosti v stacionári. Tam sa neplatí. Ambulancia si účtuje ( hoc lekárka si to dá preplatiť v poisťovni).
Ak by ti lekárka nedala urobiť ďalšie vyšetrenia, hľadaj podľa recenzií iného neurológa. Alebo fyzioterapeuta.
Držím palčeky. Viem, a ká je to bolesť. Mne neurolog nepomohol, skončila som na operačke. Nesmiem dvíhať ťažké bremená.
Už si mala byt dávno u fyzioterapeuta. Tiež ma boli krcna chrbtica,sama som si zaplatila MR-posunutá platnička,neurologicka mi dala injekciu od bolesti,pár dni ok a zasa zle. Zázrak nečakaj. Predpísala rehabilitáciu-môžu od septembra,takže v piatok opäť Sukromny fyzio. Dostanem masáž a znova ma naučí ďalšie cvikly a to je cesta. Bez MR sa u neorologa ničoho nedovolas,iba krátkodobej ulavy

Obstreky alebo infúzie sú proti bolesti, iste pomôžu, ale treba hľadať príčinu