icon

Predpisujú Roaccutane na nie úplne silné akné?

2. apr 2021

Aké máte skúsenosti? Predpisujú? Nepredpisujú? Keď už nič iné nezaberá, ale to akné nie je to úplne najhoršie cystické.

Strana
z2
matqa411211
2. apr 2021

Ja mam skusenost ze nechcu predpisovat, radsej zarabaju na mastickach a vodickach ktore nezaberaju 🙂

autor
2. apr 2021

@matqa411211 Veď ale keby si poprosím oň? Že už som zúfalá a blablabla?

sunsetsunrise
2. apr 2021

mne moja kožna povedala že je problém s poisťovňou. Takže sme to riešili tak že 2 mesiace kadejaké masticky či nezaberaju aby vykazala výkon do poisťovne a potom som už bola na liečbe. Akné som riešila od 12 ale u iného kozneho ... a k roaccutan mi dali v 21

autor
2. apr 2021

@sunsetsunrise S poisťovňou? A to aké problémy?

matqa411211
2. apr 2021

Tak ja som tak poprosila a odbila ma ale to je asi na doktorke, skús

autor
2. apr 2021

@matqa411211 Odbila čím? Že nemáš až tak zlé akné na tie lieky alebo ako?

matqa411211
2. apr 2021

Ze vraj este nemam vsetko vyskusane a bla bla... Ale ja som toho mala naskusaneho az az, vsetkym predpisovala to iste co som ich s akne poznala, proste chcela najprv zarabat na mastickach

tenerifka
2. apr 2021

dcerin dermatolog chcel nasadit roaccutane hned, ked mala 15 (nemala to este silne), ja truba som chcela pre ñu vyskusat alternativy, nic nepomohlo a nakoniec ho musela aj tak brat v 17-tich 8 mesiacov, a teraz ideme riesit jazvicky, od ktorych mohla byt uchranena. Dermatolog bol sukromny, u nas sa na statneho caka aj rok, to som ani vobec neplanovala. Lieky aj navstevy+rozbor krvi sme platili z vlastneho vrecka, ale nelutujem

tenerifka
2. apr 2021

brala kazdy deñ 1 tabletu, uz si nepamatm mg, ale 50 tabliet stalo 50eur

autor
2. apr 2021

@tenerifka A odkiaľ ste ak sa môžem opýtať?

mis_h
2. apr 2021

Dáva sa vtedy keď už nič iné nezaberá a rozborom sa zistí že je to v krvi.

autor
2. apr 2021

@mis_h Ako to myslíte v krvi?

tenerifka
2. apr 2021

irelevantne, Kanarske ostrovy. Ale ak si najdes hocijakeho sukromneho dermatologa, nebudes mat problem, len budes potrebovat zakladny rozbor krvi a vsetko si budes platit sama, ak si dospela zena, budes musiet brat HAK (moja dcera nemusela, mala 17 a zarucili sme sa, ze nevedie ziadny sex.zivot-nesmie sa otehotniet pri roaccutane). Potom treba cca kazdy mesiac- dva kontrolne odbery krvi

tenerifka
2. apr 2021

@mis_h co je v krvi?

mis_h
2. apr 2021

@tenerifka a zároveň odpoveď aj pre autorku. Tie lieky nasadzuju podľa rozboru krvi. Neviem co tam v tej krvi presne sledujú, myslím si ze asi nejaký zápalov y proces alebo niečo podobné, čo ma na svedomí akné. Sú rôzne druhy akné a nie na všetky sú potrebné takéto lieky. A ci sú lieky potrebné sa zisťuje z krvi. Ja som napríklad brala, diagnóza bola acne conglobata. Môj brat mak tiež strašne vyrážky ale jemu podľa rozboru krvi tabletky nedali a vyšiel z toho aj s mastickami.

tenerifka
2. apr 2021

@mis_h mojej dcere nic take nerobili, len pred nasadenim roaccutane bolo treba rozbor krvi, ci ma v poriadku cukor, cholesterol a triglyceridy. Fakt sa s mastickami trapila 2 roky a bolo to stale horsie. O tom, co pises, som naozaj este nepocula, a to mam problematiku za posledne roky nastudovanu uplne do detailu. Das nejaky link, kde o tom pisu? Velmi ma to zaujima

tenerifka
2. apr 2021

@mis_h ono este niektore akne je nasleok potravinovych alergii, to sa da samozrejme zistit z rozboru krvi, moze to byt intolerancia na laktozu alebo celiakia

mis_h
2. apr 2021

@tenerifka nečítala som o tom tak neviem, ale je to moja vlastná skúsenosť. Bratovi tiež robili rozbor krvi a z výsledkov mu doktorka povedala ze nepotrebuje také silné lieky na to. A vyliečila ho mastami, vodičkami a ostatnými prípravkami. Tak neviem no...

mis_h
2. apr 2021

@tenerifka možno záleží od lekára, každý má svoje liečebné postupy

matqa411211
2. apr 2021

@mis_h mojej kamaratke ziadne rozbory nerobili, iba ci ma pecenove testy vpohode a moze tie tabletky brat a tak nasadili a pomohlo jej ti

mis_h
2. apr 2021

@matqa411211 iba som opísala svoju a bratovu skúsenosť. Chodila som k jednej kožnej a tam len masticky mi dávala. Tak som zmenila koznu, všetko som vymenovala co som brala a ta mi povedala ze aké mam možnosti ze ešte skúsime to a to a keď nepomôže vezme mi krv a zhodnotí to. A tak aj bolo. To co mi najprv dala nepomohlo, vzala krv a povedala ze je to v krvi (co konkrétne tým myslela netuším, nepýtala som sa) a predpísala mi aknenormin (novšie od roacutanu). A bratovi zas dávala masticky a vodičky, veľmi nepomáhalo, vzala krv a povedala ze tabletky nepotrebuje, nasadila mu iné maste a lieky tiež také ktoré ešte dovtedy nebral a potom sa mu to pekne vyliečilo. Tak ja netuším co v tej krvi zisťovala. Ale bola to skúsená lekárka s dlhoročnou praxou a dosť obľúbená. Tak hádam vedela co robí...

tenerifka
2. apr 2021

@mis_h Aknenormin je to iste, je to isotretinoin, len sa to inak vola, dcera brala Dercutane, tych liekov je vela, ale je to rovnaka aktivna latka, potom uz je rozdiel iba v mg. To akne, co si mala ty, moze mat povod aj v streptokoku,mozno to sa zistilo z krvi, pozerala som na nete a vyzera to strasne. Ako dlho si brala? Kolko si od skoncenia liecby a ako to vyzera? Potrebovala si aj doladit plet laserom?

sunsetsunrise
2. apr 2021

nechcu preplacat liecbu, lebo že je finančne narocna. Kozna mi vravela že to nie je len o liekoch čo ti prepise

mis_h
2. apr 2021

@tenerifka áno viem ze je to iste. Roacutane je trosku dlhšie na trhu, aknenormin bol v tom čase mladší liek než Roacutane. Doktorka o streptokoku nevravela nič, ale tak ktovie, môže byt. Nehľadám sa lebo fakt neviem. Píšem len to co som odpozorovala a počula....Fúú už nepamätám presne ale brala som to asi tuším asi 6 mesiacov. 3 mesiace pauza a zas 3 mesiace. Po skončení som mala pleť bez vyrážok, jazvy, skrvny mi zostali. Po pôrode sa opäť trápim s vyhrazkami ale nie je to také ako predtým. No keby som mala prachy tak by som aj šla na ten laser. Co som si všimla tak sa vyhadzujem pred kramami. Chcela som ísť ku kozmeticke na ošetrenie aby som zistila ako mi to robí ale prišla do toho korona tak zatiaľ to neriešim ale strašne mi tie vyrážky začínajú liezť na nervy.

tenerifka
2. apr 2021

@mis_h ano, hormony su sviña, a zenske telo je poprepajane a vsetko so vsetkym suvisi. Nedala si si zistovat intoleranciu na gluten a laktozu? Aj to moze byt jedna z pricin

tenerifka
2. apr 2021

@mis_h dcera zacina na bud.tyzdeñ s Dermapen, som zvedava, jedno sedenie 100eur, bude potrebovat asi 4-krat. Suvtam asi mesiac odstupy, ale je to indi vindi. A nakoniec mozno bude treba este laser

mis_h
2. apr 2021

@tenerifka prežila som obrovský stres hneď po pôrode takže si myslím ze jedno s druhým za to môže. Nemám intoleranciu laktozy ani celiakiu ani žiadne alergie. Robili mi všetky možné vyšetrenia na alergoimunologii a nic sa nezistilo okrem toho ze mam malo takmer všetkých vitamínov a ostatných veci. Tak ja neviem. Ale ta pleť ma trápi no. Keď sa všetko utrasie a upokojí tak snáď si nájdem čas aby som zbehla za kožnou. Len nájsť dobrú bude makacka keďže ta moja už odišla do dôchodku.

mis_h
2. apr 2021

@tenerifka co je prosím ta ten dermapen? A aké problémy s pleťou ma tvoja dcéra?

tenerifka
2. apr 2021

@mis_h je to zakrok, kde sa plet prebehne takymi miniihlickami, narusi sa jej struktura a koza si zacne vytvarat svoj vlastny kolagen, je to na vymazanie jazviciek po akne

mis_h
2. apr 2021

@tenerifka a dá sa to absolvovať aj keď sú na pleti vyrážky?

Strana
z2