Prednison - nežiadúce účinky
Poprosím vás mate niektorá skúsenosť nežiadúci účink pri užívaní prednisonu uzivam ho 3 týždne teraz znižujeme za pomocí mudr. Po alergickej reakcii na metanizol i.j. 40 ráno mg po 3 dňoch na 20 mg ale bolo zle opuch ditin spat a hrdlo opuch ticha bol …..museli sme sa vratit na 35 mg po dvoch dňoch na 30 mg 5 dni teraz 25 mg a cítim sa divne tlak na hrudi , zvyseny tep , trocha zvyseny tlak vždy som mala nizky . To že som trocha naliata neriešim . Len mi je divne aj hlava má trocha boli . Je to tym znižovaním
Je to o.k ??? Dik za vašu skúsenosť .
Mám veľmi zle skúsenosti s prednizolóm, keď som ho musela užívať 9 mesiacov kvôli oku, v ktorom boli neustále zápaly (aplikovali mi ho prostredníctvom infúzii a aj liekov).
Prednizol má len jedno pozitívum a to je, že lieči zápal, no 99 % negatív (začal sa mi vytvárať tuk na lícach-vyzerala som ako škrečok, tuk na krku (vyzeralo to ako hrvol) a neprirodzený tuk na bruchu. Neustále som chodila v noci na WC, mala som únik moču a aj časté hnačky, depresie, poruchy spánku, bolievala ma hlava, mala som pocit nepokoja, veľké zmeny nálad (buď povznesená nálada a o chvíľu hystéria), zvýšený pocit hladu, svalová slabosť, po každej infúzii som začala chodiť pomalšie a pomalšie, stenčila sa mi koža a cítila som, že celá zvláštne zapácham, zvýšil sa mi krvný tlak, a proti infekciám bola znížená odolnosť-prechladnutie atď.). A tento liek páni doktori dávajú akoby bol zázračný a pritom vôbec neberú do úvahu tie hrozné negatíva na pacienta!!!
@oliviax no celé zle nech si ich dá lekár co ich predpisuje ...

@dashka75 po pár mesiacoch som bola úplne v pohode.Síce mi vypadala polovica vlasov ale v pohode dorástli.Doprajte telu regeneráciu,oddych,zdravá strava,tekutiny a spánok.Ono sa časom zotaví.Tiez som si myslela že zomriem vtedy.
@dannniellla moc moc dekuju za odpoved. Citim se velmi spatne a vase odpoved mi dava nadeji. Jeste jednou dekuji