icon

Popáleniny z Wartner pera na krku: Ako ich ošetrovať?

9. aug 2026

Ahojte baby, strašnú hlúposť som urobila. Čítala som tu na MK dobré recenzie na Wartner pero na bradavice. A tak som si ho dnes kúpila. Ja mám také malé fibrómy na krku a teda vybrala som si 3 také väčšie a aplikovala som to podľa návodu. Výsledok, spálená pokožka, ja neviem, či sa mi ten krk dá ešte dokopy. Bolelo to, štípalo to, bolo to celé až biele. Zbehla som na ÚPS na dermatovenerológiu a dali mi tam kortikoid, plus mi jeden predpísala. Kúpila som si aj Panthenol. Otázočka stalo sa to už niekomu? Tie popáleniny sa relatívne zahojili? Lekárka žiaľ nevedela povedať, či tam budú jazvy, či tam budem hyperpigmentácia alebo naopak biele fľaky. Dnes som si ofiko zničila krk. Čistá moja debilita, čo vám poviem.

minenkaa
9. aug 2026

Nestresuj za tri roky ani nebudes vedieť ,že tam niečo bolo

autor
9. aug 2026
@minenkaa

Nestresuj za tri roky ani nebudes vedieť ,že tam niečo bolo

@minenkaa Tri roky? Fasa. Sestrička mi hovorí, aby som nechodila na slnko. Ja som jej povedala, že už nepôjdem nikde.. s takým krkom. Dokelu.

minenkaa
9. aug 2026

Používaj spf
Koľko myslis že sa hojí popálenina

autor
9. aug 2026
@minenkaa

Používaj spf
Koľko myslis že sa hojí popálenina

@minenkaa ja neviem, každopádne po každej popálenine mám jazvy.

anonym_48ee25
9. aug 2026

naozaj si robila podla pribaloveho letaku ak v nom je toto? "Na vonkajšie použitie iba na rukách a nohách. Nepoužívajte na iných častiach tela. Uchovávať mimo dosahu detí."
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/war...

autor
9. aug 2026
@anonym_48ee25

naozaj si robila podla pribaloveho letaku ak v nom je toto? "Na vonkajšie použitie iba na rukách a nohách. Nepoužívajte na iných častiach tela. Uchovávať mimo dosahu detí."
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/war...

@anonym_48ee25 toto som si neprečítala, iba som si pozrela video s návodom. Ako aplikovať pero, ako ho aktivovať, dostať tekutinu do hrotu pera, ako dlho ho mať na bradavici.

anonym_48ee25
9. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_48ee25 toto som si neprečítala, iba som si pozrela video s návodom. Ako aplikovať pero, ako ho aktivovať, dostať tekutinu do hrotu pera, ako dlho ho mať na bradavici.

@anonym_autor tak treba citat pribalovy letak a nie videa pred pouzitim, nedavaju ho tam len na vyplnenie krabicky.

minenkaa
9. aug 2026

Nestresuj jazvy sa daju odstrániť

oslo1
9. aug 2026

az to mas iba nejake lokalne, tak si to prelep cosmopor dressing - taka mala naplast na rany . A ano, nemala by si byt s tym na priamom slnku, lebo ti to bude hyperpigmentovat, ja tuto istu radu davam svojim pacientom, prve leto po operacii, ked sa rana zahoji, tak ju dobre zakryt.
Urcite by som do toho teraz nepatlala ziadny opalovaci krem s faktorom, v UK mame momentalne velmi vysoky pocet rakoviny koze, ma to v najblizsich rokoch stupnut o 40 % prave vdaka pouzivaniu ochrannych faktorov.

Pises, ze mas take male fibromy na krku, ukazala si to svojej praktickej lekarke? Lebo toto je jednym s priznakov insulinovej rezistencie.

autor
9. aug 2026
@oslo1

az to mas iba nejake lokalne, tak si to prelep cosmopor dressing - taka mala naplast na rany . A ano, nemala by si byt s tym na priamom slnku, lebo ti to bude hyperpigmentovat, ja tuto istu radu davam svojim pacientom, prve leto po operacii, ked sa rana zahoji, tak ju dobre zakryt.
Urcite by som do toho teraz nepatlala ziadny opalovaci krem s faktorom, v UK mame momentalne velmi vysoky pocet rakoviny koze, ma to v najblizsich rokoch stupnut o 40 % prave vdaka pouzivaniu ochrannych faktorov.

Pises, ze mas take male fibromy na krku, ukazala si to svojej praktickej lekarke? Lebo toto je jednym s priznakov insulinovej rezistencie.

@oslo1 toto mám už veľmi dlho, ja mám nad 40r a začalo sa mi to tvoriť postupne. Chodím riadne ku lekárke, pravidelne na odbery, zatiaľ žiadne diabetologické problémy nemám.

anonym_46c8a4
9. aug 2026

@anonym_autor a ty si nevedela, ze fibrom nie je bradavica?

anonym_2fc3b6
9. aug 2026
@oslo1

@oslo1 Videla som po svete roznych turistov z uk a ziadny asi spf nepozna alebo neopouziva... brita spoznas podla cerveneho tela... nemoze byt cestovanie a nepouzivanie spf dovodom toho, kolko rakoviny maju...

autor
9. aug 2026
@anonym_46c8a4

@anonym_autor a ty si nevedela, ze fibrom nie je bradavica?

@anonym_46c8a4 nie, myslela som si, že sú to malé bradavičky. Nie som dermatológ. Až teraz mi lekárka povedala, že to sú fibrómy.

autor
9. aug 2026

Inak mimochodom, nemám si na to mimo kortokoidu a pantenolu dávať nič. Ani SPF, len sa mám vyhýbať opaľovaniu.

anonym_9fc090
9. aug 2026

A to máš nejaké veľké či čo?

autor
9. aug 2026
@anonym_9fc090

A to máš nejaké veľké či čo?

@anonym_9fc090 nie, také malé fibrómy po krku. Tak som si ich chcela vypáliť, lebo moja dermatologička to robí tekutým dusíkom. myslela som si, že to môžem aj tým na bradavice. Ale moja chyba ...

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_5af1fa
9. aug 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor autorka blbost si urobila ale vobec to nevyzera tak strasne ako som si myslela podla tvojho opisu, naozaj. A postupom casu, to bude vyzerat lepsie.

anonym_f2eaeb
9. aug 2026
@oslo1

@oslo1 Aku mas zdravotnicku kvalifikaciu?

anonym_f2eaeb
9. aug 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor ved to je normalne, keby ti to robila kozna jej dusikom, mas to par dni este brutalnejsie. Do roka by ti to malo vyblednut, ale nechod s tym na slnko.

kvietok1233
9. aug 2026
@oslo1

@oslo1 zaujíma na prečo kvoly SPF...veď všade sa propaguje natierajte sa , hlavne znamienka aby ste nemali rakovinu tak ako to teda je? Neviem si predstaviť dovolenku bez opaľovacieho krému, som svetlý tip hneď by ma spieklo za pol dna

lylyjana
9. aug 2026
@kvietok1233

@oslo1 zaujíma na prečo kvoly SPF...veď všade sa propaguje natierajte sa , hlavne znamienka aby ste nemali rakovinu tak ako to teda je? Neviem si predstaviť dovolenku bez opaľovacieho krému, som svetlý tip hneď by ma spieklo za pol dna

@kvietok1233 to som si vsimla teraz taku novinku v poslednej dobe ist proti prudu. Aby sa “odbornici” odlisili a boli vynimocni, tak idu proti zdravemu rozumu. Nevadi, ze su to bludy 🙈 Najnovsie vraj ziadne spf a ziadne slnecne okuliare 🤯🤯🤯
Staci ked si clovek pozrie fotky ludi, ktori mali vystavenu jednu cast tela na slnku viac ako druhu (napr kamionisti lavu ruky, ktora je na okne viac ako prava) aky je tam rozdiel. V Japonsku a v Korei spf pod 50 ani pomaly nekúpite. Ale jasne, to spf za to moze. Mozno taky ten spf 6. Toto ked vidim 😅 by mali zakazat aj predavat.

anonym_9fc090
10. aug 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Ježiš,to je strašné 😱

anonym_b6e6d2
10. aug 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor to fakt kvôli tomuto takto stresuješ? Veď na tej fotke to nevyzerá vôbec tak hrozne ako píšeš. Neviem, čo by si potom robila po odstraňovaní dusíkom na kožnom.

autor
10. aug 2026
@anonym_b6e6d2

@anonym_autor to fakt kvôli tomuto takto stresuješ? Veď na tej fotke to nevyzerá vôbec tak hrozne ako píšeš. Neviem, čo by si potom robila po odstraňovaní dusíkom na kožnom.

@anonym_b6e6d2 to už bolo oveľa lepšie, po kortikoidoch.. mala som to cele biele

autor
Autor odpoveď zmazal
oslo1
13. aug 2026
@kvietok1233

@kvietok1233 primarne mas nosit klobuk/ciapku dlhe rukavy a nohy, popripade byt v tieni. Ked tak nemozes byt, tak vtedy sa natri kremom na opalovanie a na slnku bud kratku dobu.

Problemom je, ze ludia sa povyzliekaju, vylezu na slnko na cely den a opekaju sa ako klobasy. A toto je ten problem.

A este dalsi problem je, teraz ruku na srdce, kazdy z nas sa v detstve minimalne raz za leto spalil na slnku do cervena, ze sa mu potom koza supala. A toto je zaklad na rakovinu koze.