icon

Prečo sú nechty fialové, ak sú testy v poriadku?

29. mar 2024

Dobrý deň, prosím nemá niekto skúsenosti so zmenou sfarbenia nechtov, pri lôžku a na konci do fialova, cez stred svetlý pás. Okyslicenie krvi ok, výsledky krvi a ekg v poriadku. Jedine teraz chodím na elektroliečbu chrbtice, mala som nejakú virozu cca 3 týždne dozadu bez teploty s bolesťou hrdla.

simona20201309
•
29. mar 2024

https://ta3.com/clanok/244584/nechty-odhalia-ve...

Celkom zaujimavé. Úplne dolw píše že sfarbenie do červená či fialová môže súvisieť so zlým krvným obehom

alickapusinka
•
29. mar 2024

To je srdce choré ak fialovejú alebo červenejú nechty ja to tak mám a mám vysoký tlak a šelest mi zistili. Musím užívať pravidelne lieky na srdce.

autor
•
29. mar 2024

@alickapusinka nemám vysoký tlak, mávam 110-120 na 75-80, okyslicenie krvi 99, výsledky krvi ok... selest som pokiaľ viem nemala...

alickapusinka
•
29. mar 2024

Na srdce môžeš ochorieť v ktoromkoľvek veku aj deti sú choré aj dospelý a to pri tom nemusí byť nikto v rodine chorý. To že nemáš vysoký tlak ešte neznamená že srdce je v poriadku. Ochorie človek počas života hoci kedy. To že máš dobrý tlak to ešte neznamená že je všetko v poriadku. Mám kamarátku ktorej brat bol chorý na srdce v rodine nikdy nikto a nakoniec mu zistili že mu zlyháva srdce transplantácie sa ani nedožil takže asi tak. Nie vždy ak človeku nič nie je iba má zo začiatku príznaky že má všetko v poriadku.

natiblaskova
•
29. mar 2024

Padaj k lekárovi alebo aspoň zavolaj. Nie vypisuje na modrom koníkovy.

autor
•
29. mar 2024

@natiblaskova bola som.. povedal, že nech nezneuzivam zdravotnictvo, že riesia dôležitejšie veci, tak sa pýtam.. robili mi ekg, röntgen a odbery krvi... nepíšem najprv na MK.. tak zisťujem, či niekto nemal podobný problém....

valise
•
29. mar 2024

Skus este kozne, mozno fotka skresluje, ale pri anemii alebo problemoch s obehom a srdcom su aj konceky prstov take belave do modra a sfarbenie nechtov je take studeno fialove, toto skor vyzera ako nejaky zapal. Mavas studene ruky, resp. konceky prstov?

autor
•
29. mar 2024

@valise skúsim pochodit, keďže nemala som to takéto a na internom povedali, že srdce v poriadku...

autor
•
29. mar 2024
autor
•
29. mar 2024

@valise mávam ešte problémy so štítnou žľazou (hashimoto) a teraz som akurát chodila na laser a elektroliečbu kvôli chrbtici..

valise
•
29. mar 2024

Ako dlho to mas?

autor
•
30. mar 2024

@valise posledný týždeň. Predtým som to nemala (alebo nevšimla som si to)

natiblaskova
•
30. mar 2024

To bol idiot. Tak sa ospravedlňujem. To bol tvoj obvodak? Nechceš ho zmeniť?

simona20201309
•
30. mar 2024

Inak myslíte že tie mesiačiky majú mať aj deti, také ako dospelí? Pretože som samozrejme pozerala aj sebe aj dcére a ona ich vôbec nemá.