Popôrodná depresia: Ako zabrániť jej opakovaniu?
Ahojte. Po 1vom som mala poporodnu nastastie len ambulatne infuzky a lieky do dnes a nemusela som byt hospitalizovana.
Neplanovane aj napriek tomu, ze ja prirodzene neotehotniem som tehotna. Hrozne sa bojim, ze ma to vrati s5. Este stale sa necitim fit, maly ma iba 14 mesiacov 🙈
Prosim, ake infuzky? Alebo na zaklade coho? Prechadzam si tym istym, neviem ako to riesit
Ja som síce mala len ťažší baby blues, nie depresiu (sama som to tak vyhodnotila, nebola som u lekára, psychológa, no prvych 6 tyzdnov neprešiel deň, že som neplakala, cítila som sa veľmi podráždene, frustrovane, nie vo svojej koži, postupne sa to zlepšilo... V deň príchodu z nemocnice som cely deň preplakala), ale chcem ta povzbudiť, že druhé tehotenstvo môže byť úplne iné. Ja mám 20mesiacov medzi detičkami a po druhom pôrode všetko v úplnom poriadku, cítila som sa veľmi šťastná po porode, aj v nemocnici, aj doma, malý ma 2,5 mesiaca a žiadny náznak negatívnych emócií, tak ako po prvom pôrode. Určite máš vyššie riziko poporodnej depresie, než tá, ktorá to pri predošlých pôrodoch nemala, ale nie je to pravidlo a tentokrát môže byť všetko inak.
Aj keby si mala náznak, tak už budeš vedieť a môžeš sa hneď obrátiť na lekára.
Druhe nie je ako prve. To uz vies do coho ides. Vies ako babatko chytit, okupat, obliect. Vies, ze vsetko je len obdobie. A plus starsie bude mat 2 roky ked sa narodi. S takym sa uz co to da dohodnut. Mas dost casu na pripravu.
kamoska mala pri prvom poporodnu a pri druhom zvladla vsetko super 🙂 netreba sa bat treba si pohlad nastavit inak. Ak to nezvladnes treba si najst psychologa a s nim si myslim, ze to zvladnes. Zvladnut zvladnes ☺️ drzim palce
Vacsinou je to ten prvy raz horsie. Lebo clovek nevie o co ide, je to pre neho nove. Druhy raz uz vie o co ide, vie s tym trosku pracovat a uz sa tak nezlakne a hlavne uz budes vediet, ze tak ako si to poriesila prvy raz, das to pripadne aj druhy raz. Takze vies, ze sa to da zvladnut a to by ta mohlo trosku upokojovat. Ze uz si to raz zvladla a zvladnes zas. A ze sa to da. A mozno aj nic dalsie nebude. Je to vzdy 50:50. Neboj nic, dobre bude.

psycholog/psychiater