icon

Preklad výsledkov z MR chrbtice: Kto sa vyzná?

29. dec 2024

Vyzna sa niekto v diagnoze?;)

taktotedanie
29. dec 2024

Akej diagnoze?

stellarstar
29. dec 2024

V diagnóze alebo v popise/zavere?

autor
29. dec 2024

@stellarstar
@taktotedanie v popise som myslela

autor
29. dec 2024

@taktotedanie
@stellarstar mierna chondroza disku th6/7, vlavo drobnofokalna hernia paracentralne oplostuje duralny vak,bez kompresie miechy. K dr. Mam termin az v polke januara,tak by mi to dlho vrtalo hlavou,co to vlastne je. Hernia - tak mam vyskocenu platnicku? A ta chondroza? Ze je slabo vyzivovane nejake miesto?

autor
29. dec 2024

@taktotedanie
@stellarstar a co s tym? Len rehabilitacie?

kacena4
29. dec 2024

nic vazne tam nemas vyskocena platnicka ako u vacsiny ludi, bez utlaku na miechu, dr ti predpise rehabku, popr. ak mas bolesti tak nieco od bolesti, inak s tym nic nenarobis, treba cvicit velmi dobry je sm system

autor
29. dec 2024

@kacena4 a rehabku moze podla nalezu predpisat len neurolog ci aj vseobecny?

taktotedanie
29. dec 2024

Nic extra vazne, konzervativna liecba len

taktotedanie
29. dec 2024

Posle ta na tehabilitacie alebo len predpise lieky alebo sa objednaj k rehabilitacnemu lekarovi rovno po sviatkoch

kacena4
30. dec 2024

aj vseobecny

majky232
30. dec 2024

Dobrý deň,
Poďme si spoločne rozobrať nález z vášho vyšetrenia, aby ste mali jasnejšiu predstavu o tom, čo znamenajú jednotlivé pojmy.
Čo nález znamená:
* Mierna chondróza disku Th6/7: Toto označenie sa týka mierneho opotrebovania medzistavcového disku medzi šiestym a siedmym stavcom v hrudnej chrbtici. Je to podobné ako opotrebovanie kĺbu, ktoré sa s vekom prirodzene vyskytuje.
* Vľavo drobnofokálna hernia paracentralne oplošťuje duralný vak: Tento nález popisuje malú výduť (herniu) medzistavcového disku na ľavej strane, ktorá mierne tlačí na ochranný obal miechy (duralný vak).
* Bez kompresie miechy: Dôležitou informáciou je, že táto výduť nestláča samotnú míchu, čo je pozitívne z hľadiska možných neurologických komplikácií.
Čo to znamená pre vás:
Tieto zmeny na vašej chrbtici sú pomerne bežné a často sa vyskytujú bez výraznejších ťažkostí. Mierna bolesť chrbta alebo stuhnutosť môžu byť prítomné, ale nie vždy.
Čo ďalej:
* Konzultácia s lekárom: Je dôležité, aby ste o tomto náleze diskutovali so svojím lekárom. Ten vám na základe celkového klinického obrazu poskytne podrobnejšie informácie a odporučí ďalšie kroky.
* Liečba: Liečba závisí od intenzity vašich príznakov. Môže zahŕňať:
* Konzervatívnu liečbu: Lieky proti bolesti, fyzioterapiu, cvičenia, aplikáciu tepla alebo ľadu.
* Invazívnu liečbu: V ojedinelých prípadoch, ak konzervatívna liečba nepomáha, môže byť zvážená operácia.

luccija
30. dec 2024

Rehabilitácie ta neurológ či obvodný pošle k rehabilitačnému lekarovi ten ti predpíše rehabilitácie, lieky, cviky.Ostatne bude tvoja práca🙂
Teraz máš bolesti?

autor
30. dec 2024

@majky232 jeej dakujem, to je z AI?:D super vysvetlene ..

autor
30. dec 2024

@luccija ano mam, niekedy visc,niekwdy menej

aduskatt
30. dec 2024

vyzerá to ako AI

taktotedanie
30. dec 2024

No lekari mozu vyhodit diplomy z okna a chodte sa liecit podla appky 🤷🏻‍♀️

autor
30. dec 2024

@taktotedanie ja sa nechcem liecit podla appky, mne sa len paci,ze to zrozumitelne vysvetlila appka pre laika, to je cele.

taktotedanie
30. dec 2024

Ja som ti ako lekar povedala pre teba to najpodstatnejsie ze nic extra na chrbtici nieje a bude sa
To riesit konzervativne
A verit appke je to to iste , to si mozes usetrit navstevu neurologa ked ti toto stacilo