icon

Prehnaná sebaľútosť

romcix213
8. júl 2021

Ahojte žienky,maminy, dievčatá,idem sa trochu posťažovať,ide o to... mám čoskoro 22,2ročneho synčeka a dočasne bývame u maminy s dvoma bratmi,naši sú rozvedení,ale dočasne je to hlavne kým našetrim nejaké množstvo peňazí a požiadam si o byt,mamina je dobrý človek, kedykoľvek som potrebovala, malého mi postrážila,pomohla a ja som jej bola vďačná vždy za to že ma nevyhodili s ocinom na ulicu,no odkedy má nového priateľa,zostala nejaká, iná....neviem prečo možno sa mi to zdá ale keď príde z roboty nonstop mi za niečo nadáva,komanduje,poučuje akoby som bola malé decko raz kvôli neumytym riadom,raz kvôli dlážkam a pritom vie že vždy keď malý zaspí koľko krát poupratujem celý dom, vyžehlim, uvarím,umyjem riady len aby ona nemusela a oddýchla si,no aj tak stále opakuje že nič neviem, nič nerobím, že bez nej to nezvládnem a na druhej strane mi v kuse opakuje aby som citujem "konečne vypadla nech má kľud" akoby to bol len jej dom a ja som bola cudzia,ja chápem že možno čakala že si dokončím školu, nájdem prácu a až potom budem mať bábätko ale ja som jednoducho nedokázala ísť na potrat, školu mám dokončenú, čoskoro budem mať dosť veľkú sumu peňazí na byt o ktorý si žiadam a aj na vodičák a auto a ona aj tak v kuse len to zlé, najnovšie mi začala kafrat do výchovy o tom aký je malý vymajzlany a že mu všetko dovolím a potom je zle že občas malý dostane po ruke,lebo mám také pravidlo tri krát a dosť a keď nepočúva a spraví niečo čo nemá, dám mu ruke ani to sa jej nepáči,tak mi poraďte ako ju mám presvedčiť o tom že som stále dobrá dcéra a že viem všetko hoci ma to nenaučila ona....je mi z toho do plaču ☹️ aj keď ma to neučla o tom že sa

dadanu5
8. júl 2021

@romcix213 mne sa zda ci sa práve toho nebojí ze ty odídeš, keďže sa zmenila vtedy ako si si nasla partnera a teda sa chystáš odísť odide aj full servis a spoločnosť a zrejme to dava najavo takto divne...ale to je len moj pocit ked som si to precitala

deti95060810
8. júl 2021

čoskoro budem mať dosť veľkú sumu peňazí na byt o ktorý si žiadam a aj na vodičák a auto .....
kašli na vodičák a auto a radšej si rýchlo zabezpeč ten byt...😉

panelacikova
8. júl 2021

@romcix213 už som pochopila..... za čiarkou má ísť medzera. už chápem, že ty máš 22 a syn 2 roky. ale inak, bez medzery, znie tvoja veta tak, že ty máš 22,2 (dvadsaťdva celých dva) ročného synčeka 😀 chvíľu som rozmýšľala, či to mám vôbec dočítať 😀
@dadanu5 nového partnera má matka, nie ona.
@romcix213 no, pravdu povediac, asi budem všetkými na odstrel, ale ja sa tvojej mame nečudujem. naozaj sa asi doslova tešila, že konečne vychovala dcéru a bude si opäť užívať život, no dcéra jej nadelila darček. vnuka a svoj návrat aj s vnukom domov. vieš, ono je to veľmi ťažko. ja osobne tvojej mame rozumiem. a keďže s vami nežijem, neviem posúdiť, nakoľko si fakt lajdáčka, že základné veci nedokážeš urobiť poriadne a nakoľko to tak nie je a mama poriadne preháňa. ja z pozície matky sa obávam, že budem mať podobný problém. darmo ukážem dcére to či ono, ako to má urobiť, ona sa ani len nesnaží. urobí - poriadne to ohudre, urobí robotu, ktorá trvá tak 5 minút a potom hodinu stoná, ako sa narobila. presne ako jej otec. bohužiaľ, idiotské gény. ja si viem predstaviť, že keby odišla z domu a potom sa dovliekla ešte aj s dieťaťom, žeby som bola z toho tiež nervózna. presne pre to, že viem, že je lenivá ako jej otec. čiže ja sa neopovážim povedať nič zlé na tvoju mamu, lebo nevidím, ako to u vás je. ty napíšeš toto a mama by možno napísala niečo úplne iné 🙂
a čo sa týka peňazí atď.... však dieťa do jaslí-škôlky a šup do práce a do podnájmu. aký problém? prípadne, ak je mama neznesiteľná, popros o pomoc otca. stačí, ak by bol s malým, ak ty budeš potrebovať do práce a malý bude napríklad chorý...

ckocka
8. júl 2021

Dospelé deti majú vyletieť z hniezda. Spoločné bývanie vyžaduje buď vysokú toleranciu, alebo naopak hrošiu kožu na oboch stranách.

panelacikova
8. júl 2021

@romcix213 a ešte by ma zaujímalo, kde je otec dieťaťa? čo alimenty-výživné? plus, pri dvojročnom ti beží rodičák, to fakt nenaškriabeš na nejakú garsónku? s tým, žeby ti otec a mama pomohli, kým sa zamestnáš, prispieť ti na stravu? veď si doma s malým, keby ste mali súkromie, ste všetci spokojní. potom by si riešila ďalšie veci, zamestnanie atď...

0silvia0
8. júl 2021

@romcix213 akože pravdu povediac, mám 20 ročného syna a normálne sa teším, kedy decká vypadnú z domu. Keby mi pod strechu priniesli bábätká a detičky a ja prídem z práce a doma ma čaká nevyžiadaný bordelík, robotka s bábätkami miesto oddychu tak ma picne. Ano, priznávam sa, nemám už toľko energie ako 30-ročná, chcem viac odpočívať a byť niekedy aj sama bez príveskov a bývam viac unavená a niekedy chcem robiť nič ked prídem z práce.
Tvoja mama si chce užiť aj priateľa, ale má plný dom veľkých detí. Toľko pohľad z druhej strany.

annamalaga
8. júl 2021

Pokial mama bude mať s tebou problémy , stejnak sa musíš odsťahovať. Nič iné nenarobíš.

annamalaga
8. júl 2021

A plus sú tu dvaja bratia. Mama asi chce mať súkromie , užívať si život s priateľom a to sa nedá , keď je dom plny ľudí.

viestta
Odpoveď bola odstránená
romcix213
autor
8. júl 2021

@panelacikova ja som bývala 20rokov s mamou,nebola som preč a keď som skončila školu namiesto odchodu som jej pridala 3roky somnou navyše

romcix213
autor
8. júl 2021

@annamalaga priateľ s ňou nebýva,mama a ja s malým aj s bratmi bývame v dome po ocinovych prarodičoch ale nakoľko musel polovičku domu odkúpiť od súrodencov svojho vlastného otca polka domu je ocinova a tú druhú polku zaplatili po svadbe keď mama dostala peniaze za pozemok od jej rodičov (dúfam že ma chápete) všeobecne chápem že prečo to je takto a viem že si chcela užívať kľud a slobodu ale sama má ešte 7ročné dieťa takže tak či tak musí byť aj pri vlastnom ešte v podstate malom synovi

@panelacikova k otcovi dieťaťa sa mi ťažko vyjadruje, má chorú maminu a aj napriek tomu že ešte má sestru chcem aby bol zatiaľ s maminou kým sa jej trochu nepolepší,keď sa ale malý narodil mali sme dosť chaoticky vzťah a žiadne alimenty ani nič nefunguje

romcix213
autor
8. júl 2021

@annamalaga väčšinou som doma len ja s malým,s priateľom je cez víkend aj to odmieta byť tu lebo sa jej nepáči ako vyzerá ten dom a preto chodia radšej k nemu , najmladší brat je väčšinou v škôlke teraz už bude v škole a stredný brat (ja som najstaršia) chodí za priateľkou do BB a s tým má mamina tiež dosť veľké problémy

romcix213
autor
8. júl 2021

@panelacikova beží mi rodičak ale všetko platím sama,to že môj ocino zaplatí každý mesiac za energie a ja za potraviny bohato stačí a to oco má toho viac než dosť keď má platiť za tento a ešte kúpil aj ďalší dom

naškriabala by som na garsónku ale nie je to také ľahké keď mám vyžiť z 308€ a z toho 150€ odchádza mesačne na platby ktoré mám určené,na poistenia a tak preto si žiadam o sociálny byt,preto si žiadam o príspevok zo štátu na bývanie keby to bolo také ľahké idem preč hneď po malého narodení ale naši mi aj tak v kuse opakovali že ma nepustia

romcix213
autor
8. júl 2021

@viestta nevedela som ako to nazvať preto ma napadlo toto

romcix213
autor
8. júl 2021

@panelacikova neviem naozaj nakoľko som ja lajdáčka ale učila ma to jej mama, vždy keď som u nej,u svokry u hocikoho viem upratať viem navariť a nikto sa nikdy nesťažoval a to aj moja babka a aj svokra sú dosť veľké pedantky čo sa týka varenia a upratovania

heleninamama
8. júl 2021

@romcix213 To, že vieš upratať a navariť je pekné, ale jej vadí samotná Tvoja prítomnosť. A chápem ju - keby si moja dcéra nechala dieťa od nejakého nezodpovedného vagabunda, ktorý neplatí ani alimenty, vypočula by si aj horšie veci... Sklamala si ju, zrejme dúfala, že budeš mať lepší život, nie že ostaneš ako mladá slobodnou matkou a budeš snívať o sociálnom byte a príspevkoch od štátu.
Neplytvaj energiu na obviňovanie matky, či obhajovanie frajera a ako prvé si vybav alimenty. Štát Ťa veru živiť nebude a matka toho už má tiež dosť. Si dospelá, tak sa tak začni správať.

romcix213
autor
8. júl 2021

@heleninamama na toto ani reagovať nebudem milá pani,lebo neviete o tom absolútne. Samozrejme prečítali ste si časť toho čo som napísala a hneď musíte reagovať presne ako by reagovala ona