icon

Prečo ma po výmene kolena stále bolí?

sedlakovamarcela27
11. sep 2026

Zdravím mám 51 rokov a chcem sa opýtať či má niekto podobné problémy...minulý rok v marci som bola na výmenu kolena-endoprotézu...po ročných bolestiach a praskaní v kolene mi v máji tohto roku robili revíziu kolena-znova rozrezali a vložili tam nejakú podložku a nejakú časť vymenili....no mňa aj po 4 mesiacoch to koleno bolí je dosť opuchnuté a teplé...dnes som bola u ortopéda a ten ma odbavil jednou vetou...že je to normálne a musím sa s tým naučiť žiť. Som zúfala,lebo mám fakt problém dlhšie chodiť dokonca aj keď stojím pri sporáku celá noha mi akoby zdrevenie, nedá sa mi ani športovať-ani bicyklovať-práve pre bolesť,ja mám pocit,že sa mi tam vytvorila voda(nakoľko mi vodu vyťahovali pravidelne takmer každý týždeň pred prvou operáciou....vie mi niekto poradiť čo robiť? Ďakujem Marcela

sissy27
11. sep 2026

@sedlakovamarcela27 zmenit ortopeda.

euka210
11. sep 2026

@sedlakovamarcela27 uf, to neviem. Poznam 2 co im menili koleno, pol roka ze to riadne boli. Ale pan tusim po 70r pravidelne bicykluje, robi v zahrade. Sused este pred dochodkom tiez ho bolelo, ale uz sa tak nestazuje ako pred vymenou.
Sla by som k inemu dr.sa opytat na nazor.

katkazatka
11. sep 2026

Zober všetku dokumentáciu, rentgenové snímky, MRrka a zaplat nejakému ortopédovi za druhý názor. Opuchnutá teplá noha znamená nejaký zápal a normálny lekár nemôže povedať, že si máš zvyknúť. Čo je to za prasa?

sedlakovamarcela27
autor
11. sep 2026
@katkazatka

Zober všetku dokumentáciu, rentgenové snímky, MRrka a zaplat nejakému ortopédovi za druhý názor. Opuchnutá teplá noha znamená nejaký zápal a normálny lekár nemôže povedať, že si máš zvyknúť. Čo je to za prasa?

@katkazatka ...veď to,že nešla som k nemu preto že chcem dôchodok ani nič podobné....ja len chcem normálne existovať a fungovať,chcem ísť do práce a nie fňukať no to koleno skutočne bolí,nemôžem si ani čupnút ani kľaknúť dokpnca mám problém sa večer uložiť nakoľko neviem na pravej strane ani ležať....a on mi povie že sa s tým mám naučiť existovať....no je mi do plaču

katkazatka
11. sep 2026
@sedlakovamarcela27

@katkazatka ...veď to,že nešla som k nemu preto že chcem dôchodok ani nič podobné....ja len chcem normálne existovať a fungovať,chcem ísť do práce a nie fňukať no to koleno skutočne bolí,nemôžem si ani čupnút ani kľaknúť dokpnca mám problém sa večer uložiť nakoľko neviem na pravej strane ani ležať....a on mi povie že sa s tým mám naučiť existovať....no je mi do plaču

@sedlakovamarcela27 Určite si zozen celú dokumentáciu, oslov trebárs nejakého odborníka aj v Brne cez internet. Si mladá žena, toto by ti nemal povedať ani keby si mala cez 80. Potrebuješ fungovať, existovať a nie ďalších 30 rokov žiť v bolestiach. Je to hrozné. Chcela by som vedieť, či by to aj svojej materi takto odoperoval a povedal.
Mala si nejaké rehabilitácie po operácii? Povedali ti ako sa máš pohybovať?

timea301196
11. sep 2026

ahoj a bola si aj na nejakých rehabkách? moja svokra aj srýk boli v hlohovci a bystrici. ale toto nemali ani jeden,

sedlakovamarcela27
autor
11. sep 2026
@timea301196

ahoj a bola si aj na nejakých rehabkách? moja svokra aj srýk boli v hlohovci a bystrici. ale toto nemali ani jeden,

@timea301196 Hneď prvý deň som rehabilitovala a potom 4 mesiace fyzioterapie a krankengymnastik....zabudla som napísať, že ja som v Nemecku....a ako čítam všelijaké fóra tak mám pocit,že je to tu horšie ako na Slovensku....