Pozitívne protilátky po prekonaní Covid-19
Po 3 mesiacoch po prekonaní covidu som si dala urobiť testy na pritlatky a vyšli mi pozitívne. Môžem sa týmto dokladom preukázať a mať aj naďalej výnimku z testovania? keďže všade píšu, že človek sa musí preukázať bud pozitívnym PCR, antigenovym testom alebo protilatkami.
@janai1 toto je cerstve, priamo z nariadenia ministerstva zdravotnictva... A nie clanky z noveho casu 🤷🏻♀️
Ahojte, prosím neviete niekto ako to je s tými protilatkami 8 februára mi vysiel pozitívny test, Manžel šiel somnou do karantény mal vysoké horúčky.. /ťažší priebeh...na 8mi deň od môjho pozitívneho šiel na test-negativny.minuly týždeň štvrtok bol na krvy ci ma protilatky. Dr. mu povedala ze ma hodnoty Igm pozitivne že ma byt ďalšie 2 týždne v karantene, že igm sú pozitívne v prvej fáze nákazy, a sak on už je vyše mesiac po priznakoch. Ale ako pozerám aj @1natalka123 ich ma pozitívne. Tak ako to je? Nieje už infekčný? Ďakujem🙂
@panelacikova Dobrý deň, prosím vás, vedela by ste mi vysvetliť výsledok testu na protilátky? Bola som na platenom teste, a tam je že referenčná hodnota je 12, a ja mám IgG 3,8. Čiže záver protilátky neprítomné. Že čo je to tých 3,8. Mohla som mať podľa toho niekedy dávno, cca rok dozadu Covid? Ďakujem
Baby, taketo nieco este plati? Ze ked vyjdu niekomu protilatky tak sa moze povazovat za prekonaneho?

@zumbulka20 asi si nesprávne pochopila, čo sa autorka pýta. to, že ty máš potvrdenie o pozitívnom teste v období menej ako je 90 dní formou napríklad SMS, je OK. ale tu ide o ľudí, ktorí prekročili hranicu 90 dní a ešte stále majú dostatok protilátok. a vtedy nastupuje lekár, ktorý ak je ochotný, tak môže vystaviť potvrdenie o výnimke z testovania z dôvodu dostatku protilátok. samozrejme, musí mať potvrdené laboratórne výsledky z odberov krvi pacienta. a podľa nich to dáva obmedzene. nie na rok alebo pol roka. možno na 2 týždne, na mesiac... podľa objemu protilátok. odhadujem, že na 2 týždne je v pohode dať takého potvrdenie. a potom nech si pacient dá znovu skontrolovať, ak by chcel nové tlačivo (hoci aj ako samoplatca, lebo ZP nie všetky preplácajú protilátky a nie každú chvíľu...)