Prečo sa budím každú noc okolo tretej hodiny?
Ahojte, môže niečo znamenať, ak sa posledné noci budim pravidelne v rovnakom čase +/- o tretej? Celkovo môj spánok je zlý (na to odpovede a rady nehľadám) a budím sa v noci často, no poslednú dobu je to fakt pravidelne rovnaký čas. Len tak, či za tým niečo hľadať 🤷♀️
Nezacinaju cvirikat vtaky? Lebo mna zobudia, vycuram sa, napijem sa a spim dalej
Budenie v istú hodinu opakovane naznačuje nefunkčnosť nejakého orgánu.
Každý orgán má vyhradený čas, kedy je v noci najaktívnejší, a ak sa v tomto čase budíte, môže to znamenať nerovnováhu v danom orgáne.
https://www.zdravoradka.sk/blog/ako-funguju-org...
Vsak sama si si nato odpovedala mas za tym hladat ten nekvalitny spanok a tu pricinu kvoli ktorej je nekvalitny.
Ja tiez som ho mala nekvalitny este cca mesiac do zadu bol za tym stres budila som sa pravidelne v rovnake casy minimalne 1x vacsinou 2 alebo 3x kazdu jednu noc. Ked stres pominul spim bez problemov az do rana a taky tvrdy spanok, ze sama nechapem ako tak tvrdo viem spat.
Proste mozog si zvykol vstávať o takom čase, ja som tak vlani sa budila pravidelne o štvrtej. Najlepšie je proste nebudiť sa a snažiť sa spať. Teda nepozeraj na hodiny a neotvaraj zbytočne oči a skús spať ďalej.
Pravdepodobne ti vtedy konci jeden soankovy cyklus, zvlast ak chodis spavat relativne v rovnaku dobu.
Mne to spôsoboval pracovný stres. Odkedy som zmenila prácu, už spim ako drevo
Lebo máš vtedy fázu slabšieho spánku a zobudíš sa.
Aj keď rady nehľadás, ale naozaj pomáha cvičenie a spanie v rovnakú dobu a pred 23.
Mna ale nezobudí šuchnutie ani hluk. Js sa prodte zobudim bez pričiny... Inak ak spim velakrat ani budik nepocujem.
Tiez sa mi to deje a niekde som citala, ze je to hodina diabla... hod si do googla.
Organove hodiny do 3 je to pecen po 3 sú to pľúca, pečeň treba prečistiť pri nadváhe a pľúca pri alergiach
To ze clovek prespi celu noc naraz je z evolucneho hladiska celkom novinka. Zacalo to priemyselnou revoluciou, umelym osvetlenim a zmenou zivotneho stylu na pracovnika tovarni. Napriklad v stredoveku mali ludia 2 nocne spanky a medzi nimi sa napriklad navstevovali. Chcem tym len povedat, ze budenie v noci nutne nemusi byt problem a moze to byt nieco uplne prirodzene.
https://www.bbc.com/future/article/20220107-the...
Aj tie vtačky čvirikajú...aj som citala nejakú štúdiu dávnejšie že každá hodina v noci ma súvis s nejakým orgánom..tuším obličky boli takto nadránom..mimochodom j ja to mam..ozaj aj peri/menopauza ma súvis s nespavosťou/
Aj tie vtačky čvirikajú...aj som citala nejakú štúdiu dávnejšie že každá hodina v noci ma súvis s nejakým orgánom..tuším obličky boli takto nadránom..mimochodom j ja to mam..ozaj aj peri/menopauza ma súvis s nespavosťou/
@katty123456 to je podľa mňa blbosť, ja by som mala podľa tejto teórie orgány na kašu a bola by som asi už aj mŕtva a to hovorím o všetkých orgánoch, keďže sa budím každú hodinu a niekedy aj každých 45minút..
@katty123456 a už 16 rokov sa tak budím
@katty123456 to je podľa mňa blbosť, ja by som mala podľa tejto teórie orgány na kašu a bola by som asi už aj mŕtva a to hovorím o všetkých orgánoch, keďže sa budím každú hodinu a niekedy aj každých 45minút..
@tairyx netvrdím to na stopro..u mňa to bude asi aj perimenopauzou
Aj ja sa budeviam často o tretej ráno. Aj ja mám horší spánok. Ale ja som diabetik a tento stav pripisujem výraznym výkyvom cukru
Aj ja sa budeviam často o tretej ráno. Aj ja mám horší spánok. Ale ja som diabetik a tento stav pripisujem výraznym výkyvom cukru
@jogy1984 inak to mas pravdu, o tretej v noci cukor vzdy klesa, diabetikov na lieceni striktne o tretej budia na meranie.
Treba celkovo upraviť spánok, veľa pohybu na čerstvom vzduchu, prechádzky do prírody...
a skús sa keď sa zobudíš o tej 3-tej v noci pomodliť ku svojmu anjelovi strážcovi :
"Anjelíčku môj strážničku, opatruj moju dušičku,
opatruj má vo dne i v noci, buď mi vždycky na pomoci "🙂
Mne to vždy pomohlo upokojiť sa a znovu zaspať

Zvýšený stresovy hormón kortizol