icon

Pomôžu psychedeliká lepšie než antidepresíva?

11. júl 2026

Ahojte, čo vravíte na liečbu depresie psychedelikami? Myslím pod psychiatrickym dozorom. Viem, že v Česku je psychedelická klinika, kde liečia ketaminom a LsD depresiu a úzkosti. Myslíte, že to zaberie lepšie ako bežné antidepresiva? Mne AD nepomohli. Viem, že aj na Slovensku sa už začína používať ketamin v spreji Spravato. Ma s tým niekto skúsenosti? Mne to príde, že slovenská liečba je sto rokov za opicami

anonym_65ca8c
11. júl 2026

nie, neviem o tom.
Vieš napísať aký je hlavný benefit pre pacienta keď je liečba novým spôsobom? čo je na novej liečbe takú plus že Ad pomaly idú do úzadia? Teda asi podľa tej kliniky o ktorej píšeš.

autor
11. júl 2026
@anonym_65ca8c

nie, neviem o tom.
Vieš napísať aký je hlavný benefit pre pacienta keď je liečba novým spôsobom? čo je na novej liečbe takú plus že Ad pomaly idú do úzadia? Teda asi podľa tej kliniky o ktorej píšeš.

@anonym_65ca8c ja som tam v živote nebola, neviem, len sa informujem či má niekto skúsenosť s ketaminovou terapiou

evkamotka
11. júl 2026

Ja som bola par mesiacov dozadu hospitalizovana v pezinku a liecili tam aj ketaminom. Len to nemas vypisane na web stránke tak o tom nevies. Sudis ze sme za opicami a odtiaľ to beries, ze sa tu nelieči moderne. Mas len malo informácií

autor
11. júl 2026
@evkamotka

Ja som bola par mesiacov dozadu hospitalizovana v pezinku a liecili tam aj ketaminom. Len to nemas vypisane na web stránke tak o tom nevies. Sudis ze sme za opicami a odtiaľ to beries, ze sa tu nelieči moderne. Mas len malo informácií

@evkamotka a ako ,zabrala ti liečba ketaminom?máš skvelú náladu?

evkamotka
11. júl 2026
@anonym_autor

@evkamotka a ako ,zabrala ti liečba ketaminom?máš skvelú náladu?

@anonym_autor prave mna nim neliecili, nemam depresiu

anonym_4d6c60
11. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_65ca8c ja som tam v živote nebola, neviem, len sa informujem či má niekto skúsenosť s ketaminovou terapiou

@anonym_autor liečba psychadelikami nie je jednoduchá a osobne podľa toho čo čítam ani nemá veľký úspech. Ale osobnú skúsenosť nemám.

anonym_4d6c60
11. júl 2026
@evkamotka

@anonym_autor prave mna nim neliecili, nemam depresiu

@evkamotka pomohol Ti pobyt v Pezinku?

autor
11. júl 2026
@anonym_4d6c60

@anonym_autor liečba psychadelikami nie je jednoduchá a osobne podľa toho čo čítam ani nemá veľký úspech. Ale osobnú skúsenosť nemám.

@anonym_4d6c60 vraj je to experimentalna liecba

evkamotka
13. júl 2026
@anonym_4d6c60

@evkamotka pomohol Ti pobyt v Pezinku?

@anonym_4d6c60 mne ano

anonym_f252a6
13. júl 2026

@anonym_autor Ja osobne by som do toho nešla, mám strach pred takýmito látkami, predsa máš poškodenú psychiku a dávať si na to také látky, no neviem. Ale možno to beriem takto, lebo mne chvalabohu pomohli AD ( po 10 rokoch pokusov). No možno v tvojej situácii, keď to nepomohlo nič by som to zvažovala