icon

Prečo sú deti dnes častejšie choré?

5. okt 2024

Čo si myslíte čím to je, že voľakedy mám 41 r, keď som bola dieťa, tak mi rodičia nikdy nedávali c vitamín, probiotiká, imunoglukan, magnézium pri strese pri skúškach na VŠ a boli sme zdraví.Ja som za detstvo do 18 r.brala 3x ATB dnes su deti do 7 r nonstop choré.A to rodičia dbajú o ovocie, jogurty, raz týždenne ryba atď.
Každé leto pri mori, lyžovačky, fľašky bez plastu, Eco bavlna na oblečení, Brita filtre na vode, zvlhčovače vzduchu.Vcera som sa o tom rozprávala s mamou, že vtedy ženy vôbec neboli na OCR, že som nemavala sopel, kašeľ a v škôlke som bola od 4 r.Čím to je?stresom, zlým ovzduším, rodičia majú zle geny, sme rozmaznaní a nežijeme v špine, so zvieratami všetko upratujeme, deťom umývame ruky, tým, že sú deti menej vonku a nešportuju?Veď si pamätáme ako sme jedli nedbalo sa na stravu ako dnes dosť ma to frustruje obidve deti mám už 9 deň choré s obyčajnou virózou a ešte sú celé zasoplene najskôr pôjdu do školy koncom týždňa a už nevládzem.Cim viac sa človek snaží, tým horšie.

barbora854
5. okt 2024

My taktiež choré obe už vyše týždňa bez teploty ale kašeľ a sopel upchatý nos vzdy

cukroska
5. okt 2024

Áno tak to bolo ako píšete. Aj keď boli choré deti aj vtedy. My sme bývali. Teda ja často a mala som odmalička nábeh na astmu.Po otcovi. Ale veľa nás liečili v začiatkoch choroby domácimi babskými radami,čajom a bylinky starká zbierala a sušila. A strašne veľa sme sa naparovali harmančekom.To si pamätám úplne. Sestre vždy prešlo. Mne vždy nie a veľa som brala antibiotiká. Takže to záleží na imunite. Myslím si,že tum deti jednoducho musia prejsť. Jedno je odolnejšie,iné menej. Ja som s toho vyrástla V mladosti už som nebývala často .Aje zase keď uz tak riadne a priedušky.