Prečo sa mi pri ležaní na boku upcháva nosná dierka?
Ked si lahnem na bok, vzdy sa mi po chvili upcha ta nosna dierka, ktora je dole...
Ked sa otocim, presunie sa to na druhu...
Nadchu nemam. Je to normalne? Trva to nejaku dobu...
Je to normalne a ma to aj nazov - nosovy cyklus. Sliznica v nose sa striedavo prekrvuje a opuchne raz na jednej, raz na druhej strane, v priebehu niekolkych hodin, je to normalna nevedoma funkcia tela. Pri lezani na boku sa to este umocni tlakom a gravitaciou. Netreba to riesit, pokial nemate aj ine priznaky.
@anonym_autor mne pomohlo vymeniť paplón a vankúš
mozno keby si si to nastudovala na nete (odborne veci) zistis ze clovek vlastne dycha stale len jednou nosnou dierkou hoci si to vobec neuvedomuju druha "oddychuje" a takto sa to strieda a regeneruje sa sliznica
@anonym_autor a nemáš problém s uchom? Tým pádom sa ti môže upchat nos na tej strane.
@anonym_autor Daj si večer Sinupret, vyčistí sa ti nos a lepšie sa ti bude dýchať. Ja mám problém s pravou nosovou dierkou ak ležím na ľavom boku. Tá mi priľahne a nezostane priechodzia pre vzduch. Tak ležím len na pravej strane. Z toho mi vzniká problém zo sedacím nervom a vzniká bolesť päty.

@anonym_autor skús na noc menej prekurovať (a tým aj nadmerne vysušovať vzduch) miestnosť, kde spíš. Stačí 19-20, maximálne 21 °C.