Prečo sa operácia zrušila kvôli zubu?
Ahojte. Zaujímalo by ma, prečo sa operácia zrušila kvôli zápalu v zube. Z odberu krvi mi vyšli zvýšené hodnoty ASLO. Mala som pátrať po príčine a dúfam teda, že to bude zo zubu, ktorý musím dať teraz chirurgicky vytiahnuť, lebo na liečenie nie je čas. Aj moja zubárka vedela, že idem na operáciu a tiež povedala, že by bolo dobré ho vytiahnuť. Ako to prosím súvisí? Na operáciu som čakala skoro rok 😔.
Kamarátke menili bedrový kĺb (už druhý) a na rozdiel od prvej operácie, sa rana nehojila. Stále sa robili fistuly... nakoniec zistili, že príčinou bol zápal v zube. Akonáhle bol zub v poriadku, rána sa krásne zahojila.
@aniele ja mám tiež niečo podobné. Spongioplastika.
@danielka2011 lebo by si mohla mat skarede komplikacie tak bud rada ze ti ju odlozili a ked si na nu cakala rok tak si sa mala na to lepsie pripravit a riesit zdravotny stav skor
@taktotedanie rok som PN kvôli silným bolestiam, niekedy aj 3 dni nevyleziem z postele, tak tento komentár si si mohla odpustiť. Keď už mala to riešiť moja doktorka, či nemám nejaký skrytý zápal, keď vedela, že čakám na termín ... Asi, krby som vedela, že zub, ktorý ma nebolí bude problém, tak sa tu nepýtam....
@danielka2011 to si si mala riesit ty za ten rok
Keď ho zubárka odporučila vytiahnuť mohlo sa už vtedy a nebol by problém teraz. Nam na ambulanciu chodilo veľa pacientov, ktorý museli mať od zuba potvrdenie ze nemajú nejaký zápal zubov, kvôli komplikáciám pri operácii. A veľa napríklad srdcových ochorení sa vie dat viac do poriadku po ošetrení zubov keď zápal zmizne.
@ronie338 zubárka ho nevytrhla, lebo ho bolo potrebné chirurgicky... Ale keby, som nepotrebovala operáciu,tak by ho liečila... Už ho mám vonku a všimla som si, že sa mi prestalo tvoriť akné odvtedy a to je iba týždeň...
@danielka2011 lebo je to zápal s ktorým telo bojuje

@danielka2011 Lebo zápal kdekoľvek v tele oslabuje imunitný systém. Baktérie s toho zapáleného zuba by ti mohli preniknúť do krvi. Logicky by ťa to mohlo ohroziť na živote. Ide o fokálnu infekciu.