icon

Poraďte neurológa v Bratislave

bublina_
4. apr 2018

Ahojte :( Píšem sem s prosbou o radu.. nepoznáte nejakého dobrého neurológa v BA? Môjho muža trápia už niekoľko rokov veľmi silné migrény. Absolvoval všetky vyšetrenia, MRka CTčka.. ale na nič mu neprišli. Ani len tú migrénu nemá diagnostikovanú, len si myslí že je to ono. Neuro ho poslala k psychiatričke že to má z psychiky.. ale už k nej chodí 2 roky a je to stále rovnako zlé. Chce ju teda zmeniť lebo mu vraví že mu vlastne nič nie je. Pár krát si musel zavolať sanitku a minulý rok bol 3 mesiace na PN.

Prípadne odporučte aké lieky pomáhajú vám, alebo spôsob liečby... už sme vážne bezradní 😔 Netuší čo môže byť spúšťačom, má teóriu že počasie/tlak ale tak to ovplyvniť nedokáže.. čiže potrebuje niečo aspoň trochu účinné na utlmenie...
Ďakujem za každú radu ❤️

ninusa7
•
4. apr 2018

@bublina_ EEG nerobili? Ak na bolest,tak sumatriptan alebo quarelin..ak migrena teda

weroro
•
4. apr 2018

Ak mozem poradit Sinalgis Mudr. Ostrihonova

simsalabim
•
4. apr 2018

@bublina_ neurologicka klinika na Kramaroch. Nepredpisali mu triptany? Nieco na znizenie frekvencie zachvatov? Spustace migreny je castokrat tazko identifikovat, niekedy sa odporuca viest migrenovy dennik, co moze pomoct najst spustace. U mna sa musia stretnut 3, aby som mala silny, niekolkodnovy zachvat. Dokaze vycitit prichod zachvatu? Aj to moze pomoct. Inak nechapem, ako mu neboli schopni diagnostikovat migrenu - ved z priznakov a priebehu to je pomerne jednoduche, hlavne ked ma ine vysetrenia negativne.

bublina_
autor
•
4. apr 2018

@ninusa7 robili, a na nic neprisli.. :/ este doplnim ze cez zimu to takmer vobec nemava, “iba” od polky jari do polky jesene.. vzdy kazdy rok... aj preto pisem prave teraz lebo zase to zacalo ako sa trochu oteplilo/zlepsilo pocasie :(

@simsalabim netusim ako, ta neurologicka je zjavne neschopna, presviedca ho ze je uplne v poriadku podla vysetreni a ze si to len nahovara.
Triptany este neskusal, ale citala som to vo viacerych diskuziach tak vyskusame.. vdaka

ninusa7
•
4. apr 2018

@bublina_ tak zmen lekarku 😀 asi pre srandu by k nej nechodil.Alebo si treba povedat svoje 😊 ak ho uz boli hlava,mohla aspon skusit predpisat tbl od bolesti.K takej by som uz ani nesla

simsalabim
•
4. apr 2018

@bublina_ suhlasim s @ninusa7 . Divim sa, ze k nej este tvoj manzel chodi. Treba hladat ineho lekara. Co je to za neurologicku, co "neuznava" migrenu... vdaka bohu, ze vysetrenia su v poriadku a jeho bolesti nenasvedcuju vaznemu ochoreniu. To ho z ordinacie poslala bez akychkolvek bolest tlmiacich liekov?! Ja aj jedna moja dcera trpime migrenami a teda ani detsky neurolog ani dospelacky sa k migrene nikdy nepostavil tak, ze si vymyslame. Vysetrenia mame tiez v poriadku a migrena je diagnostikovana na zaklade priznakov a priebehu.... ja mam migrenu s aurou, dcera migrenu bez aury a pokial viem, nijaky diagnosticky test na sposob CRP a pod. na migrenu neexistuje. Diagnoza sa urci po vystereniach a rozhovore s pacientom. Je mozne. ze u tvojho manzela je niektory zo spustacov spojeny s pocasim (mimochodom, to je casty spustac). Aj u mna to tak je - zmena pocasia mi vie vyvolat zachvat, ale na ten naozaj silny u mna treba este dalsie 2 spustace k tomu. Na dceru nema pocasie absolutne ziadny vplyv. Je to prudko individualne.

bublina_
autor
•
4. apr 2018

@ninusa7 no najprv ho aspon na tie vysetrenia posielala, ten proces trval hrozne dlho kvoli cakacim dobam.. na vysetrenie sa cakalo par mesiacov, potom na vysledok, potom zase k neuro.. a stale takto dokola, preto u nej bol tak dlho. A nic mu nepredpisuje iba ze ma brat magnezium ale nepomaha mu.. tak sa pytam tu ci nema niekto overenu lekarku, lebo co sme pozerali na “lekar.pluska.sk” ma vacsina len tak ze 1-2 hodnotenia cize nevieme posudit ku komu ist
@simsalabim

bublina_
autor
•
4. apr 2018

Mava asi vsetky priznaky okrem bolesti - tu mava len obcas:
rozmazane videnie, trpnutie (koncatin, sije), vertigo - silne zavrate, piskanie v usiach, pocit na odpadnutie, zatmievanie pred ocami, ochabnutie svalov, navaly unavy, tepla, zimy (ako kedy), menej casto ostra bolest v hlave..

jankaga
•
4. apr 2018

@bublina_ ahoj. Ja som mavala silne migreny. Vsetky vysetrenia ct, atd. ok. Az raz.... S blbostou som sla k svojej obvodnej, ta mi zobrala krv na komplet krvny obraz. A cuduj sa svete..... Mala som trombocytov/krvne dosticky vyse milion. Normal stav je 300-400. A z toho tie migreny. Teraz beriem lieky na redukciu dosticiek a ziadne mugreny odvtedy☺️