Prečo mám v kľude vysoký tep?
Prečo mám vysoký tep v kľude 130 - 140?
Ahojte, neviete prečo mám vysoký tep v kľude aj 130 bežne dlhodobo už? obvodný ma poslal na kardio, tam mi spravili EKG a Echo a to bolo vraj ok, preto kardiológ povedal že nevie prečo mám ten tep taký. Má mi dávať holter na tlak, ale na to nechcem ísť pretože viem aké hodnoty tlaku mám cca a že ho mám aj tlak zvýšený hlavne ten spodný okolo 85-95. Tep tiež viem aký mám cca stále v kľude a že okolo 130-140. Preto som myslel že mi radšej dá EKG holter, na ten by som šiel skorej ako len na tlak keď tlak môžem merať na tlakomeri koľko chcem.
Užívam aj veľa psychiatrických liekov ako Kvetiapín, Tisercin, Amisulprid a Mirzaten. Liečím sa na schizofréniu. Ale dá sa povedať že mám aj diagnostikovanú úzkosť. Ale tep mám vysoký aj ak cítim že nemám nejakú silnú úzkosť. Proste vkuse.
Takisto sa liečim na silnejšiu astmu a beriem Spiromon, Atimos, Alvesco.
Liečim sa aj na alergiu a na to mám Nestibil
Mám aj GERD a teda so žalúdkom problém
Takisto veľký nábeh na cukrovku ale zatiaľ nemám lieky
Neviete čím to môže byť prosím ten tep ? je to len psychické alebo za tým niečo viac? lekár mi krv nebral naposledy teraz žiadny. Viem že diagnóz mám veľa ale čo mám spraviť...
Je ten tep veľmi nebezpečný dlhodobo? neviete ako ho znížiť a čo je príčina ak kardiológ nevie?
Vďaka
Je to psychické. Daj sa do kľudu, zamestnaj sa niečím a nepozoruj sa stále. Si obezny, bez spravnej zivotospravy a bez poriadneho pohybu?
Je to psychické. Daj sa do kľudu, zamestnaj sa niečím a nepozoruj sa stále. Si obezny, bez spravnej zivotospravy a bez poriadneho pohybu?
@anonym_53b3b4 mám 105 kg z liekov, nehovorím že mám dobrú životosprávu ale nefajčím a nepijem a na prechádzky chodím každý deň rýchla chôdza na hodinku... kiež by sa mala pravdu a bolo to len tým
@anonym_53b3b4 mám 105 kg z liekov, nehovorím že mám dobrú životosprávu ale nefajčím a nepijem a na prechádzky chodím každý deň rýchla chôdza na hodinku... kiež by sa mala pravdu a bolo to len tým
@jaro1234444 105 kil nie je z liekov. Zo stravy a zivotospravy mas GERD a z gerdu mas astmu. A zo stravy mas nabeh na cukrovku. Vsetko so vsetkym suvisi. Hodina chodze denne je nic. V praci robis co?
@jaro1234444 Ja som mala tep 120 v kľude a bola to štítna žľaza.
@jaro1234444 105 kil nie je z liekov. Zo stravy a zivotospravy mas GERD a z gerdu mas astmu. A zo stravy mas nabeh na cukrovku. Vsetko so vsetkym suvisi. Hodina chodze denne je nic. V praci robis co?
@anonym_53b3b4 nepracujem momentálne, som na ID
@anonym_53b3b4 nepracujem momentálne, som na ID
@jaro1234444 Takže pohyb žiadny a myseľ nezamestnaná.
@jaro1234444
Atimos (formoterol) je dlhodobo pôsobiaci beta agonista a rýchly tep je pri ňom bežný, takže pravdepodobne to je u teba spôsobené liekmi.
@jaro1234444
Atimos (formoterol) je dlhodobo pôsobiaci beta agonista a rýchly tep je pri ňom bežný, takže pravdepodobne to je u teba spôsobené liekmi.
@sss777 ďakujem za odpoveď, cenná rada. Skôr som si myslel že antipsychotika to budú robiť
@sss777 ďakujem za odpoveď, cenná rada. Skôr som si myslel že antipsychotika to budú robiť
@jaro1234444
Môžu aj anitipsychotiká, konkrétne tie tvoje určite áno, väčšinou však pri vyšších dávkach. Len keď som videla ten formoterol, nedalo mi to nespomenúť.
Odporúčam hlavne svojvoľne nemeniť dávkovanie (nepredpokladám, že by si to robil, súdim podľa vlastných pacientov🙂
Držím palce!
@jaro1234444
Môžu aj anitipsychotiká, konkrétne tie tvoje určite áno, väčšinou však pri vyšších dávkach. Len keď som videla ten formoterol, nedalo mi to nespomenúť.
Odporúčam hlavne svojvoľne nemeniť dávkovanie (nepredpokladám, že by si to robil, súdim podľa vlastných pacientov🙂
Držím palce!
@sss777 ďakujem moc teda, Kvetiapín beriem až 500mg takže to je asi dosť. Jasné že nebudem sám vysádzať ani meniť niečo, lieky beriem všetky poctivo ale určite sa spýtam lekárov...
Vďaka ešte raz...
Jedine sa mi fakt nechce ísť na tlakový holter, skôr keď tak by som šiel na EKG holter ako poslednú možnosť lebo iné vyšetrenia už asi kardiólog nespraví.
Ale tlak a tep viem cca aký mám a že nie teda v norme.... a lepšie mi je ho merať doma v kľude ako v hentom celý deň chodiť a v noci aby mi to zavadzalo a nespal som a tak...
@jaro1234444 treba si dať zobrať aj krvné testy, keď berieš dosť veľa liekov... pečeňové testy...tiež si myslím, že to bude z liekov, alebo zo stresu meraj si 3x denne.Extra nadváhu nemáš.Ked mal muž anémiu tiež mu busilo srdce a mal vyšší tep.
@jaro1234444 Aj ja to tak mám. Som chudá ako tyčinka a výsledky sú výborne. U mňa to je psychika

tolko liekov a dg a dr. nevie preco ma vysoky tep? toto je tu co za rozpravku