icon

Praskanie kože na nohách pri diabetese

pr85
Včera o 17:38

Mám diabetes a praská mi koža na nohách. Bol som s tým u kozneho, ktorý mi predpísal mastičku Triamcinolon, ale nejako mi to nepomáha. Chodím na pedikúru, aby mi odstránili zhrubnutú kožu, ktorá sa mi tvorí. Ale tie praskliny na nohách mi idú až do krvi a veľmi to bolí. Čo mám s tým robiť?

anonym_1561b6
Včera o 18:00

máš to len na pätách,na iných miestach je to ok? Na prstoch napr.sa ti koža nešúpe?

akinomel
Včera o 18:23

@pr85 naďalej absolvuj pedikúru. Doma sa pravidelne staraj o nohy, používaj cca 2- 3x týždenne pemzu na päty a hlavne denne ráno aj večer skús používať krém s ureou, napr. Balea krém pre diabetické nohy. Na noc, po hygiene, môžeš skúsiť naniesť kozmetickú vazelínu ( kúpiš v lekárni, aj v Tescu napr.) a na nohy dať bavlnené ponožky. Rob to pravidelne aj po zahojení. Skús pouvažovať, či máš vhodnú obuv, čiTi nedráždi päty. Držím palce, do cca 2 týždňov by to malo byť ok.

pr85
autor
Včera o 18:32
@anonym_1561b6

máš to len na pätách,na iných miestach je to ok? Na prstoch napr.sa ti koža nešúpe?

@anonym_1561b6 aj na iných miestach na chodidlách, dokonca sa mi to robí aj na prstoch na rukách.

anonym_1561b6
Včera o 18:34
@pr85

@anonym_1561b6 aj na iných miestach na chodidlách, dokonca sa mi to robí aj na prstoch na rukách.

@pr85 máš na prstoch praskliny,alebo sa ti koža olupuje.Dobrá by bola fotka

pr85
autor
Včera o 18:36
@anonym_1561b6

@pr85 máš na prstoch praskliny,alebo sa ti koža olupuje.Dobrá by bola fotka

@anonym_1561b6 Praskliny aj sa mi koža odlupuje.

tundra
Včera o 18:48
@pr85

@pr85 tato mast je fajn:
https://www.vasemanikury.sk/gehwol-med-schrun-s...
Ale,mast je len na nasledok,neodstranuje pricinu.
Mazelke pomohla akupunktura,neviem,ako to je mozne,ale koza zostala po par mesiacoch, uplne bez prasklin.

rozculena
Autor odpoveď zmazal
kacena4
Včera o 20:43

mozno je problem v diabetese ako mas hodnoty? mas ho pod kontrolou? vacsinou su problemy pri nestabilnom diabetese drzim palceky

anonym_734813
Včera o 20:46

@pr85
Mne sa to tiez robi a vtedy pouzivam krem na nehojace rany
ACTIMARIS Gél na hojenie rán 20 g - skladom | BENULEKAREN.sk https://share.google/BQlPSk3nuFCHrngZf

pr85
autor
Dnes o 04:17
@kacena4

mozno je problem v diabetese ako mas hodnoty? mas ho pod kontrolou? vacsinou su problemy pri nestabilnom diabetese drzim palceky

@kacena4 Mám stabilizovaný diabetes.