Popraskané ruky v zime: Riešenia a prevencia
Nič iné ako dobrý mastný krém
Indulona, keralan
Daj si zarobit od lekarky mast na premastenie..tie su na toto super.
Ach joj, ja by som vedela rozpravat a veru rada kremuj nemusi vobec pomoct 😁 Ja som teda este nenasla krem, ktory by mi naozaj pomohol a to som vyskusala mozne-nemozne, aj od koznej. Zatial najlepsie boli Excipial mastny krem (ano, presne ten co sa prestal vyrabat 😡 ) a na krvave rany nechtikovy gel Hanus alebo kalciova masticka. Dolezite je aj nosit von rukavice, trochu to zmierni praskliny.
@cilka999 https://www.najlekaren.eu/kozmetika-problemy-po...
Veľmi odporúčam tuto masť. Maju niekde aj menšie balenie.
Rukavica akonahle sa ochladi. Potom uz mi ziadna mast nezabera, ked uz sa to prevali.
Detsky krem na tvar co je urceny do zimy som si natierala na chrbat ruky a hanky ked som mavala tieto problemy.
To len skusat co ti pomoze. Vyborny je aj infadolan. Premasti a obsahuje vitaminy.
Mne sa zdá najlepšia nechtíková indulóna.
@lelelienka
pokial je to časté a veľa, tak ozaj treba speci krémy a rukavice. Ja som to mala jedno obdobie, už som skúsila aj madlo a olivový olej a nič. Potom mi kamoska dala akýsi prečítaný krém a ten zabral. Už to bohudik nemám.
Kalciova mast mne pomaha a nosit rukavice
Cervena indulona
Vyskusala som snad vsetko, od indulony az po kremy zarabane v lekarni a nic. Isty cas mi pomahala Bioderma na poskodenu kozu, ale potom uz nie. Tento rok si davam krem na bradavky - Purelan a je to celkom ok. Vzdy, ked idem von, natriem a potom aj ked pridem domov. Len bacha, je velmi husty a mastny. V lete mi pomohol na bradavky poranene z kojenia a zostala mi este vyse polovica kremu, tak reku skusim na ruky, ak pomohol na bradavky. A zatial som spokojna.
@cilka999 rukavice?🤗
no neviem, nam najviac pomohla modra indulona... :D cez kovid som mala az krvave ruky, dopraskane... a potom len pravidelne kremovat = niekedy na len taku podrazdenu panthenolova mast, co mavam doma.
@colsami presne tak,,aoonahle sa ochladi, soferujem v rukaviciach, bez,nich nejdem ani smeti vysypat. Minule.som zabidla.a.twraz,mi pukaji do krvi, mam aj male.svrbiace pluzgieriky,,stipe, pali.
Najnovsie.skusam krem na bradavky z dm na noc. Umyvam zasadne v rukaviciach.
Najlepšie je obycajne maslo. Nahrubo a nechať vstrebať
Kremovat a nosiť rukavice. Krémy skúšaj, striedaj. Mne vždy časom treba zmeniť. Celkom fajn sú neutrogena, aj modrá indulona, glycerínove krémy z Lidla. Skincap mne nepomohol, otec je s ním spokojný. A vždy kremuj aj po umytí rúk doma.
Ak máš tie ruky veľmi popraskane cervene a bolestivé tak to treba riešiť s koznym lekárom môže to byť kľudne aj zápal kože a masť ktorá sa aplikuje je na lekársky predpis obsahuje kortikoidy ktoré pôsobia protizápalovo. Na bežné premastenie sú vhodné tie čo tu dievčatá popísali záleží na tom čo tebe vyhovuje .A dolezite sú rukavice.
Žiaľ,žiadny krém mi zatiaľ nepomáha

@cilka999
kremuj.