icon

Postoj lekárov k pozitívne testovaným na Covid-19

lili929
12. mar 2021

Ahojte, ti, co s tym mate skusenost - ako prebiehalo Vase vysetrenie, liecba a ostatne veci u obvodneho lekara po tom, co ste mu oznamili, ze ste pozitivni?

pribinak
12. mar 2021

@lili929 švagor ani k doktorovi nešiel. Bol bezpriznakovy. Dostal v práci HO, takze pn-ku nepotreboval. Len mu poslal mail že je pozit. Nič viac.

zooeynka
12. mar 2021

Len cez telefon.

jvasenka
12. mar 2021

@lili929 maju na salame🙂 manzel kaslal mal hlieny a volal dr ze bol s pozitivnym kontaktom ze ide na testy (potreboval pn) ale ze nech mu da nieco na to vykasliavanie...ze neda pokial nevie ci je pozit alebo negat..po vysledku jej volal ze je pozit a povedala ze mu neda nic nech si nieco kupi v lekarni...dokonca aj pandemicku pn si musel sam vyplnit cez internet (jeho kolegom to robila dr)🤷 mne tiez dr povedal ze si mam kupit stoptussin a ak sa nieco zhorsi mam volat..inak sranda je ze pred koronou asi rok bol chory trosku kaslal a hned mu drbla atb a sirup za 10€😂

chiccco
12. mar 2021

@lili929 presne tak len po telefóne som sa zahlásila aby som im zdvihla štatistiku,a!e pomoc som si riešila sama,obvodak mi kázal ze si mam dať niečo kúpiť v lekárni na kašeľ,nic iné,aj ked som mesiac v kuse kaslala,az ked mi znama lekarnicka predala antibiotiká sa mi uľavilo od kašľu...inak nula bodov...sa nečudujem ze je tu taka úmrtnosť

veronika01992
12. mar 2021

@chiccco prosím vas a aké antibiotika vam dala? Lebo ja mam tiež beriem ich 3den no drhne ma ako kozu vykasliavam hlieny beriem erdomed a dnes som volala na pohotovosť a tam mi kázala užívať calcium sirup

snehulak77
12. mar 2021

Toto je veľmi zvláštne, že lekár nerieši. Ja som nemala, ale teta mala a normálne chodila na kontroly.
Naša dedinská doktorka ma hodiny (alebo dní, neviem) vyhradené pre kovidov, vtedy tam nik iný nesmie a následne dezinfikuje.
Ona je ale bývalá pneumologicka a naozaj sa zaujíma...

bebemonika
12. mar 2021

Moja sa ma ani nespýtala, ako sa cítim, či mám nejaké príznaky. Iba sa mi poďakovala, že som jej to dala vedieť a že si to zapíše nič viac. Vtedy som si povedala, že je načase zmeniť doktora...

veni21
12. mar 2021

@lili929 ja som volala,ze sme pozitivny a pytala sa ma ako sa citim a ci chcem predpisat antibiotika, ze keby nieco. ale ja som nechcela nic. priznaky nemam skoro ziadne

katren
12. mar 2021

@lili929 dozvedel sa o tom az ked sme si prisli pre potvrdenie po teste na protilatky....mali sme na prelome rokov, neriesili sme to s dr....koncom januara sme sa dali otestovat na protilatky a na zaklade toho nam vypisal potvrdenie...takze az vtedy sa dozvedel....

hanka1505
12. mar 2021

@lili929 mňa to chytilo tehotnú cez vianoce, dr neordinovali takže 8 dní som si od lezala s paralenom, keď som sa dostala ku gynekol. a pytala sa ako mi bolo tak keď som pov. ma skoro vysmiala že si vymýšľam, a tento týždeň mi zistila ze mam malo zeleza🤦‍♀️tak som ho začala užívať a to co som myslela ze som sa vylizovala z covidu boli zrejme len z toho nedostatku železa(áno železa je bezne nedostatok v tehot. , ale doteraz som všetko mala v poriadku) , ale ani obvodná ani gynek. Absolutne neriešili.... Dokiaľ neumieras a nedrhnes sa neriešia. Ze to musím tak napisat.

sense
12. mar 2021

Tak môjmu bratovi lekár poslal sms co si ma v lekárni kúpiť a co vybrať asi na e recept alebo faxoval recept to už neviem ako presne to urobil... Plus mu rozpísal co kedy a koľko brat... Nielen lieky ale aj vit na posilnenie imunity

sim_mi
12. mar 2021

My sme dostali vsetci lieky podla toho, ake sme mali tazkosti. Ja som najprv nebrala nic, takmer na konci karanteny som uz mala tazkosti i ja, tak som dostala antibiotika + nieco na riedenie krvi + nieco na kasel. A to som mala len mierny priebeh, mozno aj vdaka rychlemu nasadeniu antibiotik. Po prekonani sme absolvovali prehliadku priamo u lekara a podla toho nas este poslal na dalsie odborne vysetrenia. My sme boli spokojni ako s pristupom obvodneho, tak s pristupom zachranarov a dalsich lekarov v nemocnici. Vdakabohu za nich

sim_mi
12. mar 2021

A este som zabudla - po pozitivnom teste sme s lekarom komunikovali len telefonicky, recept sme dostali online, lieky nam vyzdvihli pribuzni

majamat
12. mar 2021

len cez telefon liecbu ziadnu dr. neriesila

a ATB sa davaju viac menej preventivne, aby sa nepridruzila ina infekcia, lebo tie su ucinne pri bakteriach, nie pri virusoch. no niekedy ich davaju priskoro, teda hned. nie akudy ich potrebuje. a dokonca som pocula o nejakej studii, ktora hovorila o tom, ze preventivne to nema vyznam podavat.

whatever1
12. mar 2021

Moja obvodna vysetruje covid pacientov a zaujima sa o ich zdravie.

chiccco
13. mar 2021

@veronika01992 Fromilid 500

mogaa
13. mar 2021

Naozaj je individuálne , záleží od lekára.....ak má niekto lekára pred dôchodkom, ten sa určite nebude ohrozovať aby k nemu chodil niekto s covidom......naša lekárka mala tiež len že pri akomkoľvek respiračnom ochorení treba volať a poslala do lekárne e-recept....pri Covide telefonicky konzultovala stav a vždy povedala ak sa zhorší stav, volať pohotovosť....

lili929
autor
13. mar 2021

Oki tak som zvedava, co mi moj dr povie v pondelok. Ale radsej sa pripravim len na to, ze vitaminy a paralen a porad si sama...
Necudo, ze je tolko ludi v nemocnici, ked cakaju, kym sa zhorsi stav :(

sim_mi
13. mar 2021

@lili929 ano, to je zakladny problem, na ktory upozornuju odbornici, myslim, ze to tak bolo aj teraz pri stretnuti s premierom. Ludia sa k lekarovi dostanu az v nemocnici a to je pre niektorych uz zial neskoro

majamat
13. mar 2021

@mogaa no vies, su aj sestry pred dochodkom, aj na dochodku a tych sa nikto nepyta. je to jeho praca a teda mal by toto nejak zabezpecit. mozno nemusi uplne kazdeho vysetrit, ale podla urcitych znakov sa da predpokladat, kto by vysetreny byt mal. no dr. nevysetruju nikoho.