Prečo sa mi opakovane vytvára jačmeň na viečku?
Dobry deň prosím vás som uz naozaj v koncoch pred 3 mesiacmi som mala na viecku jacmen ktory trval dlho aj dve mesiace, kvapky maste nic nepomohlo len strašne malo na tolko som bola tehotná pri návšteve očného mi nechcel nic nato dat pretože trebalo to chirurgický tak ma poslali na chirurgiu ty mi sa pokúšali nejako prepichnut ale nešlo to strsne malo prasklo. Tak mi vypísali masť tobradex stej mi zišlo ako tak po týždni, a zmyslo akoby ale teraz sa na tom istom mieste robi znovu som po pôrode 2 mesiace .a uz teraz mam stoho strach ze znovu sa mi to robí a som stoho smutná. Neviem ci si môžem dat tu masť tobradex co som užívala alebo framykoin mast lebo mam ich doma len neviem ci môžem užiť ked boli otvorené pred cca 3 mesiacmi . Neviete preco sa to robí ten jacmen a preco ma to isté miesto ? Žiadnu kozmetiku momentálne neuzivam uz viac ako pol roka
a je to naozaj jačmeň alebo chalazion?
lebo keď je to na jednom a tom istom mieste, môže to byť chalazion, sa ti upcháva mihalnicová žliazka mazom- a to sa ti potom asi zapáli ...
to už potom musia nie iba prasknúť, ale aj vyčistiť ... môže byť že ti nesprávne vyrastá mihalnica, alebo je zalomená - ale synovi to čistili na očnej klinike, nie na chirurgii...
tobradex je na suché oko ale aj ako liečba zápalu, rovnako ako framykoin čo je proti bakteriálnemu zápalu ...
na ten chalazion to ale nezaberie, iba na zápal ...
@biba_18 no ked som bola pri očnej tak bolo písané v správe ze je to jačmeň respektíve zesom mala jacmen ale na to isté miesto sa mi robi znovu neboli to ani neťahá oko len pri dotyku cítim .prikladám foto teraz fotene
lebo keď je to na jednom a tom istom mieste, môže to byť chalazion, sa ti upcháva mihalnicová žliazka mazom- a to sa ti potom asi zapáli ...
to už potom musia nie iba prasknúť, ale aj vyčistiť ... môže byť že ti nesprávne vyrastá mihalnica, alebo je zalomená - ale synovi to čistili na očnej klinike, nie na chirurgii...
tobradex je na suché oko ale aj ako liečba zápalu, rovnako ako framykoin čo je proti bakteriálnemu zápalu ...
@biba_18 áno teraz som si pozerala michlnica jedna mi vyrastia o kus vysie a tam to je červené .tak ze to môže byť ono ?
jačmeň je taký ľudový názov, skrýva sa za to všeličo, aj keď sa čudujem že lekár napíše takto do správy...
ale ak je to zapálené, určite to treba najprv preliečiť ...
ak ti to prejde a bol by to ten chalazion, ako prevencia je dobre nahrievať oči, aby sa žľazy uvolnili
ale to až keď bude preliečené ...
a áno, môže to mať súvis aj s tou mihalnicou ...
Treba posilnit imunitu