Prečo ma vedomé dýchanie pri cvičení núti zívať?
Prosím vás strašne má toto odrádza od cvičenia jogy a podobne. Akonalhke začnem dýchať podľa toho ako hovoria , že vedome na štyri doby nádych - výdych , tak sa mi začne zívať a podchvíľou sa mi zíva. Čím to je ? Čo robím zle?
Ja pri cvičení tiež strašne zívam. Keď som chodila do fitka som sa aj hanbila 😅 každú chvíľu. Ale teraz cvičím doma takých 20-30 minút a už sa mi ozaj nezýva. Neviem čím to je. Ale vo fitku som si dávala viac do tela, asi to bude tým že sa okysličuje mozog alebo čo.
@minenkak a podľa čoho sa mám učiť správne dýchať prosím ?
Príde mi to take neprirodzene akoby nasilu dycham 🤔
Som instruktorka jogy, ziva sa ti preto, lebo mas deficit kyslika. Poviem ti, ze naucit sa spravne dychat je jednou z najzlozitejsich casti jogy. Nevzdavaj to, trenuj, nic ine nepomoze. Vedome dychanie ma velmi vela priaznivych ucinkov, posilnuje imunitu, lepsie okyslicuje cele telo a organy tym padom lepsie pracuju, posilnuje brusne svalstvo, co napomaha lepsiemu drzaniu tela, upokojuje nervovu sustavu, zlepsuje fungovanie hormonalnych zliaz. Neviem, kde a ako cvicis jogu, ci sama online, alebo nwzivo, ale treba to povedat tvojmu lektorovi, nech ta s tym nauci pracovat.
@lindusss2016 a dá sa to naucit aj keď pri tom stále vyzivujem? Cítim sa pritom akoby nasilu dycham a je mi to nepríjemne tak vedome dýchať, cítim sa udychane …
No je pravda že mávam aj take stavy že mám niekedy akoby problém sa zhlboka nadýchnuť a vkuse sa snažím lapať po dychu.
Jednoducho nevieš dýchať a treba sa naučiť v prvom rade riadne vydýchnuť a až potom riadne nadýchnuť
@minenkak no ale pre mna je ti strašne namáhavé keď sa na to sústredím a dycham ako my videách treba. Ja sa normálne bojim že sa udusim

podla mna to je z toho, ze sa ti inak okyslicuje telo, nez si bezne zvyknuta.