icon

Pozor na morčatá - pleseň

meggie1984
20. apr 2018

Ahojte, chcela by som Vás touto formou upozorniť na nepríjemné infekčnê kožné ochorenenie - pleseň na koži. Syn to dostal skoro so 100% pravdepodobnosťou od morského prasiatka. Taktiež jeho nevlastná sestra a uvidíme, či sa ešte niekto pridá.

Morča bolo z domáceho chovu, kde sa o nich riadne starajú. Majitelia majú tiež detičky. Túto potvoturu môžu dostať z podstieľky alebo sena.

Pozor na morčatá - pleseň
Strana
z2
evka_hornakova
8. dec 2020

Ďakujem veľmi pekne za vaše príspevky. Každá rada je cenná. Dnes sme boli u druhej dermatologičky, diagnózu potvrdila ale zmenila nám celú liečbu. Teraz máme: Mycetal (spray),Batrafen (krém), Medoflucon (tabletky). Samozrejme liečba bude dlhšia - kontrolu máme až 22.12. a sme mimo kolektív MŠ.

kikus0212
28. júl 2021

@maruski99 z podstielky pleseň nezvyká.

kikus0212
28. júl 2021

@reni44 netreba kupovať morča zo zanedbaných podmienok. My sme mali už 50 morčiat od hocikde a nikdy im nič nebolo, teraz máme jedno s plesňou a veterinár aj dcéra čo študuje veterinu povedali že ak sa to lieči a majiteľ na to neserie tak je nemožné aby morča zdochlo alebo nakazilo majiteľa.

kikus0212
28. júl 2021

@beabelisova z podstielky sa to neprenáša.
Neviem kde si vyhrabala také info.

cezia
14. aug 2021

Ahojte chcem sa spýtať ... Máme tiež túto pleseň u dvojročnej dcéry. Kožná nám dala najprv antibiotické maste a až teraz batrafen. Dcéra to má po dvoch dňoch natierania (celkovo problém začal cca mesiac dozadu) zdurené, červené a mierne mokvave. Na začiatku to bolo rovnaké ako fotky na začiatku príspevku. Zhoršilo sa to zle stanovenou liečbou a plus to máme pod plienkou. Mali ste to niekto až v takomto stave alebo skôr len suché max napuchnuté červené. Kľudne poprosím aj správu lebo začínam mať z toho obavy čo s tým robiť.. vďaka

evka_hornakova
16. aug 2021

@cezia
Dobrý deň. Liečba býva zvyčajne veľmi zdĺhavá. Ak sa ochorenie nepodchytí hneď v prvotnom štádiu - môže trvať aj 2-3 mesiace.

evka_hornakova
16. aug 2021

@evka_hornakova
Toto ochorenie mali aj deti našich známych a tí to mali rôzne po tele ( na stehnách, po rukách, prstoch...) takže myslimsi že môže to byť hocikde ( aj pod plienkou ) a tam sa to samozrejme môže horšie hojiť.

evka_hornakova
16. aug 2021

@evka_hornakova
Avšak ak nie ste si v niečom istá - navštívte znovu dermatologičku.

hortenziamia
14. dec 2022

@77moni77 môžem sa spýtať o akú masť ide? Máme podobný problém.

evka_hornakova
15. dec 2022

@hortenziamia
Dobrý deň. My sme mali: Mycetal (spray),Batrafen (krém), Medoflucon (tabletky).

ellemell
15. dec 2022

Toto som mala kedysi aj ja. O morča ani tak nejde, tie malé potvory sa k tebe môžu dostať skrz piliny a seno. Aspoň tak to bolo povedané mne. Mala som to našťastie len na ruke a kožná mi na to dávala takú masť, len už si nepamätám čo to bolo, keďže sa zarábala

matabb73
Autor odpoveď zmazal
lenka100218
2. mar 2026

poraďte ake seno alebo piliny kupovať aby sa nič neprenieslo na morča potom ani na človeka?

Strana
z2