Prečo ma po výmene kolena stále bolí?
Zdravím mám 51 rokov a chcem sa opýtať či má niekto podobné problémy...minulý rok v marci som bola na výmenu kolena-endoprotézu...po ročných bolestiach a praskaní v kolene mi v máji tohto roku robili revíziu kolena-znova rozrezali a vložili tam nejakú podložku a nejakú časť vymenili....no mňa aj po 4 mesiacoch to koleno bolí je dosť opuchnuté a teplé...dnes som bola u ortopéda a ten ma odbavil jednou vetou...že je to normálne a musím sa s tým naučiť žiť. Som zúfala,lebo mám fakt problém dlhšie chodiť dokonca aj keď stojím pri sporáku celá noha mi akoby zdrevenie, nedá sa mi ani športovať-ani bicyklovať-práve pre bolesť,ja mám pocit,že sa mi tam vytvorila voda(nakoľko mi vodu vyťahovali pravidelne takmer každý týždeň pred prvou operáciou....vie mi niekto poradiť čo robiť? Ďakujem Marcela
@sedlakovamarcela27 uf, to neviem. Poznam 2 co im menili koleno, pol roka ze to riadne boli. Ale pan tusim po 70r pravidelne bicykluje, robi v zahrade. Sused este pred dochodkom tiez ho bolelo, ale uz sa tak nestazuje ako pred vymenou.
Sla by som k inemu dr.sa opytat na nazor.
Zober všetku dokumentáciu, rentgenové snímky, MRrka a zaplat nejakému ortopédovi za druhý názor. Opuchnutá teplá noha znamená nejaký zápal a normálny lekár nemôže povedať, že si máš zvyknúť. Čo je to za prasa?
Zober všetku dokumentáciu, rentgenové snímky, MRrka a zaplat nejakému ortopédovi za druhý názor. Opuchnutá teplá noha znamená nejaký zápal a normálny lekár nemôže povedať, že si máš zvyknúť. Čo je to za prasa?
@katkazatka ...veď to,že nešla som k nemu preto že chcem dôchodok ani nič podobné....ja len chcem normálne existovať a fungovať,chcem ísť do práce a nie fňukať no to koleno skutočne bolí,nemôžem si ani čupnút ani kľaknúť dokpnca mám problém sa večer uložiť nakoľko neviem na pravej strane ani ležať....a on mi povie že sa s tým mám naučiť existovať....no je mi do plaču
@katkazatka ...veď to,že nešla som k nemu preto že chcem dôchodok ani nič podobné....ja len chcem normálne existovať a fungovať,chcem ísť do práce a nie fňukať no to koleno skutočne bolí,nemôžem si ani čupnút ani kľaknúť dokpnca mám problém sa večer uložiť nakoľko neviem na pravej strane ani ležať....a on mi povie že sa s tým mám naučiť existovať....no je mi do plaču
@sedlakovamarcela27 Určite si zozen celú dokumentáciu, oslov trebárs nejakého odborníka aj v Brne cez internet. Si mladá žena, toto by ti nemal povedať ani keby si mala cez 80. Potrebuješ fungovať, existovať a nie ďalších 30 rokov žiť v bolestiach. Je to hrozné. Chcela by som vedieť, či by to aj svojej materi takto odoperoval a povedal.
Mala si nejaké rehabilitácie po operácii? Povedali ti ako sa máš pohybovať?
ahoj a bola si aj na nejakých rehabkách? moja svokra aj srýk boli v hlohovci a bystrici. ale toto nemali ani jeden,
ahoj a bola si aj na nejakých rehabkách? moja svokra aj srýk boli v hlohovci a bystrici. ale toto nemali ani jeden,
@timea301196 Hneď prvý deň som rehabilitovala a potom 4 mesiace fyzioterapie a krankengymnastik....zabudla som napísať, že ja som v Nemecku....a ako čítam všelijaké fóra tak mám pocit,že je to tu horšie ako na Slovensku....

@sedlakovamarcela27 zmenit ortopeda.