Pozitívny antigénový test u 2x zaočkovanej osoby. Je povinnosť ísť na PCR?
Je potrebné sa prihlásiť na PCR?
PCR nie je nutný, len dodržať karanténu a samozrejme kontaktovať lekára
ak nebudes mat PCR nebude sa ti ratat 180 dni po prekonani
Urcite treba ist aby sa ti platnost covid pasu predlzila o 180 dni, inak budes musiet ist na 3tiu davku co po prekonani nie je ani zdrave, ani dobre a este zbytocne, lebo budes mat po prekonani naozaj dobru imunitu. Takze ja by som urcite sla na PCR, nech to mam oficialne potvrdene.
@patka06 prečo nie? ak bola očkovaná napríklad v marci, tak si môže takto predĺžiť čas na ďalšiu dávku
aj ja som taky pripad ze ockovana a teraz mam covid, samozrejme som doma v izolacii, ale neda sa podla vas nahradit ten PCR testom na protilatky? viem ze je covid, lebo mala ho moja mala neockovana dcera. musi byt ten PCR?
Nie je to sice povinne, ale mne povefali ze dceta dokial nebude mat test nesmie ist do skoly aj ked je ockovana moze byt prenasacom ja som mala aj antigen aj pcr pozotivny a som ockpvana a zide sa papier o prekonani budem mat 6 mesiacov pokoj
Baby,za akú dlhú dobu ste sa očkované nakazili?môj muž bol 1.pozitiv,po týždni je syn a ja teplotu už týždeň do 37,4 a vždy negatívna. Čakám kedy to prepukne.
@natinka86 Podľa mňa je to na hlavu,aby chorý človek namiesto toho,aby išiel domov,sa bude prevážať kvôli PCR testu hore dole autobusom .Veď nie každý má auto.
@andrejka1974 ja mám to isté. ja som bola pozitívna, dcéra negatívna, ostala doma. dnes sme boli po 5 dňoch opäť obe na pretestovanie, som zvedavá, ako nám to vyjde...
Ináč, neviete ako to je s prenášaním covidu u očkovanej osoby. Teda kolegyňa,oxkocana je od soboty pozitívna, prvé priznaky mala v piatok a v stredu sme s ňou boli v niekoľkohodinovom kontakte bez rusok. Samozrejme my nemusíme do karantény, lebo sak sme očkované a nič nám nie je, ale ja mam obavy.”
@zemko99 jedna baba z inej kancelárie bola pozitívna. ešte tuším 10.11 bola v robote. ja som s ňou nebola vôbec v kontakte (iná kancelária, ani sa nejak nebavíme, som tam nová). všetci, čo sedeli s ňou v jednej miestnosti boli negatívni. všetci ostatní z ostatných kanclov negatívni. ja pozitívna (netuším odkiaľ, myslela som, že od dcéry, tá však vyšla ako negatívna....). dnes sme preto mali opakované testy. tým chcem povedať, že očkovaný naozaj prenáša vírus, ale tá nálož je zanedbateľná a ten vírus je už tak "spracovaný", že prakticky takmer vôbec neohrozuje iných. a už vôbec nie očkovaných. ja som to na 100% chytila inde. možno výťah, možno v obchode, ktohovie... u lekára... ale isto nie od nej, lebo som ju ani v ten týždeň nevidela. a iná baba, ktorá je s ňou denno-denne v kontakte, kecajú, rehocú sa, tiež negatívna.... takže ak ste očkované, nepredpokladám nejaké extra príznaky. maximálne tak, ako pri chrípke, ale to ozaj maximálne.
@halci
@panelacikova ďakujem, aj ja si myslím, keďže ona v tu stredu este nemala ani žiadne priznaky.