icon

Prečo sa po cvičení cítim slabá a trpnem?

22. jan 2025

Ahojte, začala som pomaly doma cvicit. Cviky mi vypracovala aj predviedla trénerka, cvičila som aj predtým, čiže cviky boli prevedené správne. Ide mi o to, že keď som prešla do polohy na štyri, ale na lakte,.hlava bola nižšie, cítila som v hlave silnejší tlak. Aj napriek tomu som pokračovala. Po cvičení som bola slabšia,.ale ok. Ale neskôr , tak 2-3 hod po cvičení úplne slabá, hučanie v ušiach, tlak v hlave, až som mala pocit trpnutia. Môže to s tým súvisieť? Ak áno, čo to spôsobuje? Predtým som takéto stavy nemala. Ďakujem.

earlgrey
•
22. jan 2025

Netuším, ale ja keď som začala cvičiť s trénerom, pod jeho dohľadom, tak prvý týždeň mi bolo tak zlé, že som myslela, že umriem 🤣 ale neodradilo ma to...pokračovala som...telo si na "inú" aktivitu musí zvyknúť a potom to už bude lepšie...len nech ťa to nedemotivuje...

spanielka44
•
22. jan 2025

A neuzivas nejaké doplnky ako bcaa alebo niečo s vysokým obsahom kofeínu?

autor
•
22. jan 2025

@earlgrey nie,ja som rozhodnutá pokračovať, ale včera som bola taká roztrasena, až vnútorný tras som cítila. Cvičila som aj predtým, niekedy som si aj sily poriadne prepla a potom pár dní trpela, ale ten včerajšok má dostal. Ale vďaka za príspevok 😊

autor
•
22. jan 2025

@spanielka44 nie,nič. Max dve kávy denne vypijem, ale to nie pred cvičením.

nynia
•
22. jan 2025

Moze to s tym suvisiet s problemom s krcnou chrbticou a alebo trapezovymi svalmi.

autor
•
22. jan 2025

@nynia pokiaľ by šlo o toto, dá sa to nejako rozcvičiť? Že napr pomaly pokračovať, kým si telo nezvykne. Alebo musím dať prepracovat celý cvičebný program?

sundew
•
22. jan 2025

Mna Napadlo ze ci si sa rozcvicila dobre.stci ze zle spis vnoci a krk zqcne bolieť pocas cvicenia ani nevies ako alebo to vystreli do hlavy ani nevies.

zmrzlinka2021
•
22. jan 2025

Nehladujes náhodou?

autor
•
22. jan 2025

@zmrzlinka2021 nie, vôbec. Síce mám ledva 50 kg, ale jem všetko normálne, len som po pôrode ostala taká "mäkká", tak preto som začala cvičiť. Nejde mi o chudnutie.

falbala132
•
22. jan 2025

na 99% to tipujem na problem s krcnou chrbticou. zazila som si.

autor
•
22. jan 2025

@falbala132 viem s tým niečo urobiť?

nika11103
•
22. jan 2025

Alebo to nemusí znamenať vôbec nič mohlo to byt jednorazové , alebo je aj možnosť , že budeš chorá možno ?

majlo1234
•
22. jan 2025

@falbala132 aj ja, nakolko to mavam tiez

Pokial mas problemy, mozno boli nevhodne zvolene samotne cviky, pripadne aj ked vravis ze boli dobre prevedene tak neboli. Napriklad macaci chrbat-pokial krk pri nom nie je v jednej priamke s chrbtom, a akoby ho predpinas smerom k zemi, moze ti byt velmi zle. Rovnako plank.

domkakvet
•
22. jan 2025

Nieco podobne sa mi stalo, v mojom pripade to bolo sposobene tym, ze som sa rano nestihla najest.

jomarch
•
22. jan 2025

mne sa to velakrat stalo tiez. mavam nizky tlak. nemavas nizky tlak? aj krcna chrbtica to moze byt.

autor
•
22. jan 2025

Baby, a pokiaľ by to teda bola tá krcna, tak čo s tým? A tlak mavam skôr nízky vzdy, 60/90 je môj zvyčajný tlak.

jomarch
•
22. jan 2025

ja by som odporucila fyzioterapiu, rozhybat, pouvolnovat krcnu. naucit sa aj nejake cviky na doma ako ju uvolnit…

autor
•
22. jan 2025

Ďakujem Vám veľmi pekne. Možno naozaj tá krcna. Dnes necvicim, cely deň som taká nijaká, akoby ma motalo, tak skúsim zajtra. Tlak mám v poriadku, tak možno som naozaj nejaky cvik nerobila správne a toto je dôsledok.

katulienkax
•
22. jan 2025

Pozri ani ja už moc nemôžem cvičiť dole hlavou , na hlave alebo robiť prudké pohyby hlavou. Od istého veku mi to nerobí dobre. Možno sa musíš zmieriť s tým že niektoré cvikly ti nerobia dobre a budeš ich musieť vynechať, či už kvôli krčnej chrbtici alebo zavretom. Ja som napríklad z jogy na hlave mala migrénu tak som sa na to vykašľala.

martinka152
•
1. feb 2026

Ja cvičím tiež podľa trénerky a dnes som mala to isté prvý krát sa mi to stalo ale ja som mala hlavne tlak v hlave cvičím prvý týždeň tak uvidíme či to prejde