Prečo mi puká pokožka na rukách?
Dobry den prosim vas taketo ryhy sa mi robia drihy mesiac ja ze to su lwn suche ruky casto aj perem rucne atd ale povedali mi ze to moze byt nejaky streptokok nemali ste nieco niekto podobne? Dakujem za info. Mala som aj excipial na ruky dake kortikoidy alebo ako sa to nazyva ale stale to puka aj tak...:/
@anonym_autor piješ dostatok tekutín? Je vidno, že maš ruky suché, treba pouzivať hydratačný krém
Kontaktná dermatitída alebo atopický ekzém. Riešenie je vyhýbať sa spúšťačom a pokožku držať hydratovanú.
Kamoska sa roky trapila s takouto pokozkou, nezaberalo nic od dermatologa az jej nakoniec uz na naliehanie spravili krvne testy a zistili velky nedostatok mineralov a vitaminov v tele, musela dokonca aj na infuzie, ba dokonca mala z toho nakoniec aj problemy s nadoblickou.
Tiež si myslím, že ti chýbajú minerály a vitamíny.
@anonym_autor akú máš stravu ?
mne takto praskaju ruky ked umyvam riad - alergia na kovy + pri prani takze odporucam neprat rucne malo by sa to zlepsit ak nie potom by som riesila dr a hlbkove testy
Na foto mas riadne suche ruky.. kremuj po kazdom umyvani aj len cistou vodou.. musis prat rucne? Ved tam je dalsia chemia, pri umyvani s prostriedkami si davaj rukavice, pri hline tiez. Na noc infadolan kremuj. Skus zvysit zinok a becko

Pukla mi uz aj pera..velmi a kazde rano sa zahojí a zas pukne..nepomahaju ani masticky na usta ani balzamy nic..pochybujem ze to je zo zimy pojdem aj dr radsej